sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Klagissa lauantaina

Olin varannut Klag-viikonlopuksi mökin, mutta peruin pienen miettimisen jälkeen varauksen ja päädyin menemään sinne vain lauantaina. Mukana reissussa oli Henna ja Piksu. Pitkä päivä tuli tuolla perinteisellä kisajärjestyksellä 3-2-1, 3-2-1. Ilma oli mitä parhain, joten ei kovin kovasti ahdistanut ja ihan kiva oli pitkästä aikaa seurata 1- ja 2-luokankin kisoja. 3-luokan kisoissa oli tuomarina Johanna Nyberg. Mulla mukana siis vain Mimmi.

Kuva: Taija Linna
 
Ensimmäinen kisa oli kv-kisa. Johanna oli rakentanut kivan haastavan radan :-). Sai oikeasti miettiä miten sen oman koiran saa ohjatuksi parhaiten. Alkuun päädyin tekemään 2-hypyn taakse ihmisnuolen tapaisen ohjauksen, jolla Mimmi kääntyikin kivasti putkeen. Tästä lähdin samantien kohti rengasta, johon ohjasin vastaisen käden vedolla, vähän niin kuin päällejuoksussa. Siitä hypylle ja aa:lle. Aa:n jälkeen tapahtui jotain kun Mimmillä lähti jalat alta. En oikein tuosta videostakaan saa selville mitä tapahtui. Näyttää aika inhottavalta. Siitä kuitenkin matka jatkui samaan tahtiin, joten tuskin kovin pahasti kävi. Toivon niin! Keinulle Mimmi tuli hyvää vauhtia ja hienosti päähän saakka. Lähti ehkä vähän liian aikaisin pois, mutta ei saanut virhettä. En vaan saa sitä kisatilanteessa pysymään tarpeeksi kauan siellä :-P. Hypyn kautta putkeen ja lähetys kepeille. En uskaltanut ottaa sokkarilla putkesta kun ajattelin, että en ehdi. Oisin saattanut juuri ja juuri ehtiä. Pituudella sitten huusin juuri pituuden päällä ja palaset kaatui. Mua varoiteltiin, että koira hakee siitä tosi helposti putken kuten tosi moni koira hakikin. Itse en tuota paikkaa meille pahana pitänyt. Aloin kuitenkin muiden puheiden takia sitä pelätä ja siitä tuo pituuden päällä käskytys johtui. Tästä opin taas kerran sen, että itse tunnen koirani parhaiten ja sen miten sitä ohjataan. Ja, jos se olisi omalla ohjauksella sinne putkeen mennyt niin sen olisin itse aiheuttanut. Loppurata ihan sujuva. Puomi vähän hidas, mutta tuli aika hyvin alas ja pysähtyi. Puomin jälkeen pyöritys, joka mun mielestä töksähti, mutta ei videolta katsottuna näytä siltä. Oikein hyvä fiilis radan jälkeen :-)

Toinen rata oli hyppäri, joka myös mukavan haasteellinen. Alkuun päädyin tekemään 4-esteelle ihan tavallisen valssin. Moni maksiohjaaja meni ottamaan 3-esteen taakse vastaan koiraa ja siitä veivät valssilla neloselle. Koiran vauhti oli tuossa aika älytön ja tosi moni menikin siitä suoraan putkeen. Aika paljon tuo tietenkin johtui siitä, että koiralle ei kerrottu, että ollaan kääntymässä, mutta silti jätin tuon vaihtoehdon pois. Omalla valinnalla kohta onnistui tosi hyvin. Putken jälkeen ajauduin jostain syystä väärälle puolelle pituutta. Ehti käydä mielessä vaikka mitä ajatuksia, mutta aika hyvin sain paikatuksi oman mokani. En tajua miten siinä noin kävi. Jäikö liike vaan päälle väärään suuntaan? Ihan hirveä tunne huomata olevansa ihan väärässä paikassa :-D. Mimmi meinasi pölähtää jaloille, mutta ei ihan osunut kuitenkaan. Kauhea taistelu saada se seuraavan hypyn taakse. Kepeille menossa päätin luottaa, että Mimmi osaa mennä sinne itse. Putkelta oli ihan suora linja ekaan väliin. Jäin itse aika kauas ja se aiheutti, että Mimmi kääntyi putkesta vähän liikaa ja meinasi mennä koko keppien ohi. Sain sen sinne kuitenkin menemään, huh. Kepeillä olin päättänyt testata taakse jättäytymistä ja tosi hyvin sen kesti! Näin tehden pääsin tekemään sokkarin putken ja hypyn väliin ja jatkotilanne sujui sen seurauksena hyvin. Lopussa pientä myöhästelyä, mutta sain Mimmin jotenkin ihmeen kaupalla oikeille esteille. Tuloksena nolla ja voitto :-)

Tykkäsin kovasti Johannan radoista. Oli oikein sopivasti haastetta näin viimeisiksi kisoiksi ennen karsintoja. Myös kisajärjestys oli hyvää harjoitusta. Ensimmäinen startti joskus 11:n aikaan ja seuraava joskus seitsemän pintaan. Niin, ja kun vielä starttasin yli 40 koiran luokassa viimeisenä niin sekin oli hyvää harjoitusta tulevaa koitosta varten :-). Tosin siellä mua ennen menee n. 70 koiraa... Sain myös jotenkin kehitetyksi itselleni pienen jännityksen ennen ratoja, mikä oli myös hyvä juttu.

2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Minä fanitan teitä sitten ihan täysillä karsinnoissa!
Ainoat, jotka edes oikeasti tunnen ja tunnistan mineissä... mutta onneksi tunnen ne parhaat :o)
Tsemppiä!

(nolosti unohin teiät blogissa, sorry!)

Kati kirjoitti...

Mun oli ihan pakko vinkata sun blogiin, että me ollaan siellä kun et muka ketään tunne :-D. Sori!