keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Triplatreenit

Eilen olin treenaamssa jälleen kolmen koiran kera, eli Mimmin, Gimman ja Colan kanssa. Piia oli pitkästä aikaa myös treeneissä Lilon kanssa. Tein SG:ssä tuomaroineen Peter Kindlen radasta karsitun version kun meillä ei ollut tarpeeksi putkia eikä muuria eikä aatakaan jaksettu rehata radan reunalta radalle. Tämän näköinen siitä tuli, todellisuudessa vähän eri lailla oli noi suhteet kuitenkin.Tein tämän radan harkkoihin siksi, että halusin Mimmin kanssa testata tuota keinulta kepeille menoa kun se kisoissa tökki, lähti hakemaan putkea. Vein kisoissa niin, että keinu jäi mun oikealle puolelle ja siitä yritin lähettää kepeille. Anja sitten kysyi multa miksi en mennyt keinun toista puolta ja sieltä laittanut kepeille. Ei tullut mieleenkään! Oli siis ihan pakko päästä testaamaan tuo.

Menin ensin Gimman kanssa. Aluksi otettiin pari aan kontaktia erikseen ja sitten koko aa-este. Ensin meni kontaktista läpi eikä pysähtynyt, mutta uusilla toistoilla meni oikein hienosti. Otettiin radan alku puolmille saakka. Koitin nelosella niisto-sokkaria ja sain sen jopa toimimaan :-O. Puomia otettiin erikseen. Viimeksi meni niin hiljaa ravaten ettei tosikaan ja nyt olin varautunut, että mennään ihan yhtä hitaasti. Aluksi valitsi putken pari kertaa ja piti käydä melkein etujalat laittamassa puomille, että tajusi siinäkin olevan esteen. Niin lähti pikku tyttö kiitämään puomia ihan tajutonta vauhtia. Meikä karjas paniikissa ALAS ja se varmaan säikähti sitä ja hyppäsi puomilta sivuun... Otettiin uudelleen ja vauhtia hieman vähemmän ja tosi hieno kontakti loppuun. Muutama toisto ja tosi hyviä kaikki.

Puomilta jatkettiin esteet 6-9. Leikkasin 6-7 välissä ja sain hyvin kääntymään 8-hypylle ja 9-hypyn otin valssamalla hypyn edessä. Loppurata kepeiltä maaliin oli tosi hyvä. Aivan mahtava fiilis kun tehdään jo rataa, vaikkakin vielä pätkinä. Kunhan saadaan nuo kontaktit kuntoon niin voidaan ruveta tekemään ihan oikeeta rataa :-)

Colan kanssa yritin myös niistosokkaria, mutta ei sen kanssa toiminut vauhdissa ollenkaan, mutta myöhemmin erikseen tehtynä sain sen onnistumaan. Tein sitten tuon tilalta radalla tavallisen pyörityksen, mutta valui siinäkin, ei vaan taivu. Puomi oli tosi hyvä. Jostain syystä leikkasin vasta renkaan jälkeen, joka ei tosiaankaan ollut hyvä vaihtoehto. Kuvio uusiksi ja leikkaus hypyn ja renkaan välissä, tosi hyvä näin. 9:n edessä valssi ja koira keinulle. Kepeille koitin lähettää ja melkein Cola sinne menikin, mutta ei sitten kuitenkaan. Oli vähän hankala kulma sille vielä, joten helpotettiin. Lopussa tuli yllättäviä ongelmia. Sain hyvin irtoomaan okserille ja ehdin hyvin valssaamaan 14:lle, mutta jostain syystä en saanut sitä putkeen vaan 4-hypylle. Syynä luultavasti se, että Cola lähti vähän liiankin hyvin okserille ja kävi aika kaukana ennen kuin tuli hypyn 14, jolloin se hyppäsi sen tosi viistosti ja varmasti mun käsi vähän ohjasi sivuun ja se luki tietty että tarkoitetaan 4-hyppyä. Monta toistoa ja aina meni hypylle... Sain onnistumaan kun annoin vähän enemmän tilaa ja keskityin, että mun kädet ei sivulle nouse.

