maanantai 8. maaliskuuta 2010

Liedon kisat: viisi hyllyä ja yksi vitonen

Vaikka tulokset eivät päätä huimanneet niin kyllähän oli kiva kisata. Ainoastaan yksi Gimman rata oli sellainen, että ei taida mitään hyvää löytyä :-D. Muista radoista aivan loistavat fiilikset :-))

Lauantai oli Mimmin kisapäivä. Tuomarina kaikilla radoilla oli Kari Jalonen.

Ensimmäiselle radalle Mimmi vähän varasti. Sen verran vähän, että ei vaikuttanut jatkoon mitenkään. Sain sen hyvin kääntymään 2-hypyltä pussiin ja sieltä hyvin linjatuksi kepeille. Aika moni koira haki keppien vasemmalla puolella olevaa hyppyä. Mimmi ei sitä vilkaissutkaan. Mutta sitten kepeillä tapahtui jotain, taisi liukastella siihen keppien kehikkoon, jonka seurauksena rytmi meni sekaisin ja tuli ennen aikojaan pujottelusta pois. Otin uudelleen alusta ja taas takkusi samassa kohdassa, mutta nyt kuitenkin pujotteli loppuun saakka. Olipas outo juttu tuo liukastelu... Jatkorata oli hyvä, tein saksalaisen ennen putkea ja sitten viskileikkauksen ennen loppusuoraa. Leikkauksen jälkeen en ottanut koiraa ollenkaan mukaan, vaan se juoksi hypyn ohi. En viitsinyt korjata vaan luukutettiin maaliin. Kohtuullisen hyvä fiilis, mutta vähän jäi kaivelemaan nuo kepit.

Toinen rata lähti hyvin liikkeelle. Tiukka käännös kakkoselta onnistui hyvin. Keinulta keppien avokulmaan meni mukavasti. Etukäteen jännitin keppejä tosi kovasti kun kerran takkusi niissä aiemmin. Noora onneksi mua rauhoitteli ja sainkin luottamuksen takaisin. Kiitos Noora <3. Muurilta tipahti palanen kun valssasin. En mielestäni ollut mitenkään tiellä siinä. Mitä lie tapahtui? Tilastotappio? Muurin jälkeisen hypyn niisto-sokkari onnistui mukavasti. Tein tarkoituksella leikkauksen ennen putkea, että opin niihinkin luottamaan. Vähän vauhti hiipuu aina leikkauksessa, mutta kohtuullisen hyvin ne kuitenkin menee. Meinasin saada Mimmin putken jälkeisen hypyn ohi, mutta kerrankin olin tarkkana ja ohjasin loppuun asti eikä ohitusta tullut. Puomi oli hyvä! Pysähtyi kontaktille ja lähti luvalla vasta pois. Niin siistiä!

Kolmas rata lähti myös hyvin liikkeelle. Takaakierto-valssin sain aika hyvin ajoitetuksi eikä siinä tullut Mimmille mitään turhaa. Keinu oli hyvä kuten myös edellisellä radalla. Kepit jälleen hyvät, ei mitään sutimisia. Onneksi! Valssi muurilla ennen putkea näytti osuvan aika hyvin kohdilleen. Aa:ta ennen olevan hypyn sain viedyksi takaahypyksi ja siitä sitten napsahti hylly. Ne hypyt oli aika ilkeässä kulmassa ja olisi vaatinut pienen vedon ennen sitä hyppyä. Mun mielestä vaan näytti siltä, että Mimmi kääntyi edelliseltä hypyltä niin hyvin, että totta kai se hyppää seuraavan hypyn oikeaan suuntaan. Tässä kohden voisin jälleen todeta "ohjaa, älä oleta". :-D. Jatkettiin siitä rataa ja Mimmi valkkasi hienosti aa:n, vaikka hyppäsi suoraan putkea kohden. Puomin kontakti jälleen hyvä, vasta luvalla pois.

Mä oon niin tyytyväinen Mimmin kontakteihin! Molemmilla radoilla onnistui keinu sekä puomi. Ainoa mikä pisti silmään videoita katsellessa oli se, että mä pysähdyn aina ennen kuin vapautan puomilta. En huomannut itse kisoissa tuota. Nyt pitäisi vielä sama saada kisatilanteeseen kuin treeneihin, että vapautus tulee kun olen liikkeessä. Seuraavien kisojen missio on siispä tässä :-)

Sunnuntaina oli sitten Gimman vuoro. Silläkin kolme starttia ja kaikki radat tuomaroi Esa Muotka. Esa olikin tehnyt kivan haasteelliset radat 2-luokkalaisille. Oikein mukavaa vaihtelua viime kisojen suorille radoille.

