perjantai 12. maaliskuuta 2010

Agilitya keskiviikkona ja tokoa torstaina

Keskiviikkona olin treenaamassa Markon ja Jennin kanssa. Marko oli suunnitellut radan, johon oli yllättäen ;-) laittanut putken pimeän kulman sekä muurin. Näitähän mä kävin jo maanantaina harkkaamassa, mutta lisätreeni ei ole koskaan pahasta, varsinkaan muurilla... Radalla oli myös pöytä.

Gimma osasi hyvin mennä aa:lle, vaikka putken suu oli vieressä tyrkyllä. Aa:lta jatkettiin pöydälle ja tosi nätisti tyttö meni sinnekin. Onhan me jopa kerran sitä tässä talvikautena treenattu niin pitäähän se osata :-P. Tarpeeksi hyvän se näyttää sen tällä hetkellä osaavan. Puomi oli kohtuullinen, mutta siitä en saanut vetoon sitä mukaan. En osaa vetää vastaisella kädellä ja koiran puoleisella lähtee valumaan pois päin. Muurilla tein viskileikkauksen, jaakotuksen, pakkovalssin ja päällejuoksu-sokkarin (voisi sanoa myös saksalaiseksi). Joka kerralla pysyi muurin palaset paikallaan. Ainoastaan kerran vähän jalka kopahti yhteen palaan. Kepeilläkin pysyi mukavasti, vaikka otin kunnolla sivuttaisetäisyyttä. Aluksi tuli kaksi kertaa pois kesken kaiken, mutta kun laitoin palkan valmiiksi loppuun niin pujotteli hyvin. Sen jälkeen pujotteli myös ilman lelua. Putken pimeän kulman Gimma haki hienosti, joten sitä mun ei tarvi kyllä pelätä kun vaan ohjaan kunnolla. Lopussa vielä sylkkäri, joka onnistui ihan mukavasti. Erikseen treenattiin myös putkelta kääntymistä, putkijarrutusta.

Mimmi meni muuten kohtuullisen mukavasti, mutta kepeillä ei millään kestänyt mun irtoamista. Mä ilmeisesti itse liikuin jotenkin tyhmästi, liike loppui pujottelun loppua kohden. Mä vaan en haluaisi, että tuo loppuun pujottelu olisi mun liikkeestä kiinni. Kyllä sen pitää osata se mennä ilman mun liikettäkin kunhan vaan ohjaus pysyy päällä. No, tässäpä treenattavaa kotipihalle kunhan lumet sulavat eli joskus heinäkuussa varmaan :-P. Yllättäen Mimmin kanssa jouduin myös treenaamaan putkijarrutusta. Se ei näemmä enää käännykään ihan itsestään kuten aiemmin on tehnyt. Mimmillä myös pöytä ihan kohtuullinen. Ei itsenäisesti sinne mene, vaan tarvitsee mua saattamaan. Putken pimeässä kulmassa ei ongelmaa ja lopun sylkkäri myös hyvä.

Eilen sitten kävin meidän seuran tokoguruille näyttämässä missä mallissa Gimman tokoilu on. Mähän en juurikaan ole tokoa treenannut. Mitä nyt välillä yrittänyt seuraamista ottaa (päästy jopa viiteen askeleeseen) ja ruokakupin kanssa aina välillä tehdään jotain muutakin kuin vain sivulletuloa. Hyvin hyvin vähän kuitenkin. Seuraaminen oli kuulema ihan hyvän näköistä, koira pysyy suorana. Pieni hissipään vaara on olemassa, mutta ei hälyttävä sekään. Taisi kerran laskea pään kun lähdettiin liikkeelle. Seuraamista jatketaan nyt sitten samaan malliin, vaihdellen askelten määrää. Ei kuitenkaan pitkiä pätkiä vielä.

Liikkeestä seisomista ja maahanmenoa en ole viime kimppatreenin jälkeen ottanut kertaakaan eli siitä on kyllä kamalasti aikaa. Otettiin noita nyt peruuttamalla ja heittämällä nami palkaksi. Tässä voin lisätä omaa vauhtia ja vähän lisätä välillä viivettä palkkaamiseen. Siis namin heittämiseen, suullinen kehu voi tulla heti kun pysähtyy. Yllättävän hyvin nämä kuitenkin meni. Erityishuomio mun pitää kiinnittää omaan liikkumiseen, että en itse pysähdy tai hidasta kun annan käskyn.

Luoksetuloa otin muutaman kerran ihan vaan palkkaamalla lelulla taakse. Kerran otin paikallaan seisten ja kerran niin, että kun annoin käskyn lähdin juoksemaan takaperin karkuun. Hyvä vauhti tuli kun vähän  lähdin karkuun. Tämän liikkeen olin unohtanut ihan kokonaan, joten ei olla treenattukaan sitä :-D

Hyppyä on myös otettu viime kimppatreeneissä. Laitoin lelun valmiiksi hypyn taakse eikä tässä kyllä mitään ongelmaa ollut. Hyvin lähtee sivulta suorittamaan hyppyä. Huomiota tähän sen verran, että käsky pitää antaa kun koira katsoo hyppyä ei silloin kun se katsoo ohjaajaa. Pari toistoa otettiin niin, että lelu valmiina. Kerran niin, että Susanna heitti lelun ja kerran niin, että minä heitin lelun. Hyvältä vaikutti tämä.

Lopuksi otettiin vielä luoksepäästävyyttä. Aiemmin se on tuossa hötkyillyt ihan hulluna ihmisiä kohden kun olisi pakko päästä moikkaamaan, mutta nyt oli siinä ihan kivasti. Vasta silloin kun ihminen jäi seisomaan viereen niin, että Gimma jäi sen ihmisen ja mun väliin sen mielenkiinto meinasi siirtyä pois musta. Mutta aiempaan verrattuna tämäkin meni oikein hyvin.

Paikallamakuuta ei nyt otettu. Sitä olen pari kertaa kotona treenannut, porukassa en kertaakaan. Tätä nyt ehtii sitten myöhemminkin harjoitella. Tää oli vaan tämmöinen katsaus, että missä mallissa me ollaan heinäkuun lopun tokosm-kisoja ajatellen. Ei kuulemma pahassa mallissa ollenkaan. Tosin vielä on pitkä matka, että saadaan liikkeet kuntoon, mutta onneksi tässä on aikaa.

Sain kyllä jälleen tokokärpäsen pureman. Jännä nähdä kuinka kauan sen vaikutus tällä kerralla kestää :-D

Ei kommentteja: