tiistai 2. maaliskuuta 2010

Vihdoinkin aksaa!

Ihan ensiksi oikein paljon onnea 6-vuotiaalle Mimmille!!Ihanaa kun paukkupakkaset loppuivat ja pääsi pitkästä aikaa liitelemään agilityn merkeissä! Tuntuu kuin edellisestä kerrasta olisi kulunut jo ikuisuus. Eikä me kyllä viime kisojen jälkeen ollakaan päästy treenaamaan ennen kuin nyt. Oli jo aikakin :-)

Tehtiin yksi Kari Jalosen rata kun hän tuomaroi viikonloppuna Liedossa 3-luokat. Rata oli paperilta katsottuna vaikeampi kuin se sitten oikeasti olikaan. Voipi tietty olla, että ei saatu rakennetuksi kaikkia estekulmia sun muita juuri niin kuin tuomari oli ne ajatellut. Ei se siis mitenkään helppokaan ollut, mutta kun vaan tarkasti ohjasi niin rata oli hyvinkin suoritettavissa. Pari putken suuta oli ällöttävästi tyrkyllä, mutta ei niissäkään mitään ongelmaa ollut kun vaan ohjasi kunnolla. Tiedän, että kisatilanteessa nuo putkikohdat olisivat näyttäneet ihan killereiltä meille. Pitäisi ehdottomasti saada kisoihin sama luottamus kuin treeneihin! Mikä kumma siinä on, että se on niin pirun vaikeeta?

Mimmillä alku oli ok, vaikka vähän pelkäsin, että bongaa putken renkaan sijasta. Ei tainnut edes vilasta koko putkea. Renkaalta keinulle ja siitä suoraan muurille, josta käännyttiin oikealle kepeille. Kepeillä Mimmi sitten meni 2-väliin avokulmasta. Mä taas käänsin kroppani liian nopeasti menosuuntaan enkä ohjannut kunnolla. Seuraavalla kerralla vissiin vähän yliohjasin kun sain sen menemään keppien väärälle puolelle... No, kolmas kerta toden sanoo piti jälleen paikkansa. Tämän jälkeen meni joka kerta oikein. Aa:n jälkeen kaksi päällejuoksua onnistui tosi hyvin. Puomi hyvä, mutta lähti ennen lupaa. Palautin ja tein hämäyksia ja vapautus. Puomi uusiksi ja nyt oli hyvä. Loppua kokeilin poispäinkäännöksellä ja takaakierto-valssilla. Poispäinkäännöksessä vähän hirvitti kun se tehtiin putkeen päin ja se putken suu oli ihan täysin tyrkyllä. Eipä ollut mitään ongelmaa tuossakaan. Samaten takaakierto-valssin jälkeen pelkäsin, että heitän Mimmin putkeen kun laitan seuraavan hypyn taakse sen. Ja taas turha pelko. Kyllä se vaan tulee kivasti mun ohjauksiin mukaan :-)

Gimman kanssa mulla oli etukäteen sellainen olo, että rata on meille vielä liian vaikea. Kyllä se taisi kokonaisuudessa ollakin, mutta osissa meni oikein mallikkaasti. Mä en osaa välillä yhtään hahmottaa miten mun pitää liikkua valsseissa ja päällejuoksuissa, joten olen tosi usein tiellä ja rima tipahtaa. Tää on varmasti se suurin haaste mun ja Gimman touhuissa kun Mimmihän ei paljon tilaa tarvi :-P. Keinu Gimmalla oli ihan hyvä, tosin meinaa tulla sieltä pois ilman lupaa... Muurin palat lensi pari kertaa kun ei tainnut oikein keskittyä hyppäämiseen. Annoin siitä vähän palautetta ja johan palaset alkoi pysyä :-). Kepit on kyllä Gimmalla aivan kamalan hyvät. Se hakee ne melkein mistä vaan, varsinkin avokulma tuntuu olevan oikein vahva. Kontaktit kohtuulliset, mutta kun otin useamman toiston niin vauhti hiipui... Päällejuoksut ok kun sain omat jalat pelaamaan. Kyllä vaan Gimmankin kanssa kaikki toimii kun vaan saan oman liikkeen kohdilleen. Kyllä sen kanssa vaan on kiva mennä :-)

Viime viikolla kun ei päästy agilitya ottamaan niin olen vähän koittanut seuraamista opettaa. Se on alkanutkin näyttää nyt tosi hyvältä. Edelleen otan tosi pieniä pätkiä kun pidempää otettaessa oikea paikka ei pysy. Eilen yritin ennen omaa vuoroa ottaa myös seuraamista, mutta siitä ei tosiaankaan tullut yhtään mitään. Agility häiritsi vähän liikaa... Sain mä sen sitten ihan pari askelta seuraamaan hyvin ja palkkasin siitä. Pakko vissiin tuo seuraaminen ja muutkin alo-luokan liikkeet saada kuntoon kun olen kahtena heikkona hetkenä luvannut osallistua OCA:n tokon SM-joukkueeseen :-O. Kaikkeen sitä hullu lupautuukin :-DD

2 kommenttia:

anne kirjoitti...

Ripakopallinen onnea Hurrrjalle Mimmille!

sleepless kirjoitti...

myöhästyneet synttäri onnittelut suomen mestarille :)