Ensimmäiselle radalle en saanut vissiin oikeaa asennetta, olin tavallaan luovuttanut jo etukäteen. En saanut oikein mihinkään kohtaan sellaista ohjausta, joka tuntui hyvältä. Ja se näkyi sitten koko radan ajan. Tuntui, että mikään ei onnistunut, eikä kai onnistunutkaan. No aa ja puomi oli Gimmaksi hyviä ja puomilta kolme hyppyä maaliin onnistui hyvin, muuten ei juurikaan kehuttavaa. Siksipä en julkaise edes koko rataa :-D

Toisella radalla olikin sitten jo ihan eri Kati liikenteessä. Rataan tutustumisessa jo tuntui siltä, että tää rata on meidän. Joka kohtaan oli selvät sävelet, miten ne vien. Puomi oli jälleen ihan kohtuullinen. Se menee heti paremmin kun lähetän Gimman menemään edellä ja leikkaan takana. Tää mun on välillä vaikea muistaa kun sekä Mimmin että Pimun kanssa olen tottunut juoksemaan kilpaa. Vaikea opettaa itselle uusi tapa :-P. Siksi aika usein valitsen leikkauksen niin en vahingossakaan rynni puomin loppuun liian aikaisin. Kepeillemenoon olen erityisen tyytyväinen. Siinä oli monella ongelmia. Jos jäi vähänkään jälkeen niin koira lähti tosi helposti hakemaan aa:ta. Mä vähän jännitin tuota kohtaa kun Gimma ei ole oikein osannut edetä pussista, vaan on aina kääntynyt muhun päin. Nyt meni oikein sujuvasti edessä olevan hypyn ja ehdin hyvin ohjaamaan kepeille. Keppien jälkeen muuri, jonka palaset lenteli. Aa kohtuullinen ja putkeen vienti onnistui hyvin. Osasin lähteä heti liikkeelle kun sain koiran putkeen ja ehdin nätisti valssaamaan. Lopussa päällejuoksu ei oikein onnistunut, mulla oli ehkä siinä liikaa vauhtia. Korjasin hypyn ja siitä maaliin ja hylly. Hyppy, jonka korjasin oli sarjaesteen b-osa. Radan jälkeen oli silti ihan voittajafiilis :-)

Kolmas rata oli sitten hyppäri. Meillähän on jo hyppäriltä nolla, joten tuolle radalle mulla ei ollut mitään paineita. Alussa pelkäsin, että en saa Gimmaa irtoamaan 3-hypylle, mutta se irtosi sinne vähän liiankin hyvin ja teki ison kaarroksen. Positiivista, että alkaa irrota! Maltoin teputella hetken paikallani ja odottaa, että Gimma tulee mun ohjaukseen mukaan ja jatkettiin rataa. Kepeille päätin tehdä törkkäyksen, vaikka sitä ei pitkään aikaan ole treenattukaan. Hyvin onnistui. Keppien jälkeisellä pätkällä kun sai vaan painella menemään tuli ihan mahtava fiilis. Muistan ajatelleeni, että kyllä vaan agility on mukavaa :-D. Ehkäpä tuosta johtuen en tarpeeksi tarkkaan ohjannut renkaan jälkeiseen putkeen vaan sain sen menemään väärään päähän. Nauratti vain tuo tilanne :-). Uusi lähetys putkeen ja nyt onnistui ja loppu menikin taas sujuvasti. Ja fiilikset senkun parani :-)

Gimmalle pitää nyt saada muuriharkkaa ja putken pimeitä kulmia. Muuria on treenattu ihan luvattoman vähän. Viime treeneissä mulla se oli ja silloinkin tiputti palaset melkein joka kerralla. Vasta kun annoin siitä vähän palautetta niin palaset pysyi paikallaan.

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Vähän samanlainen tulossaalis kun oli meän autoseurueella viimeksi samaisessa paikassa. Hyvä, että sullon noin yksityiskohtaiset sepostukset ratasuorituksesta. Voi näin kehityksen kelkasta puonnutki tutkailla videoita ja todeta, että tänään tuli sattumalta reenattua mm. viksileikkausta. Vai mitä se nyt oli...

Kati kirjoitti...

Kiva, että mun sepustuksista on jollekin iloa :-)