tiistai 23. kesäkuuta 2009

Gimma on jo aika taitava :-)

Yritin tehdä radan, jossa olisi meidän hankalat kohdat SM-kisoista, mutta ei mun taidot näemmä riitä :-P. Radasta tuli ihan kamalan helppo... Mutta ei se mitään, helpolla sitten mentiin:Halusin varsinkin sen elp:in radan alun kun se epäonnistui. Ihan samahan tuo ei ole kun siinä ei ole sitä hyppyä edessä vetämällä vietäessä. Neliön halusin putkelta treenata leikkaamalla ja siihen tuo ei ollut paras mahdollinen, mutta sokkarilla ehti hyvin ottaa putkesta, että oli sitten pakko leikata. Mukana treeneissä oli Henna Karkin ja Sisun kanssa sekä Susanna Colan kanssa. Ihanaa kun meidän treenikentälle saa mennä myös juoksuisen koiran kanssa niin pääsi myös Gimma treeneihin :-)

Mimmi meni ensin. Alun otin ensimmäisellä kerralla vetämällä eikä mitään ongelmaa, meni ihan sairaan siististi. Myös mun pelkäämä neliössä leikkaaminen ja ulkokulmakierto 10-hypylle onnistui hirmu hienosti. Siitä aalle ja koira putkeen ja ehdin vielä juuri ja juuri tekemään sokkarin ennen okseria ja siitä olikin sitten helppo lukkuttaa loppuun. Puomin kontakti hirmu hidas.

Otin alkua myös niin, että menin pituuden ja keppien väliin ottamaan kutsulla ja siitä lähetin kepeille. Älyttömän hienosti meni myös näin. Vielä yksi variaatio otettiin alkuun kun menin vielä lähemmäs keppejä ottamaan kutsulla ja törkkäsin kepeille. Eipä muuten ollut tässäkään mitään vikaa. Kamalan hienosti Mimmi hyppäs renkaan joka kerta, vaikka olinkin aika sivussa kutsumassa sitä. Tässä se on kyllä kehittynyt ihan kamalan paljon! Lopuksi vielä rata kertaalleen läpi ja nyt leikkasin 16-hypyllä ja hyvinhän se toimi niinkin. Nyt puomin kontakti huomattavasti parempi.

Gimman kanssa vähän jännitti tuo alku kun en ollut yhtään varma osaako se oikeesti renkaan vai ei. Otin kuitenkin ensin kutsulla niin, että olin pituuden ja keppien alun puolessa välissä kutsumassa. Pieni ohjausapu renkaalle ja tosi hienosti haki renkaan. Pituudelta kääntö kepeille myös hyvä, mutta mä jotain himmailin siinä eikä Gimma sitten lähtenytkään pujotteluun. Mä jännitin oikeesti osaako se mennä sinne kun tuossa tulee aika kova vauhti ja mulla oli jäänyt kaaret kotiin. Otin sitten uudelleen rohkeammin ohjaamalla ja se meni aivan ylihienosti kepeille. Otin alun myös vetämällä ja sen meni kans aivan loistavasti. Mä olin ihan fiiliksissä :-)

Otettiin uudelleen alusta ja jatkettiin 11-hypylle saakka. 5-hypyllä tuli ongelmia kun mä hidastin, että saan Gimman hyvin kääntymään niin se ei sitten hypännyt koko estettä. Seuraava ongelma oli sitten 6-hypyllä kun otin niistämällä sen hypyn takaa niin hätäilin ja otin ohjauskäden pois ihan liian aikaisin eikä Gimma hypännyt sitäkään. Hemmetin hätähousu (siis minä)! Eiku uudelleen alusta ja nyt mä maltoin ohjata kunnolla ja hyvinhän se meni. Kääntyy muuten aika makeesti ainakin vielä. Putkeen ampuu joka kerta ihan miljoonaa ja sen jälkeen treenikamujen mukaan vauhti koko radalla oli paljon parempi. Gimman kanssa en väkisin mennyt leikkaamaan neliöön vaan otin sen silleen kuin tuossa olisi järkevintäkin ottaa.

