torstai 8. heinäkuuta 2010

Kadonnutta rytmiä etsimässä

Eilen olin pitkästä aikaa treenaamassa Jennin ja Markon kanssa. Olipas kivaa :-). Oli outoa mennä paikalle vain Mimmin kanssa. Vaihteeksi kuitenkin ihan mukava keskittyä vain yhteen koiraan.

Kuva: Kati Kuuttila

Jenni oli tehnyt treeniradan, jossa osittain oli mukana MM-tuomarin, Sabine MacNellyn, kuvioita. Ensin otettiin pelkkää alkua monella eri tavalla. Sai tehdä pakkovalssia, viskileikkausta, takaakiertoa, niistoa, sylivekki-jaakotusta ja ties vaikka mitä. Viskileikkaus toimii kyllä Mimmillä yllättävän hyvin kunhan itse en peitä estettä, jossa leikkaus tapahtuu. Liian helposti ajaudun hypyn eteen, josta sitten yritän koiran saada hypylle ja tämä töksähtää heti. Kun jään ikään kuin samaan linjaan hypyn kanssa (siivekkeen tasalle) ja siitä laitan hyppäämään niin ei epäröi ollenkaan!

Pakkovalssi ja takaakierto meni hyvin. Eipä niissä yleensä mulla mitään ongelmaa olekaan. Pitää silti muistaa, että pitää ohjata eikä olettaa, ettei käy kuten helatorstain kisoissa (Mimmi ei mennyt takaakiertoon kun joku ei sitä sinne ohjannut kun meneehän se nyt sen ihan itsestään). Niisto-sokkari oli ihan ok. Vähän siinä valahti koira kauas, mutta kun tilanteeseen tultiin lujaa eikä ihan ehtinyt niistämään ajoissa niin noinhan siinä helposti käy. Sylivekki-jaakotus muotoutui Mimmin tapauksessa vähän erilaiseen muotoon. Normaali tavalla sain sen aina hypyn taakse tai sitten kääntyi hyvin, mutta ei hypännyt hyppyä. Tein sylivekin turhaan riman takareunaan. Meille sopi vekitys ihan siinä riman etuosassa. Vitsit kun tuolla tavalla tuli pieni käännös. Tämä tarvitsee ehdottomasti toistoja ennen kuin uskon, että osataan tuo!

Toisella kerralla tehtiin koko rata (eri alku kuin ekassa treenissä). Heti alussa oli niiston paikka, josta hypylle ja tästä vaikea avokulma kepeille. Mitähän tuo kulma olisi ollut? Ehkä jotain 150 astetta. Vein vetämällä kun muuta vaihtoehtoa tuossa kohden ei ollut. Pelkästään vetämällä lähettämällä meni 2-väliin, mutta kun otin pienen käden lyönnin alas tähän-käskyn saattelemana ja siitä lähetin kepeille niin meni hirveen hienosti. Kepeillä kunnon sivuttaisirtoaminen, että selviää jatkotilanteessa. Ei ongelmaa. Jonkin verran jouduttiin tuota jatkoa hinkkaamaan, joten tuli useampi toisto kepeille. Aiemmin Mimmi on aina lopettanut kesken sivuttaisirrotuksessa toistojen myötä, mutta ei nyt. Pieni pujotteli loppuun joka ikinen kerta! Ihan uskomatonta.

Muita huomioita radalta. Aa:n alla olevaan putkeen pitää ohjata tarkasti, muuten valitsee aa:n. Ehkä liikaa treenattu sitä, että mennään kontaktille putken sijasta. Aa:n jälkeen mieluummin tavallinen valssi kuin sokkari, jos on seuraava hyppy vähän pimeässä kulmassa. Leijeröinti ei onnistu kolmella hypyllä kun ne on samassa linjassa vierekkäin ja keskimmäistä ei hypätä. Ainakaan tuossa tilanteessa ei onnistunut kun ei päässyt omalla liikkeellä yhtään työntämään ei-hypättävän esteen kohdalla. Keinu ihan sairaan hyvä, pysähtyi joka kerta! Hitto vie, jos tän illan kisoissa on keinu niin mun on pakko saada se sielläkin pysähtymään. Mimmi ponkasee niin helposti just vähän liian aikaisin ja siitä tulee tarkalla tuomarilla virhe.

Lopuksi halusin vielä mennä koko radan nollana läpi. Ja menihän se :-). Joku tuomari olisi kyllä voinut antaa kiellon kepeille menossa, mutta muuten tosi hyvä rata, vaikka mun kunto meinasi totaalisesti loppua :-D. Tuossa tulikin huomio kepeille viennissä, että ei saa liian kauan pitää vetokädessä kiinni kun silloin Mimmi kääntyy mua kohden. Se on niin, että pari iskua, tähän-käsky ja kepit-käskytys sekä kroppa oikeaan suuntaan niin sillä se sinne menee.

Ihan lopuksi otin vielä pari kertaa puomin. Ensimmäinen oli lähes täydellinen, pysähtyi hyvin loppuun ja jäi sinne, vaikka nykäisin. Ilmeisesti kehuin vähän liian innokkaasti kun päätti tulla ennen lupaa pois. Toisella toistolla tuli vähän hitaammin kontaktille, mutta pysyi niin kauan kuin halusin :-)

Ei se meidän yhteinen rytmi niin pahasti kadoksissa ollutkaan kuin luulin :-)

Voi vitsit, että oli makeet treenit!! Kiitos kovasti mukavasta treeniseurasta Jennille ja Markolle :-))

2 kommenttia:

anne kirjoitti...

Oiii! Taas mua alko jännittään teidän puolesta.
Ihanaa, että yhteinen rytmi löytyi! Tiesin sen kyllä siellä olevan, mutta hyvä, että säkin sen hoksasit ;o)

Toivon, toivon, toivon todellakin, että te tänä vuonna onnistutte karsinnnoissa!

Kati kirjoitti...

Kiitos Anne :-)