torstai 21. toukokuuta 2009

Pakkovalssihinkkausta pihassa

Tein eilen pienen "radan" tuohon meidän pihan nurtsipläntille ja harjoittelin pakkovalssin ajoitusta. Laitoin siihen myös keppien avokulman, jonka takana oli putki tyrkyllä ihan metrin päässä keppien aloitusvälistä. Aika pieni toi meidän nurtsi on treenejä ajatellen, mutta kiva, että edes jotain pientä pääsee ottamaan.Gimman kanssa väännettiin ensin. Laitoin palkan valmiiksi 3-hypyn taakse vähän keppien suuntaan. Ensimmäisellä kerralla Gimma meni suoraan kakkoselta lelulle. Otettiin uudelleen ja nyt otin kunnolla käden iskulla 3-hypyn taakse ja onnistuihan se. Otin aika monta toistoa, että saisin tuon menemään jotenkin automaattisesti. Kun tuo oli saatu toimimaan useamman kerran niin lisäsin rataan vielä kepit. Tämä oli Gimmalle vähän liian hankala vielä. Meni oikeaan väliin kepeille, mutta sujahti täysillä putkeen. Sanoin sille höpö höpö, ei se noin mene ja otettiin uudelleen. Ei mennyt putkeen, mutta ei myöskään hakenut keppejä oikein. Laitoin kaaren ja saatiin onnistumaan. Pari toistoa koko radanpätkällä ja hienosti meni!

Lopuksi muutama kontaktiharjoitus. Laitoin kontaktin oikealle puolelle yhden kepin pystyyn, että ei käänny muhun päin ja tämä auttoi mukavasti. Gimma on kyllä tosi hyvin tajunnut mitä sen tuossa pitää tehdä. Lisäsin vähän häiriötä harjoitukseen. Aiemmin olen vain kävellyt edes takas kun Gimma on ollut kontaktilla niin nyt tein vähän nykäisyjä juoksuun lähtemällä ja hyvin tyttö pysyi paikallaan. Tein kontaktia myös kuumentamalla, jolloin vauhtia tuli rutkasti lisää, mutta malttoi silti pysähtyä alas nokkimaan :-)

Mimmin kanssa aloitin ihan samalla lailla, palkka valmiina 3-hypyn takana. Taas ensimmäisellä kerralla meni pipariksi, Mimmi hyppäs kolmosen väärään suuntaan. Kunnon iskulla tuli kuitenkin oikealle puolelle ja mä oikein keskityin nyt siihen, että käännän sen ajoissa hypylle ja mielestäni onnistuinkin siinä tosi hyvin. Myös Mimmin kanssa useampi toisto ja välillä tuntui, että se yhteinen rytmi sieltä jopa voisi löytyä. Lisäsin Mimmilläkin rataan kepit ja tyttö meni heti ne oikein! Täähän oli yhtenä vuotena karsinnoissa mun kauhun paikka kun oli keppien avokulma ja putki huusi siellä takana. Pelkäsin sitä kohtaa niin kovasti, ettei koskaan päästy edes sinne asti... Nyt näyttää siis tuokin olevan kunnossa. Mimmi ei edes katsonut putkeen. Siistiä!!

Mimmin kanssa myös kontaktiharkkaa. Laitoin namikupin parin metrin päähän kontaktista ja ekalla toistolla menin itse Mimmin mukana ja vapautin heti kun tassu osui maahan. Nyt näytti siltä, että jess-käskykin on alkanut toimia (harjoiteltu ruuan antamisen yhteydessä). Uusi toisto samalla lailla, mutta itse peruutin ihan vähän taaksepäin ja kun Mimmi katsoi eteen niin vapautin sen. Lopulta sain jopa lähetetyksi sen oikeaan paikkaan, vaikka itse jäin vähän taakse. Mun toivo heräsi uudelleen tämänkin suhteen! Tiedän, että nyt kesän aikana en varmaankaan saa tuota kuntoon kun on niin paljon kisoja, mutta ehkä sitten ensi talvena saadaan tuo paremmaksi. Toivo elää!

Ei kommentteja: