perjantai 30. lokakuuta 2009

Niisto-sokkareita

Jenni oli tehnyt keskiviikon treeneihin kasvihuoneelle sopivan version yhdestä Laamasen Mian radasta. Se oli tämän näköinen:


Valkoiset numerot

Menin ensin Mimmin kanssa. Kolmoselle pakkovalssi-jaakotus ja sain kyllä niin kovat kiksit kun se onnistui. Puomi oli ihan sikahyvä, pysähtyi loppuun ja luvan jälkeen matka jatkui. Vitosen otin niistolla, josta sain hyvin ohjatuksi putkeen. 9-hypylle pakkovalssi ja 10:llä niisto, josta vein kepeille ja leikkasin takana keppien vasemmalle puolelle. Tässä kohden taisin vähän ahnehtia kun meni kakkosväliin. Uusiksi ja nyt meni oikein ja kesti hyvin leikkauksen, hyvä Mimmi. Valssilla kepeiltä hypylle, keinun jälkeen poispäinkäänöksellä putkeen. Valssilla 15:lle ja takaakierto-valssi 16:lla ja siitä puomille. Jätin Mimmin vähän pidemmäksi aikaa kontakteille, että ehdin tekemään 19:lle twistin. Vaikka takuttiin vähän kepeillä niin fiilis oli ylihyvä.

Alkua koitin vielä eri tavoilla. Tein kolmosella saksalaisen, joka myös toimi tosi hyvin. Tein myös niin, että kierrätin Mimmin kolmosen vasemmalta puolelta ja tein niisto-sokkarin ja sekin toimi mainiosti. Tästä jatkoin vielä koko radan ja nyt onnistui kepeille menokin hienosti. Puomin jälkeen vein 19:n vippauksella ja suht kivasti sekin meni. Twisti oli kyllä vähän sujuvampi vaihtoehto.

Gimman kanssa samat jutut. Alun pakkovalssi-jaakotus oli hyvä. Puomi tosi hidas, mutta hyvin meni oikeaan kohtaan kontaktilla kuitenkin. Puomin jälkeisessä niistossa mä taas kerran hätäilin. Ei Gimma tule niin hyvin vielä noihin mukaan vaan mun pitää sitä vähän odottaa, mikä taas on mulle niin kamalan vaikeeta. Noh, kun sain tuon onnistumaan niin en saanutkaan Gimmaa putkeen vaan puomille. Ja näin tapahtui varmaan kolme kertaa. Jälleen kerran mä vaan oletin, että se menee ihan itsestään putkeen, vähän niin kuin Mimmi, mutta eihän se niin mene.

Aloitettiin koko homma alusta uudelleen ja alku edelleen hyvä. Nyt tuli puomiinkin vauhtia kun kehuin ihan simona kun Gimma lähti sitä kiipeemään. Mulle meinas iskeä jo paniikki, että se karkaa kontaktilta, mutta ei onneksi sitä kuitenkaan tehnyt. Nyt sain niistonkin onnistumaan kun maltoin mieleni ja putkikin löytyi kun ohjasin kunnolla. 9-hypyn pakkovalssi oli hyvä, samaten 10:n niisto ja siitä hienosti heti oikein kepeille. Kesti leikkauksen hienosti ja vauhti pysyi koko ajan hyvänä, ei siis yhtään ihmetellyt mihin minä jäin. Tästä jatko tosi hieno. 16-hypyn takaakiero-valssissa Gimma alkoi vähän pitää meteliä. Ensimmäistä kertaa teki näin radalla. Sillä tais tulla vähän kiire mun perään :-D. Hyvin löysi puomin ja vauhti oli jälleen hyvä kun vaan muistin kehua vähän liioitellusti. Lopun twistissä hätäilin, sain sen hypyn taakse, mutta en enää hyppäämään. Hitsit, että hyvä fiilis kuitenkin :-).

Alun kokeilin vielä saksalaisella ja toisella kerralla sekin onnistui hyvin. Ensimmäisellä kerralla en ihan ehtinyt alta pois ja rima tipahti. Lopun otin myös poispäinkäännöksellä ja pienellä töks-töks-tyylillä sekin onnistui. Mun taitava pieni!

Punaiset numerot

Mimmi taas ekaksi. 2-hyppy pakkovalssi-jaakotuksella niin, että Mimmi kiersi hypyn vasemmalta puolelta. 3-hyppy takaakierto-valssilla ja siitä keinulle. Keinulta en meinannut Mimmiä saada millään hyppäämään seuraavaa hyppyä oikeaan suuntaan. Kun menin vähän pidemmälle keinun eteen niin siitä se meni hyvin hypylle. Tuosta lähetin Mimmin kepeille ja itse peruuttelin edellä ja vaihdoin puolta Mimmin pujotellessa ja vähän ehdin peruuttaakin taaksepäin. Etukäteen olin ihan varma, että tuo ei onnistu, mutta niin vain Mimmi pujotteli hienosti. On se vaan pätevä pieni <3.

Keppien jälkeinen elämä ei meinannut onnistua kun olin niin varautunut siihen, että en saa Mimmiä irtoomaan tarpeeksi hyvin kepeille. Otin sitten keinulta uudelleen ja sain uudelleenkin onnistumaan kepeillemenon ja nyt pystyin myös keskittymään paremmin jatkoon. Tein 7:lla takaakierto-valssin ja seuraavalla hypyllä viskileikkauksen. Tämä ihan vähän töksähti, mutta meni oikein kuitenkin. 11:llä niisto-sokkari kuten myös 13:lla. Puomin edessä valssi ja luukutus loppuun. Jenni nauroi mulle kun mä lykkäsin joka väliin noita niisto-sokkareita kun ei ole pitkä aika siitä kun sanoin, että en niitä edes Mimmille opeta :-D. Niin se mieli muuttuu…

Gimman kanssa tein alun vähän erilailla. 2:lla edelleen pakkovalssi-jaakotus, mutta nyt niin, että koira kiersi hypyn oikealta puolelta. Tästä en kuitenkaan saanut Gimmaa ohjatuksi seuraavan hypyn taakse kun kääntyi vähän liian tiukasti ja mä jämähdin paikalleni. Otin sitten vain pakkovalssilla ja siitä sain helposti ohjatuksi takaakiertoon ja siihen valssi perään. Keinun jälkeiselle hypylle oli irtoomisvaikeuksia. Gimma on vielä vähän liian riippuvainen mun liikkeestä, ei mene ilman sitä vaikka olisi ohjaus päällä ja käskykin annettuna. Otettiin tuota sitten muutama kerta erikseen niin, että lelu oli valmiina hypyn takana. Johan alkoi sujua ja sujui edelleen, vaikka lelu otettiin pois. Kepeille meni hienosti ja kesti hyvin mun edessä leikkauksen. Mä vaan itse vähän jännitin tuota kun ei olla aiemmin tehty noin rankkaa edestäleikkausta enkä uskaltanut tarpeeksi ripeästi mennä toiselle puolelle, jolloin Gimma jätti viimeisen välin pujottelematta ja meinasi lähteä putkeen. Kun uskalsin liikkua rohkeammin niin ehdin toiselle puolelle hyvin ja ehdin vähän peruuttaakin niin Gimmakin pujotteli nätisti loppuun.

Keppien jälkeistä elämää en saanut sujuvaksi ollenkaan, mutta kuitenkin niin, että siitä ei kisatilanteessa olisi virhettä tullut, joten se sai tällä kertaa riittää. Loppu samalla lailla kuin Mimmin kanssa eli niisto-sokkareita viljeltiin ja ne toimi. Nyt maltoin hyvin ohjata rauhallisemmin nuo ja Gimma toimi hyvin. Puomi jälleen ihan hyvä mun kiekumisen ansiosta. Kun tuon muistaisi kisoissakin! Puomin edessä valssi ja siitä loput hypyt. Jiihaa, hyvä Gimma!!

Mulla on ihan hirvee hinku päästä kisoihin! Ei millään malttais odottaa huomista :-D

Sunnuntaina päästään Gimman kanssa Korsnäsiin lampaita katsomaan, kivaa :-)

Ei kommentteja: