keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Hyvän mielen treenit

Olipa ihanaa olla pitkästä aikaa treeneissä! Gimman treeneistä on jo vierähtänyt melkein neljä viikkoa. Ensin mun nuhan takia tuli taukoa ja sitten Gimman jalan takia. Yhden episstartin kävin ottamassa viime viikolla, mutta muuten ei sitten ollakaan tehty oikeastaan mitään. Mimmi on ollut yhtä pitkällä tauolla lukuunottamatta yhtä treenikertaa leirillä. Jotenkin tauko tuntuu vielä pidemmältä kuin oikeasti olikaan. Pihassa on pikkuisen otettu keppitreeniä aina välillä, viimeksi tiistaina. Gimma suoritti 90 asteen kulmat ja seuraavaksi on ohjelmassa 135 asteen kulmat. Mimmi junnaa edelleen 45 asteen avokulmassa. Kaikki muut menee tosi hienosti, mutta ei osaa mennä oikein pujotteluun kun minä seison keppien lopussa. Kaarilla onnistuu, mutta kun otan ne pois niin ei tajua yhtään mitään.

Eilisiin treeneihin ei kukaan ehtinyt miettiä mitään treenirataa, joten printtasin yhden MM-radan mukaan. Kyseessä oli minien yksilöaglilityrata. Rata oli hieman erilainen kun meillä ei ole muuria, joten sen tilalla oli hyppy. Samaten pussia ei uskallettu ottaa, joten pussin tilalla oli hyppy ja viimeinen hyppy oli okserin sijaan tavalinen hyppy.Menin ensin Mimmin kanssa. Kierrätin 2-hypyn ulkokautta, jolloin pituudelta tuli suora linja putkeen. Minikoiralla pystyi hyvin tekemään näin. 5-hypyllä tein jaakotuksen, joka onnistui heti kerralla ja puomille lähti hyvin kiipee-kiipee käskyllä. Ja sitten puomin kontakti, se oli ihan sairaan hyvä!! En muista milloin viimeksi Mimmi on mennyt mun edellä kontaktille ja vielä pysähtynyt sinne. Niin makee fiilis!! Puomin jälkeen 7- ja 8-hypyn välistävedossa hätäilin enkä saanut ohjatuksi 8-hypylle, joten siitä tuli kielto, korjasin sen ja jatkettii rataa. Menin keinun oikeaa puolta ja otin vähän etäisyyttä kontaktilta, että sain hyvin ohjatuksi renkaalle, sieltä sitten hpypn kautta keppien avokulmaan ja meni heti oikein sisälle. Vedätys keppien ohi ja edestä ohjaus muurille (joka meillä siis hyppy). Mimmi jostain syystä lähti lukemaan jotain leikkausta koska kääntyi väärään suuntaan eli niinku poispäin loppuradasta. Eipä tuo haitannut vaan siitä oli hyvä jatkaa rataa. Lopussa 18:lla valssi ja luukutus loppuun. Ylihyvä fiilis :-)

Halusin ottaa meidän kieltokohdan uudelleen, mutta hetken aikaa mietin, että uskallanko kun puomi oli niin hyvä ja jos se ei toisella kerralla olekaan. Tuota kohtaa kun ei saanut samaksi ilman puomia. Päätin ottaa riskin ja yritin tsempata itseäni, etten vedä herneitä nenään, jos puomi on paljon huonompi. Otin radan alusta uudelleen. Nyt otin valssaamalla 2-hypyllä ja vetämällä pituuden jälkeen putkeen. Meni ihan hyvin noinkin, mutta jäin itse jumiin sivulle enkä enää ehtinyt jaakottamaan, joten tein hätäratkaisuna jonkinmoisen poispäinkäännöksen siinä ja toimi tosi hyvin niinkin. Puomi oli tälläkin kertaa ihan yhtä hyvä kuin ensimmäisellä kerralla. Mä oon niin onnellinen tuosta, vaikka tiedostan, että se saattaa ensi kerralla olla jälleen tosi huono. Mutta mä nyt nautin tästä tunteesta niin kauan kuin vain voin :-)

Puomin jälkeinen välistäveto oli nyt tosi hyvä ja sen jatkona poispäinkäännöksen tapainen 8-hypylle. En pystynyt puomilla jättäytymään tarpeeksi enkä ottamaan etäisyyttä, joten en voinut tuonne väliin mitään valssia mennä tekemään. Eipä tuo haitannut kun onnstui noinkin hyvin. Nyt kepeillä vähän takuttiin kun halusin leikata keppien toiselle puolelle. Parin toiston jälkeen sekin onnistui hienosti. Keppien jälkeiselle hypylle leikkaus, jolla tosi hyvä käännös siihen suuntaan kuin alunperin halusinkin ja siitä oli hyvä viedä putkeen. Lopussa vielä 18 niisto-sokkarilla ja sekin oli oikein hyvä. Mä alan selvästi oppia!

Gimman kanssa alkua ensin sylkkäri-valssi-yhdistelmällä. Mä oon niin toivottoman huono tekemään sylkkäreitä, varsinkin Gimman kanssa. Kyllähän se pikku tahkoamisen jälkeen lopulta onnistui. Hyvin tuli pituudelta reisiläpsyllä ja nimen sanomisella putkeen. 5-hypyllä hätäilin jaakotuksen kanssa enkä meinannut millään saada sitä hyppäämään, mutta lopulta seki onnistui. Puomia Gimma ei meinannut löytää millään putkien välistä. Otin sitten kerran pelkän puomin hiillostamalla kiipeämään ja kun meni oikein niin kovat kehut perään. Ja Gimman puomi oli kans ihan sikahyvä!! Ei juurikaan mitään himmaamista, ihan lopussa vähän. Niin siistiä! 7-8:lla välistäveto ja poispäinkäännöksellä 8:lle. Keinun menin vasenta puolta ja leikkasin renkaalla ja sieltä lähetys kepeille ja meni oikein sisälle niinkuin kyllä oletinkin, että menee. Kesti kepeillä hyvin vedätyksen ja ristikkäinmenon keppien edestä. Kohtuu hyvä käännös ja hyvin putkeen. Valssilla 18 ja siitä loppuun.

Otin alun myös valssaamalla 2-hypyllä ja siitä läpsyllä putkeen. Ihan kivasti meni näinkin. Jaakotus onnistui Jennin rautalankaohjeiden jälkee oikein hienosti ja nyt puomikin löytyi näitisti. Ja kontakti edelleen hyvä! Nyt meni 7-hypylle valssaamaan ja 8-hypyllä tein niisto-sokkarin ja kyllä meni makeesti näinkin. Kepeille edelleen tosi hyvin ja kesti hienosti leikkauksen takana. 13:lle leikkaus joka käänsi paljon paremmin kuin ensimmäinen ohjausvaihtoehto. 18:lla vielä niisto-sokkari ja loppusuora.

Vitsit, että oli naama hymyssä treenien jälkeen, oli niiiin kauheen mukavaa pitkästä aikaa :-). Ihanaa kun mä olen oppinut leikkaukset, niisto-sokkarit, jaakotukset sun muut. Ja kontaktit oli molemmilla ylimakeet! Mulla on niin ihanat ja taitavat koirat <3

Solveig on laittanut Eyewitness-leirin paimennusvideot youtubeen ja tässä linkit Gimman pätkiin. Kiitos ihan kamalan paljon Solveigille vaivannäöistä!!

26.9. pätkät : 1, 2, 3, 4, 5

27.9. pätkät: 1, 2, 3

Ei kommentteja: