torstai 18. maaliskuuta 2010

Treeniringin tammikuuta

Tällä viikolla treenattiin pariin otteeseen Treeniringin tammikuun rataa. Maanantaina otettiin esteet 8-20 ja keskiviikkona 1-9.

8-20: Etäisyyden otto kepeillä onnistui molempien koirien kanssa yli odotusten. Gimman uskoinkin siellä pysyvän, mutta että Mimmikin pysyi. Vau! En ikinä olisi uskonut. Tilanne kuitenkin oli niin, että lähetin kepeille keppien oikealta, leikkasin takana ja menin jonnekin seitsemän metrin päähän sivuun tekemään päällejuoksua hypylle. Jestas, että noi mun mussukat on taitavia :-). Päällejuoksu molempien kanssa hyvä samaten jaakotus. Mimmin kanssa en osaa jaakotuksesta tarpeeksi ajoissa lähetä liikkeelle, vaan se ehtii siinä vähän pompotella ja ihmetellä minne rata jatkuu. Gimma antaa tässä anteeksi viettämällä hypyllä kauemman aikaa, jonka takia ehdin sitä paremmin ohjata.

Putken jälkeinen pakkovalssi-jaakotus hyvä, tämä hyvä myös Mimmillä. Tuosta jostain syystä pääse paremmin liikkeelle. Outoa. Lyhyen putken jälkeinen hyppy puolivalssilla. Sairaan hienosti Mimmin kanssa, mutta Gimman kanssa sain sitä hieman hinkata. Ensin en meinannut saada sitä puolivalssiin mukaan ja kun sen onnistuin tekemään en osannut kertoa mikä on seuraava hyppy. Sain tuon onnistumaan kun otin Gimmalta vauhdin melkein kokonaan pois. Musta tuntuu, että en sitä tuon paremmaksi olisi saanut vaikka kuinka oisin uusiksi ottanut niin jätin sen hinkkaamisen tuohon.

Puomilla molemmat meni aika kivasti itsenäisesti kontaktille. Gimma vaan lähti  melkein joka kerta ilman lupaa. Nyt se näkyy kun olen pitkän aikaa tehnyt samalla rytmityksellä, vapautus heti kun on oikeassa paikassa ettei vaan ala hidastella. Puomilta putkeen ja sen jälkeiselle hypylle viskileikkaus, pakkovalssi-jaakotus ja puolivalssi. Kaikki toimi hyvin molemmilla.

Puomilla pysymistä harjoittelin lopuksi molempien kanssa erikseen. Mimmi kestää mun häiriöt jo aika hyvin, mutta Gimma on aika herkkä. Liian vähän tullut sen kanssa tuota tehdyksi. Lopuksi vielä koko puomia molemmilla niin, että palkka edessä kauempana ja menivät itsenäisesti loppuun. Samaa otin vielä kepeillä, että palkka valmiina ja minä luukutan kunnolla eri suuntaan kun koirat pujottelee. Hyvin meni :-)

1-9: Mimmi ei osaa ihmisnuolta :-P. Ei jarruta ollenkaan. Tein vaikka kuinka monta kertaa niin, että mulla oli lelu kädessä ja tökkäsin sen riman yli Mimmin naaman eteen niin se vaan ponkasee päin mun kättä. Ja monta kertaa. Sain mä sen lopulta tajuamaan miksi sitä lelua sen naaman eteen tökin :-D. Näitä pitää muistaa jatkossa tehdä usein. Gimmalla tuo ei tuottanut mitään ongelmaa. Alkua tehtiin monella eri tavalla ja lopulta ne kaikki saatiin pienen säädön jälkeen onnistumaan. Edelleen molempien pujottelu vallan mainio. Oli vähän edellisen treenin toistoa toi pujottelu, mutta nyt sinne tultiin oikeasti esteiden kautta niin tilanne oli vähän eri.

Lauantaina Tsau:n kisoihin Lietoon. Jänskättää aika lailla korkata 3-luokka Gimman kanssa. Ois kiva tehdä sen kanssa edes yksi onnistunut rata niin pääsisi vertaamaan missä mennään tällä hetkellä muihin verrattuna. Tiedän, että me ei mitään huippuvauhtia todellakaan mennä eikä tarvitsekaan :-)

Ei kommentteja: