torstai 25. maaliskuuta 2010

Loistavat treenit

Ihanan kevätsään kunniaksi joukkopotretti Gimmasta, Mimmistä ja Looxista (Pimu ei mukana kun kulki mun jaloissa...). Harmittavasti varjo menee just Mimmin päälle.


Tässä vielä lentävä Mimmi :-D


Lenkin jälkeen olikin mukava lähteä treeneihin. Tehtiin Marjo Heinon rata, joka hänellä oli ollut Noormarkun kisoissa 20.3. Vähän jouduttiin kaventamaan rataa, mutta aika lailla se pysyi piirroksen mukaisena.

Mimmin kanssa ensin alkua niin, että olin seinän puolella. Menin kolmosen takareunalle ja sieltä ohjasin alun hypyt, välistäveto 3-4 välissä ja siitä ohjaus 5-hypyn taakse. Olin jäljessä kuin mikäkin, mutta Mimmi osaa niin hyvin kierrä-käskyn, että meni hypyn oikein. Puomi oli ihan sikahyvä! Menin ohi, eikä meinannutkaan varastaa ja vapautin jessillä itse vielä liikkeessä ollessani. Vau! Kepit ok, siitä aa:lle hyvin, 12 valssilla, 14 takaakierto-valssilla ja putkeen. Keinulle menoa hieman empi, mutta meni kuitenkin. 17 veto-vippauksella ja loppu jotenkin. Nollana läpi! Ei hirmu kauniisti, mutta onneksi ei anneta tyylipisteitä tässä lajissa :-D

Alkua piti vielä hinkata vähän lisää kun mä jämähdän tuossa välistävedossa aina paikalleni. Enkä mä saanut itseäni liikkeelle, vaikka kuinka yritin. Koitin sitten alkua vielä puomin puolelta ohjaten. Jälleen vastaanottamassa 3-4 välissä, siitä takaakierto ja 5-hyppy vippauksella. Oli meille sujuvampi vaihtoehto. Menin puomille asti ja nyt otin muutaman nykimisenkin kontaktilla ja siellä pysyi kuin tatti. Laitoin lelun eteen, menin itse puomin taakse ja vapautin vasta kun katsoi eteenpäin. Jonkin aikaa jouduin odottamaan tuota tapahtuvaksi ja kun jess kuului niin Mimmillä oli vähän lelu hukassa. Löysi sen lopulta kuitenkin.

Gimman kanssa samat jutut. Jostain syystä Gimman välistäveto meni sujuvammin ja ehdin paremmin ohjaamaan 5-hypylle. Johtuuko se oikeesti siitä, että sillä kestää hypyn päällä sen verran kauemman aikaa? Puomi kohtuullinen. Menee 2/3 osaa hyvällä vauhdilla ja sitten hiipuu. Kepeille hyvin, aa ihan ok, valssilla 12 ja takaakierto-valssilla 14. Tätä mä en meinannut osata ohjata. Hypyn taakse sain sen tosi hyvin, mutta en meinannut osata kertoa, että se hyppy pitää hypätäkin. Tosi aikaisin sai alkaa kääntää hypylle ennen kuin onnistui. Pientä empimistä myös keinulla. Keinu aika hyvä ja loppu ihan hyvä. Otettiin muutama toisto keinua vielä niin, että palkka oli valmiina ja mä aloin käskyttää kuuluvalla äänellä jo silloin kun Gimma oli putkessa. Meni tosi hyvin näin. Mielestäni jo ensimmäisellä kerralla käskytin hyvin, mutta ehkä se ei sitten putkeen kuitenkaan kuulunut.

Alkua myös ohjaten puomin puolelta. 5-hypylle tein poispäinkäännöksen vippauksen sijaan. Tässä en heti tajunnut antaa tarpeeksi tilaa (minikoiran ohjaaja nääs), mutta kun sen tein niin meni tosi sujuvasti. Tää oli Gimmallekin parempi vaihtoehto. Tai ehkä tää olikin parempi mulle kun ei tullut kiire mihinkään.

Otin vielä uuden session molempien kanssa kun halusin kokeilla alkuun vielä lisää eri ohjauksia.  

- Puomin puolelta ohjaten 4-hyppy takaakierto-valssilla. Kohtuullisen haastava kun vauhti kasvoi aika hurjaksi. Onnistui lopulta kun tarpeeksi ajoissa ennen 3-hppyä jo kertoi, että hei, nyt käännytään. Hyvin ehdin myös alta pois valssissa. Mimmin päälle yritin kaataa siivekkeen, mutta onneksi ehti alta pois :-P
- 3-hyppy viskileikkauksella, poispäinkäännös 4- ja 5-hypyille. Meni muuten aika siististi! Mimmin kanssa poispäinkäännöksen vippauksella, ei ollut yhtä sujuva kuin Gimman kanssa.
- japanilainen 4-hypylle. Tätä mä vaan halusin kokeilla enkä edes uskonut, että jatko onnistuu vaan olin ihan varma, että kääntyy liian tiukasti neloselta tuolla ohjauksella. Mutta kuinkas sitten kävikään, onnistui molempien kanssa tosi hyvin :-). Mimmi kyllä katoo multa noissa sokkariohjauksessa täysin, mutta kun vaan luottaa, että se tulee ohjaavan käden puolelle niin hyvin sujuu.

Aa:n jälkeisen kohdan otin vielä niin, että tein sylkkärin sekä 12:lle että 13:lle. Aika hienosti meni näinkin. En olisi tuota ohjausta ihan heti tuohon keksinyt itse tehdä.

Vitsit, että oli loistava fiilis näiden treenien jälkeen! Ensinnäkin Mimmillä heti nollana läpi, joka on meille kohtuullisen harvinaista treeneissä. Sitten tosi pienellä väännöllä onnistui noi kaikki eri vaihtoehdot. Suurin osa jopa onnistui heti. Varsinkin Gimman suhteen tuli sellainen ahaa-elämys, että sehän osaa vaikka mitä. Oon mä sen tiennytkin, mutta nyt se jotenkin iski kunnolla tajuntaan :-D. Tästä intoutuneena päätin nyt sen kanssa kisoissa ohjata rohkeasti kaiken mitä eteen tulee eikä mitään varmisteluita. Tuloksesta viis :-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herranen aika, antaako Gimma Looxin juosta :-o

Kati kirjoitti...

Ei se pahemmin antanut kun menivät musta poispäin... Tossa olivat kauempana ja kutsuin luo, siinä tilanteessa antaa juosta.