tiistai 28. huhtikuuta 2009

Sunnuntaina kolmen kimppa

Olin sunnuntaina treenaamassa Vöyrillä Mimmin, Gimman ja Colan kanssa. Tehtiin Colaa varten pari Saviojan Annen 2-luokan rataa. Piti saada edes yhdet kunnon rataharkat sen kanssa ennen kuin lähden kisoihin, enkä halunnut liian vaikeaa treeniä heti alkuun.

Tehtiin ensin tämä rata ja aloitin Colan kanssa. Sen kanssa sattui heti alussa pikku haaveri kun leikin narupallon kanssa. Cola yritti napata palloa ja sille tulikin huti ja nappas mua polvesta. Sattui aika lailla ja muistona ihana sinipunainen mustelma :-D. Kun tuosta tokenin niin itse radan alku 6-putkelle meni hyvin, mutta sitten tuli vähän äippää ikävä ja meni putken ohi. Ei kuitenkaan mennyt Susannan luo asti ja sain sen kieltovirheellä putkeen. Siitä jatko jälleen aalle asti hyvin ja vielä aan jälkeinen hyppy, mutta 11 ja 12 välissä oleva leikkaus hieman valui. En osannut kertoa Colalle mihin päin käännytään 12:n jälkeen. Jatkettiin kuitenkin rataa ja taas tuli samalla putkella ohitus. Korjaamalla meni oikein ja loppu oikein hyvä. Kontaktit toimi hienosti ja rimat pysyi ylhäällä. Lopuksi yritin leikkausta saada paremmaksi, mutta en millään onnistunut. Cola hypääsi joka kerta 12:n täysillä ja ihan väärään suuntaan. Yritin saada toimimaan pyöristämällä linjan ennen hyppyä sekä kunnolla juoksemalla päälle leikkauksessa, mutta ei kumpikaan toiminut. En sitten jaksanut enää hinkata sitä kun ei tajunnut :-P. Muuten homma sujui ihan mukavasti, vaikka ei Cola tainnut mun kanssa ihan sitä vauhtia mennä kuin Susannan kanssa.

Gimman kanssa alku aalle saakka. Alku meni aika sairaan makeesti! Kääntyi hyvin mukaan 3-hypyltä, meni kepeille hienosti ja sieltä putkeen. Putkelta otin vähän liikaa hanskaan ja sain Gimman pyörähtämään 7-hypyn edestä jo 8-hypylle päin. Korjasin sen kisanomaisesti eli jatkettiin kiellolla. Jatko hyvin ja palkka aan edessä. Otin sitten uudelleen tuon putken jälkeisen tilanteen ja otin samalla lailla hanskaan, mutta liikuin itse lähemmäs 7-hyppyä ja nyt meni tosi hienosti pienellä kaarroksella 8-hypylle. Aan jälkeistä laikkauskuviota kokeilin kans ja se toimi kyllä oikein kivasti. Ehkä mä noi leikkauksetkin vielä joskus opin! Lopuksi sekä aan että puomin kontatia ensin erikseen ja sitten koko esteen kanssa koira remmissä. Aa meni ihan kivasti, mutta puomia vähän aristi. Eikä tietty ihmekään kun tuo oli ensimmäinen kerta kun otettiin se kokonaan. Seuraavalla toistolla menikin jo paljon reippaammin. Kontaktilla pitää vähän auttaa remmistä, että pysähtyy ja tekee nenäkosketuksen, siitä sitten vapautus lelulle.

Mimmin kanssa sovelsin pikkuisen tuota alkua kun muuten olisi tullut kepeille vienti liian helpoksi. Otin 3:lle asti piiroksen mukaan, mutta 4-hypyn vein takaakiertona ja siitä sitten heitin kepeille hypyn edestä, meni hyvin. Leikkauksella otin myös Mimmillä tuon aan jälkeisen pätkän eikä mitään ongelmaa. Ihanaa kyllä kun sen kanssa ei tarvitse enää kamalasti pelätä noita leikkauksia. Mun pitää vaan uskaltaa liikkua hyvin esteelle, jossa leikkaan niin ei Mimmikään emmi pahemmin. Keinu oli kamalan hyvä, puomi taas ei. Pysähtyi etujalat kontaktin yläreunalle. Että toi voi ärsyttää!! Toiseen suuntaan mentäessä jälleen hyvä kontakti. Mä oon kyllä ihan pihalla tän kanssa. Enkä nyt oikeestaan voi enää tehdä mitään radikaalia kun kisakausi just alkaa. Toivotaan, että toimii tämän kauden ja talvella sitten laitetaan tuo kuntoon. Miten, niin sitä en vielä tiedä...

