sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Liitelyä kasvihuoneella

Agilityharkoissa tänään oli mukana Susanna & Cola, Henna & Karkki ja minä Mimmin ja Gimman kanssa. Susanna oli printannut mukaan Johanna Nybergin 3-luokan hyppärin, joka mahdutettiin kasvihuoneeseen. Rata löytyy täältä. Mulla oli sellainen tunne kun mentiin rataa, että ihan kuin olisin sen joskus mennyt. Ja niinhän mä olen tainnutkin mennä kun näytti olevan HAU:n pääsiäiskisoista 2007 tuo rata ja kyllähän me ollaan siellä Mimmin kanssa kirmailtu.

Menin ensin Gimman kanssa. Vähän jännitti ottaa rataa renkaan kanssa, mutta hyvin se sen hyppäsi, joka kerta oikein. 4- ja 5-hyppyihin piti laittaa tuplarimat, muuten meni alta. Otin valssilla renkaalta ja valssasin myös nelosella. Meni kyllä oikein sujuvasti seiskalle asti. Keppejä en vielä uskalla edes koitaa radalla vaan otin niitä erikseen. Nyt laitoin kaaret alkuun kun näyttää siltä, että Gimma ei yhtään tajua mistä ne kepit pitää aloittaa. Otettiin kiertokulmalla koko ajan ja aika paljon sain jo vaikeuttaa kun oli kaaret apuna. Kiva :-). Pujotteli myös kivasti loppuun saakka vaikka siellä ei kaaria ollutkaan eikä tällä kerralla ollut leluakaan valmiina.

Keppien jälkeen jatkettiin jälleen rataa. 10:ltä valssilla ja pussille asti menin ulkopuolta ja leikkasin ennen pussia. Gimma meni pussiin, mutta kääntyi takaisin. Eipä ole tuota estettä hetkeen otettukaan. Susanna tuli auttamaan ja otettiin muutama toisto niin, että Susanna ihan vähän nosti pussikangasta ja lelu oli jonkin matkan päässä odottamassa. Otettiinkohan kaksi tai kolme kertaa näin ja sen jälkeen Gimma menikin taas ilman apuja. Pussin jälkeisen putken haki aika hienosti ja mä ehdin hyvin ohjaamaan muurille edestä. Muuriin olin tosi tyytyväinen, hyppäsi joka kerta sen yli hienosti. Lopussa 17-hypyltä Gimma singahti renkaalle. En yhtään osannut odottaa tollasta sinkoilua. Hyvä asia tuossa oli se, että hyppäsi kovasta vauhdista ja vähän vinosti renkaan ihan oikein. Toiston jälkeen sain lopunkin onnistumaan hienosi, leikkaus 19:llä toimi kans hyvin. Viimeinen hyppy ei meillä ollut okseri kun ajattelin, että se on ehkä tässä vaiheessa turhan pitkä este... Olipa tosi kiva mennä kun tehtiin oikein rataa :-). Vielä kun saisin kontaktiesteet jossain vaiheessa opetetuksi niin sitten vasta onkin mukavaa!

Otin vielä esteet 9-13 eri lailla lopuksi. Heitin Gimman putkeen, vähän niinku päällejuoksu 10:lle ja siitä valssamaan 11:lle ja luukutusta pussille. Meni tosi hyvin näinkin. Lopussa yritin myös ohjata 17-20 toisella lailla. Yritin ehtiä valssaamaan 18 ja 19 väliin, mutta en mä jotenkin osannut sitä tehdä oikein Gimman kanssa. (Nuo esteet oli meidän radalla vähän eri lailla, joten valssi oli siihen kohtaan ihan hyvä vaihtoehto.) Taisin mä sit tankkaamisen jälkeen saada senkin onnistumaan. Gimman kans on ihan hirveen kiva mennä agilitya. Se on aika hyvin käsissä, mutta lähtee myös irti silloin kun saa mennä. Oikeesti tosi jännä nähdä minkälainen siitä loppujen lopuksi tulee.

Mimmin kanssa ei meinattu alkua saada onnistumaan millään. Aina joku rima tipahti. Ehkä mä en vaan malttanut ohjata kunnolla vaan tavanomaiseen tapaani huidoin käsillä just riman päällä. Kun rauhoitin oman ohjaamisen niin johan alkoi sujua. Valssilla renkaalta ja sylkkärillä halusin ohjata vitosen. Kyllä se toki meni oikein, mutta töksähti joka kerta jotenkin. Kun otin valssilla saman kohdan niin meni paljon sujuvammin.

Kepeille Mimmi meni joka kerta oikein, vaikka jätin aika ison hajuraon siihen. Annoin sille siis tilaa nähdä kepit ja hyvin toimi. 9-putken jälkeen alkoikin sitten ongelmat. Koitin ottaa sylkkärillä 11-hypylle ja siitä sitten minä ulkopuolta pitkin pussille saakka ja ennen pussia leikkaus. Ei toiminut ei, tuli jaloille joka hypyn jälkeen. Toki sain sen väkisin pusketuksi oikeille esteille, mutta oli kaukana sujuvasta menosta. Koitin saman niin, että sokkari sekä 10:lle että 11:lle. Meni jotenkin, mutta valui aika lailla (ainakin Mimmiksi). Paras taisi olla, että 10:lle päällejuoksu ja valssi 11:lle ja siitä sitten luukutusta pussille.

Lopussa Mimmin kanssa ei ollut mitään ihmeellistä. Ehdin hyvin valssaamaan 18:lle ja meni oikein sujuvasti noin. Koitin myös leikkauksella tuon kohdan ja kyllä se nyt niinkin meni, mutta tökkii tökkii. Mä oon kyllä niin sairaan huono tekemään Mimmin kanssa leikkauksia. Haluaisin aina joka paikkaan väkisin valssaamaan, jotta tulee sujuvaa menoa. Pakko noita vaan on väkisin harjoitella kun joskus radat on kuitenkin sellaisia, että ei oikeesti ehdi valssaamaan.

Lopuksi käytiin Hennan kanssa käpyttelemässä koirien kanssa pikku pyörähdys. Hennalla meni viimeisellä radalla pohje rikki eikä sen kävelystä oikein tullut mitään niin annettiin sitten koirien hoitaa jäähdyttely ihan itsekseen. Oli kiva nähdä, että Karkki ja Gimma alkaa löytää toisensa. Niillä näytti olevan tosi kivaa keskenään. Karkinkaan ei enää tarvitse aluksi kertoa, että kuka se pomo olikaan

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

OOhhh, te osaatte renkaan :-o

Kati kirjoitti...

Oi, löytyikö oikeesti jotain mitä me osataan ettekä te osaa :-D. Mä olin kyllä oikeesti yllättynyt kun meni renkaan noin hienosti.

Henna kirjoitti...

Kiva tosiaan, että Karkki näyttäis antavan periksi (todellisille haluilleen) ja alkavan leikkiä Gimman kans nätisti. Kaipa se sille se sille pomoilee vieläkin, mutta niin nopiaa, ettei meidän silmät ehdi havaita ;) Mutta hyvä näin, toivottavasti tytöillä on jatkossakin yhtä kivaa =)

Niin ja kivaa oli meilläkin eilen treeneissä! :) (pohje-hommaa lukuunottamatta :P)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin muutenmuistan tuon radan... Olenkohan m,ennyt sen Grimillä...jotenkin muistan että tuo kohta ennen pussia ei olis ihan nappiin mennyt...
Voistiko taas jäädä pian saikulle, voisit tekemisen puutteessa yrittää kaivaa sen Grimin hyppiksen Vantaan Energiahallista (PM:ien yhteydessä)ja siirtää koneelle/levylle ;o)

Kati kirjoitti...

Sori Anja, mä oon ihan kokonaan unohtanut tuon, noloo! Mä koitan tässä jonaki iltana kaivella sen ihan ilman saikkuakin :-)