Aa:n kontaktin otin kerran erikseen viemällä Gimman siihen sivusta ja näin muistutin mitä siinä pitää tehdä. Sen jälkeen koko este ja hyvin meni. Sitten otin 11-hypyltä ja heti tuli muka vauhtia niin paljon, ettei enää pysähtynytkään kontaktille. Pienet höpö-höpö-palautteet koiralle ja uusiksi. Vähän vauhti hiipui, mutta pysähtyi hienosti. Vähän joutui odottamaan nenäkosketusta, mutta heti kun sen teki niin vapautin lelulle. Uudelleen 11-hyppy, aa ja siitä vapautus putkeen ja jatkettiin rataa 16-hypylle saakka. Siellä leikkaus ja Gimma kääntyi hienosti oikeaan suuntaan.

Puomilla sama kuvio kuin aa:lla, ensin sivusta kontaktille muistutukseksi ja sitten koko puomi. Meni tooodella hitaasti, pysähtyi loppuun, nenäkosketusta piti hieman odottaa. Sitten 16-hypyltä puomille ja hyvin lähti esteeltäkin sen kiipeämään. Hitaasti meni kuitenkin koko este, mutta oikea paikka näyttää olevan hyvin hanskassa.

Mimmin kanssa toinen pätkä tehtiin vähän muunneltuna. Laitoin SM-joukkueradan alun tuohon hyppy-kepit ja hyvin onnistui lähettämällä ja törkkämällä. Koitin myös törkkäystä niin, että menen keppien taakse vastaanottamaan ja sekin oli aika sairaan siisti. Tuosta jatkettiin rataa 16-hyppy, pakkovalssi 5-hypylle ja siitä putkeen numerottomasta päästä. Pakkovalssi taas ekalla kerralla persiilleen, mutta toisella kerralla onnistui. Putkelta vitonen väärin päin ja pyöritys 16:lle ja siitä kepeille. Kepeillä jäin taakse ja otin etäisyyttä sivusuunnassa niin, että jäin 14:n taakse vastaanottamaan koiran. Ekalla kerralla lopettin kesken ja taas mun höpö-höpö-palautteen jälkeen toimi hienosti. Jatkettiin rata vielä numeroiden mukaan puomille ja nyt oli kyllä niin hieno kontakti ettei aikoihin ole ollut! Tähän oli tosi hyvä lopettaa :-)

Gimman kanssa olin ajatellut tehdä ihan koko radan. Melkein jännitti :-D. Alku kutsulla ja valssi-lähetyksellä kepeille. 5-hyppy ok, mutta taas hätäilin 6-hypyn niistossa. Aargh!! Uudelleen alusta ja nyt meni hyvin. Nollaa pukkas, mutta taas mun hätäily tuotti tulosta 16-hypyn leikkauksella. Leikkasin ihan liian aikaisin ja Gimma jätti sen hyppäämättä. Korjasin sen kilpailunomaisesti ja jatkettiin rataa. Jestas, että se meni nyt lujaa puomin :-O. Mä en tällä kertaa alkanut karjumaan alas-käskyä vaan sanoin sen ihan normaalilla äänellä ja hyvin se sinne pysähtyi, takajalat juuri ja juuri kontaktilla :-D. Muutaman kerran otin ratasuoritukseen noi kontaktit ja kyllä niissä nyt vauhtia oli kivasti. Puomi oli varsinkin yllätys, että meni radalla noin kovaa sen ja silti malttoi pysähtyä. Mulla tuli niin makee fiilis Gimman treeneistä!! Kyllä me ehkä sittenkin ollaan syyskuun alussa kisakunnossa. Vielä kun sen keinun saisi kondikseen...

Ei kommentteja: