sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Huh hellettä

Ensimmäinen lomaviikko takana ja säät on olleet sitä, mitä yleensä ihmiset lomaltaan toivovat. Mun makuun on ollut ihan liian kuuma! Ei voi käydä koirien kanssa normaali aikaan lenkillä ollenkaan, vaan pitää käydä vasta yöllä. Samaten treeneihin olen mennyt vasta illemmalla, että ei saa koirat eikä ohjaaja niin helposti lämpöhalvausta. Vähän voisi kyllä ilmat viiletä, mutta aurinko voisi silti paistella.

Olenkin nyt muutamana päivänä käynyt uittamassa koiria. Perjantaina käytiin Sundomissa Sevin kanssa uittamassa Dinaa ja Gimmaa. Enpä tuostakaan paikasta ollut tietoinen. Dina ui niin kamalan hienosti ja Gimma vaan räpiköi. Hyppäsi aina veteen heitetyn lelun päälle onnessaan ja oli sitten ihmeissään, että minne se lelu katosi :-D. Eilen kävin heti aamusta uittamassa koirat lähimontuilla ennen kuin sinne tulee aringonpalvojat paikalle. Mukana oli Gimma ja Mimmi kun Pimu on Harrin mukana Jalasjärvellä. Mimmi juoksi rantavedessä tyypilliseen tapaan edes takas eikä millään mene kokonaan veteen. Pariin kertaan kannoin sen syvemmälle, josta ui tosi nätisti rantaan. Harmi kun en saa sitä kunnolla uimaan kun se on näillä säillä ainut keino oikeastaan saada noille liikuntaa. Gimma taas hyppeli veteen hetettyjen keppien päälle onnellisena. Se on vaan jotenkin niin hellyttävä kun tuossakin olisi voinut nätisti mennä uimaan kun oli hyvä ranta niin ei kun tän pitää hypätä. Aluksi jälleen ui pää pystyssä kun toi keppiä takaisin, mutta lopussa ui jo tosi nätisti. Tajusi ilmeisesti, että kuonoa voi pitää lähempänä vettä eikä silti huku. Hyvä tyttö :-)

Hyppy kepin päälle


Paluu rantaan


Mimmi rantautuu pakkouiton jälkeen


Torstain treenit on näemmä jäänyt tänne kirjoittamatta. Enpä juurikaan niistä enää muista mitään, mutta tässä kuitenkin jotain. Gimma hidasteli älyttömästä puomilla ja hyppäsi jopa kesken sieltä pois. Puomin alla oli putki, joten saattoi siitä hämääntyä. Sain sen menemään, mutta meni ihan sairaan hitaasti. Myös aa oli tällä kertaa hidas. Jännä kun viimeksi molemmat meni niin hyvällä draivilla. Pitkästä aikaa otin keinuakin. Pari kertaa niin, että pidin keinun alastuloa noin 10 sentin korkeudella ja Gimma meni siihen sivusta ja keinu pamahti maahan. Ei pelännyt yhtään. Otin myös koko keinun niin, että olin itse pitämässä keinua ylhäällä ja kutsuin Gimman siihen ja laskin alas kun tuli keinun päähän saakka. Nyt ei ahdistunut tästäkään yhtään. Taisi tauko tehdä tehtävän kun ei enää keinu pelotakaan. Ihanaa! Kepeillä otin sivuttaisirtoamista aika reppaalla etäisyydellä ja kesti tosi hyvin. Mimmin treeneistä en kyllä muista oikein mitään muuta kuin että keinu oli ihan hirveen hyvä joka kerralla.

2 kommenttia:

Sevil kirjoitti...

Vihdoin löysin tänne! Ihana blogi sulla, täällä meneekin tovi! :)

Välillä tarttis kyllä suomi-agility-suomi sanakirjaa! ;)

Kati kirjoitti...

Kiva, että löysit tiesi tänne :-). Uskon kyllä, että kaikki ohjausjutut ei ihan aukene ilman sanakirjaa :-D