Toinen rata aika lailla samalla pohjalla ja taas ensimmäiseksi Colan kanssa. Kutsulla 2:n takaa ja valssilla aalle, pysäytys kontaktille ja siitä heitto putkeen. Rata jatkui hyvänä aina 11-hypylle saakka. Siinä valui tosi pitkälle mun valssilla, mutta sain sen kuitenkin mukaan keinulle, vaikka kuinka yritin itse peittää koko esteen :-P. Keinulta jatko hyvä loppuun saakka. Kokeilin uudelleen tuon valumiskohdan ja se onnistui hyvin kun kävin hakemassa lähempää 11-hyppyä Colan mukaan, näin ei tullut minkäänlaista kaarrosta. Kiva tuon höyrypään kanssa vaan oon mennä :-). Pikkuisen alkoi koittelemaan mua kontateilla, mutta kun kunnolla käskytin niin kyllähän se sinne hienosti pysähtyi. Keppien avokulmaa testasin lopuksi lähettämällä n. 90 asteen kulmasta, mutta sitä se ei kyllä oikein tajunnut. Helpotin aika paljon kulmaa, mutta ei siltikään hakenut oikeaa väliä. Tuon vaan halusin ihan kisoja ajatellen testata, etten siellä sitten oleta turhia vaan käyn suoristamassa ennen keppejä mikäli se on tarpeen.

Gimman kanssa aalta keinulle saakka. Hienosti pikkuinen menee ja vauhti on kyllä aika huimasti lisääntynyt. Mä joudun välillä ihan tekemään töitä, että ehdin ohjaamaan. Kivaa!! Koitin myös Gimman kanssa keppejä 90 asteen avokulmasta. Pidin niskavilloista kiinni ja kuumensin "kepit-kepit" ja päästin menemään. Meni oikein sisälle ja pujotteli oikein koko pätkän eikä ollut edes kaaret tällä kertaa auttamassa. Muutama toisto ja joka kerta oikein sisälle. Kerran pari taisi lopettaa kesken, mutta uusintakerralla malttoi loppuun saakka. Näyttää, että nyt Gimma on aika mukavasti tajunnut tuon avokulman. Mun pieni taitava tyttönen <3

Mimmin kanssa en tässä soveltanut mitään vaan vein numeroiden mukaisesti. Mimmikin valui 11-hypyltä niin, että olin ihan varma, että menee mun selän takaa aalle. Itse vaan jatkoin kuitenkin ohjaamista keinulle ja kyllähän se sinne sitten tuli. Keinu jälleen tosi hyvä, mutta puomin kontaktilla pysähtyi jälleen ihan liian ylös. Mimmilläkin tuon valumisen sai kuntoon hakemalla paremmin se hypyltä mukaan. Ihan outoa, että Mimmilläkin välillä tulee kaarroksia. Mä oon tottunut, että se lähinnä pyörii liikaa mun jaloissa, mutta näemmä se on alkanut ihan kivasti irrota ja lukemaan itsekin rataa. Mimmin kanssa myös lopuksi keppien avokulmatreeniä. Se ei kyllä tykkää yhtään siitä kun pidän karvoista kiinni ja yritän kuumentaa sitä kepeille päin. Ahdistuu siitä eikä katsokaan keppejä kohden, joten otettiin sitten ilman villaamista ja hyvinhän se niinkin meni. Mä vaan jostain syystä haluaisin, että se ampuis sinne paremmin, mutta ei kai kaikkea voi saada... ja ehkä tuokin ajan kanssa onnistuu.

Jestas, että mä olin poikki treenien jälkeen. Kivasti tuntuu jaloissa kun kolmen koiran kanssa kirmaa eikä ole edes taukoja välissä. Toisaalta voi olla hyväkin asia, ettei välissä ehdi lössähtää. Vappukisoista tulee aika rankat kun on kolmen päivän aikana 12 starttia, mutta eiköhän se ihan hyvin mene. Vähän meinaa jännittää miten meidän käy Colan kanssa :-O. Mähän tietty menen yrittämään sille niitä kahta nollaa heti perjantaina, että tulee lauantaina ja sunnuntaina lyhyempi päivä ;-)

3 kommenttia:

PirkkoR kirjoitti...

Näkemisiin Seinäjoella:-)

Kati kirjoitti...

Kiva nähdä taas pitkästä aikaa :-)

Kirsi kirjoitti...

Hauskaa Vappua ja tsemppiä Seinäjoen kisoihin :)