Mimmin kanssa yritin myös niistosokkaria neloselle ja olihan hankalaa. Sain sen kyllä onnistumaan, mutta ei Mimmin tapauksessa tuntunut omalta ohjaukselta ollenkaan. Tavallinen pyöritys on myös tosi tylsä ohjaus, mutta siinä mä sentään näen koiran koko ajan. Puomin kontakti hirmu hidas... leikkaus 6-7 välissä ja silti irtosi hyvin 8-hypylle, valssi 9:n edessä ja keinulle. Keinu oli hyvä! Keinulta vähän etumatkaa ja vippaamalla kepeille ja leikkaus takana. Meni ihan sairaan hyvin! Koitin radan jälkeen vielä uudelleen ja edelleen meni hyvin. Miksi mä en tätä kisoissa tajunnut?? Pussilta sain Mimmin hyvin irtoomaan okserille ja ehdin hyvin valssaamaan 14:lle ja sieltä putkeen ja luukutus loppuun. Meni hyvin kaiken kaikkiaan :-)

Otettiin vielä sama rata toiseen suuntaan. Pikaisesti siitä vielä jotain. Gimma pussilta kepeille tosi hyvin, kesti hyvin vedätyksen ja puolen vaihdon keppien edessä, josta muka jatkettiin keinulle. Keinun kontaktia otettiin niin, että nostin vähän keinun loppua ylös ja Gimma kontaktille pienen kolahduksen kera. Ei nyt hirvittänyt yhtään, joten jatketaan tällä lailla siedätystä. Puomia ei mennyt loppuun asti näin päin ollenkaan kun putki siellä alla hämäsi... Toiseen suuntaan onnistui. Colan kanssa meni tosi hyvin. Sillä on mukavat kontaktit, menee vauhdikkaasti loppuun ja pysähtyy hienosti, vaikka mun mielestä se näyttää joka kerta siltä, että ei pysähdy. Mimmin kanssa meni myös mukavasti. Pussista kepeille tosi hyvin ja menin keppien päähän vaihtamaan puolta, että on helpompi jatkaa keinulle. Kesti tämänkin tosi hyvin. Puomin kontakti hidas, keinu hyvä.

Lopussa Mimmin kanssa erikseen puomin kontaktia. Villasin lelulla, laitoin koiran kontaktin alaosaan ja heti kun tassut osui maahan vapautus jess:llä ja lelun revitystä. Useampi toisto näin ja hyvältä näytti. Pitänee tehdä tuota myös kotona.

Treeneistä jäi kyllä tosi hyvä mieli jokaisen koiran jälkeen. Mutta kyllä mä olin puhki! Tuntuu, että mun puhti ei ihan täysin riitä kolmen koiran treenaamiseen enkä näin pysty kaikkeani antamaan jokaiselle niistä. Niinpä tein ratkaisun, että kisaan nyt lauantaina Colan kanssa ja sitten keskityn jälleen vain omiin koiriini. Oikeastaan mua vähän harmittaa jo tuo päätös kun Colan kanssa on oikeesti ollut tosi kiva mennä. Mutta kun ei omat rahkeet riitä niin ei riitä... Kiitos Susannalle, että olen saanut treenata ja kisata Colan kanssa. On ollut hyvin antoisaa :-)

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kerro miten niistosokkari tehdään tohon 4-esteelle, kun ei mene jakeluun. Tsemppiä SM:iin! :)

Kati kirjoitti...

Voi olla, että mulla on termit itsellänikin hukassa ja teenkin jonkin muun kuin tuon :-D

Otan siis neloselta niistämällä/käärmekädellä koiran mukaan oikealla kädellä ja teen samalla sokkarin (siirryn siivekkeen puomin puoleiselle puolelle), jolloin koira tulee mun vasemmalle puolelle, josta hyvä jatkaa puomille. Mä oon maailman huonoin selittämään asioita, joten tuskin tämä selvensi yhtään mitään :-D

Kiitos tsempityksestä :-)