perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappukisat

Jos nyt heti kirjoittaisin kisoista jotain niin ehkä muistankin vielä edes vähän, miten radat menivät tänään.

Kisat alkoivat 2-luokilla, joten kirmasin ensin Colan kanssa. Ensimmäinen rata vaikutti ihan mukavalta ja loogiselta. Tuomarina oli Seppo Savikko. Muutama kohta tutustumisessa aiheutti vähän päänvaivaa kun en ihan täysin vielä tiedä miten Cola reagoi eri ohjauksiin. Päätin sitten mennä niin kuin mun mielestä tuntui hyvältä ja Cola meni kyllä sairaan hienosti. Tehtiin hienoa rataa ja nollaa pukkas, mutta... se hemmetin viimeinen rima! Taisin tuuletella just riman päällä niin eiköhän Cola tipauttanut sen. Kyllä harmitti, mutta kun rata muuten oli tosi hyvä niin oli myös fiiliksetkin mainiot.

Ennen tuota ensimmäistä rataa olin ihan varma, että Cola ei edes lähde mun mukaan radalle. Se etsi koko ajan Susannaa enkä meinannut saada sitä viereen istumaan ollenkaan. Ihan kamala fiilis lähteä radalle kun tuntui, että toinen ei sinne halua. Sain sen kuitenkin jotenkin viereen istumaan ja istu-käskyllä jätin sen odottamaan. Kävelin parin esteen päähän enkä katsonut ollenkaan mitä Cola siellä touhas. Olin ihan varma, että se on lähtenyt kälppimään sillä aikaa kun kävelin pois. Käännyin ja yllätys oli mukava kun se istua nakotti aina vaan lähdössä. Annoin luvan tulla ja hitto, että se tulikin lujaa. Meni mukavasti koko radan mun kanssa eikä haahuilut äipän perään missään vaiheessa.

Toisen radan alku oli hankala kun oli takaakiertoa ja mahdollisesti sylkkäriä (tai valssia) sun muuta. Cola ei takaakiertoon lähde kovin kaukaa, joten jouduin seuraavan kohdan koittamaan sylkkärillä. Olisin halunnut tehdä valssin, mutta olisin ollut niin kamalan myöhässä, että päädyin sylikäännökseen, vaikka mulla ei ollut mitään hajua osaako Cola sen vai ei. Luulen, että Colakin vaistosi, että nyt ei taida ohjaaja ihan tietää mitä tekee kun lähti 3-hypyn jälkeen etsimään ilmeisesti Susannaa. Sain sen takaisin, mutta teki siinä tullessaan yhden hypyn väärään suuntaan eli hyllyhän siitä tuli. Muutama muukin haahuilu tälle radalle mahtui, mutta päästiin kuin päästiinkin rata läpi joten kuten. Ihan outoa, että eka rata meni niin hyvin ja toinen tökki pahasti. Ehkä se tosiaan oli siitä kiinni, että ekalla radalla mä tiesin mitä teen (tai ainakin mitä yritän tehdä) ja tällä toisella olin aika epävarma. Harmittaa kyllä kovasti kun toinen meni noinkin penkin alle, mutta mitä sitä voi odottaa yhden treenikerran jälkeen :-P

Mimmin kanssa ensimmäisellä radalla oikee kankinolla. Mulla oli jotenkin tosi vetelä olo, mutta silti sain radan sujumaan hyvin melkein kokonaan. Loppuradan suora, jolle lähdettiin viistosti puomin kontaktilta meni ihan persiilleen. Meidän suora ei ollut suoraa nähnytkään, vaan siitä tuli hyvin kiero. Varmistin puomin kontaktin menemällä itse vähän liian pitkälle ja siitä kun lähdettiin niin jouduin esnimmäistä estettä väistämään ja sillä sain Mimmin hyppäämään sen ihan väärään suuntaan. Sain kuitenkin jotenkin taistelluksi Mimmin oikeille esteille ja tehtiin nolla, joka riitti voittoon saakka :-)

Toisella radalla tein taas lievän oletuksen. Luulin, että Mimmi kääntyy ihan itsestään hypyn jälkeen välistävetoon, mutta eihän se tietenkään sitä tehnyt. Oisin voinut edes pikkuisen kertoa sille mitä haluan, mutta ei. Hemmetin tampio! Jatkettiin kuitenkin rataa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut ja rata menikin ihan mukavasti. Yksi rima tipahti kun olin valssissa ihan täysin Mimmin edessä eikä se mahtunut hyppäämään sieltä. Molemmilla radoilla oli keinu ja ne meni aivan hirmu hienosti! Keinu oli kyllä tavallista kevyempi ja sellaisenhan Mimmi on aina mennyt paremmin kuin raskaan, mutta silti tuosta tuli kiva olo itselle.

Huomenna uudelleen yrittämään sekä Colan että Mimmin kanssa :-)

Ei kommentteja: