torstai 15. heinäkuuta 2010

Hierontaa ja treeniä

Maanantaina kävin hierotuttamassa Mimmin. Etupää oli nyt varsin hyvässä kunnossa. Ei enää jäykkyyttä lavoissa. Hieman kuonaa kyljissä, joten kylkivenytyksiä pitäisi nyt muistaa tehdä vielä useammin. Oikealta lantion seutu oli tosi jäykkä. Antoi kuitenkin lopulta sieltäkin hieroa kunnolla. Mukava oli kuulla, että suunta on edelleen parempaan päin :-)

Eilen olin treenaamassa Jennin ja Markon luona. Olivat rakentaneet jonkinlaisen version Nalle Janssonin radasta. Hänhän on toinen MM-kisojen tuomari ja hänen rata/ratojaan on myös karsinnoissa. Rata ei ollut vaikea, mutta kummasti siellä vaan sain virheitä aikaiseksi. Kepeillä Mimmi ei kestänyt taakse jättäytymistä nyt juuri lainkaan. Mun liike tosin pysähtyi kokonaan, mutta mun mielestä sen pitäisi tuo kestää kuitenkin. Yksittäisenä kestää, mutta ei näemmä radalla. Rytmitys pitäisi olla niin, että silloin minä olen paikallaan kun Mimmi lähtee pujottelemaan ja lähden vasta jonkin ajan kuluttua liikkeelle. Silloin liike pitää Mimmin kepakoilla. Tämä pitää viikonloppuna muistaa!

Mitäs muuta? Puomi oli hyvä ja keinu myös. Keinulla sain hämätyksi pois ilman lupaa kerran. Hitto, että se kestää treeneissä vaikka mitä häiriötä ja kisoissa ei vaan malta pysyä siellä, vaikka mä tekisin mitä. Ärsyttävää! Sylikäännös toimi tosi hyvin radalla. Kisatilanteessa en varmasti sitä olisi tehnyt, mutta nyt halusin kokeilla ja hyvin tosiaan toimi. Ei töksähtänyt ollenkaan kuten takavallisesti tekee. Ehkä tuota uskaltaisi käyttää kisoissakin jo...

Yksi kohta radalla aiheutti kyllä vähän harmaita hiuksia. Sitä ei oikeastaan mahtunut viemään kuin yhdellä tavalla kun yhden hypyn toisella puolella oli puska tiellä :-D. Ja tää ainoa tapa ei vaan toiminut meillä. En ehtinyt Mimmin alta pois ohjaamaan seuraavia esteitä vaan Mimmi kääntyi mun edestä väärälle esteelle. Päätin sitten kokeilla puskaohjausta eli itse juoksun melkein puskan läpi ja tämä toimi paremmin. Jos tuo puska ei olisi ollut tiellä niin uskon, että tuo ohjaustapa olisi ollut meille se ainoa oikea.

Lopuksi puomi-putki-erottelua eikä kovin hyvin kyllä mennyt. Otin vaikeasta kulmasta ja Mimmi ei oikein tajunnut, että siellä on puomi edes olemassa. Kimitin sille kiipee-kiipee-käskytystä, jolla selkeästi katseli, että missä hitossa se puomi on. Jäi putken eteen katsomaan ylös päin ja näki kyllä puomin, mutta ei tajunnut miten sinne pääsee, joten meni putkeen. Oli jännä nähdä miten se oikeesti yritti ajatella, mutta ei ihan aivokapasiteetti riittänyt ratkaisemaan ongelmaa :-D. Tämä oli myös hyvä muistutus, että en liikaa luota tuohon käskyyn, vaikka se sen tosi hyvin osaa. Vähän pitää auttaa omalla liikkeellä, mutta siinä pitää varoa, ettei lähde ohjaamaan kädellä kun se taas vie putkeen.

Aivan valtavan hyvät treenit! Tuli muistutusta vähän joka asiasta, mikä oli tässä vaiheessa oikein hyvä juttu :-))

1 kommentti:

anne kirjoitti...

Kuulostipas teidän treenit mainiolle kenraaliharjoitukselle ennen viikonloppua!

Onnenpotkuja karsintoihin!