maanantai 5. heinäkuuta 2010

Seinäjoen iltakisat ja Gimman juoksu

Perjantaina oli Lagun järjestämät 3-luokan iltakisat Kitinojalla. Tuomarina kisoissa oli Eija Berglund. Tylsästi rataan tutustumiset oli yhtä aikaa kaikille säkäluokille. Onneksi kuitenkin aikaa oli enemmän kuin perinteinen viisi minuuttia niin aika hyvin osasin katsoa ohjauskuviot molemmille koirille.

Mimmin ensimmäinen rata loppui ennen kuin se alkoikaan. Toiselle hypylle tein hätäisesti pakkovalssin ja siitä tuli kielto. Seuraavana esteenä oli puomi, jonka päähän Mimmillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä, joten otin uusiksi sen lopun ja pikaisesti radalta pois.

Gimman kanssa päästiinkin paljon pidemmälle ilman virheitä. 2-hypyn pakkovalssi oli hyvä kun nyt maltoin ohjata rauhassa. Puomi ihan ok ja siitä kahden hypyn kautta suoraan putkeen. Putkelta oli 90 asteen avokulma kepeille. Tämän oletin kyllä menevän oikein, mutta niin vaan Gimma taipui 2-väliin. En sitten tiedä oliko vaikutusta kun aurinko paistoi suoraan koiran silmiin kun se meni kepeille. Saattoi olla hahmotusongelmia kun tulee pimeästä putkesta vasta-aurinkoon. Okserilta tipahti rima kun lähdin rynnimään toiseen suuntaan. Loppurata oli ihan kohtuullinen.

 Kuva: Taija Linna


Mimmin toinen rata oli jo vähän parempi kuin ensimmäinen. Tässäkin alussa pakkovalssi, joka nyt onnistui. Siihen perään sokkari ja koira suoraan putkeen, jonka päähän olin ajatellut tehdä valssin. Huomasin kyllä jo hyvissä ajoin, että en millään ehdi ja koitin sitten seuraavalle hypylle vetää ja vipata sillä seurauksella, että siitä tuli kielto. Loppurata oli hyvä. Puomilla muistettiin jälleen pysähtyä. Oltiin sitten jopa sijoituttu tuolla vitosella, joka oli mun mielestä aika yllättävää. Sijoitusta en tiedä koska olin juuri palkintojen jaon aikaan jäähdyttelemässä koiria.

Gimman kanssa tein ensimmäisen suoran putken jälkeen väkisin valssin. Töksähti aika pahasti, mutta ei niin pahasti kuin pelkäsin. Putken jälkeisellä sarjaesteellä onnistuin c-osan viemään takaahyppynä, jota se ei siis ollut, ja näin saatiin hylly. Puomi oli ihan ok edelleen ja siitä 90 asteen avokulma kepeille, jossa onnistuin taas sössimään. Siinä oli putki puomin ja keppien välissä niin, että ei ihan kamalasti voinut tilaa antaa koiran itse nähdä keppejä, joten kai se sen takia meni väärin kun ei tarpeeksi aikaisin niitä nähnyt. Ei kai mun vielä tarvi kuitenkaan huolestua, vaikka pari keppivirhettä tulikin.

Kuva: Taija Linna


Gimma-pirulainen aloitti sitten tänään juoksun. Miten se aina onnistuu aloittamaan mahdollisimman huonoon aikaan? Nyt mun pitää yrittää katsella sille hoitopaikka karsintojen ajaksi koska Harrillakin on menoja juuri tuona viikonloppuna. Myös Pimu pitäisi jonnekin saada tuoksi viikonlopuksi.

Olen unohtanutkin kirjoitella Pimun voinnista. Se siis söi siihen outoon köhäänsä antibiootti- ja kortisonikuurin ja selkeästi noista oli apua. Nyt on muutaman päivän ollut ilman mitään ja edelleen kuulostaa ihan hyvältä. Kyllä se edelleen välillä tekee niitä köhimisiä, mutta ei ollenkaan yhtä usein kuin ennen kuuria eikä lopussa tule kyökkäystä (=ihan niin kuin oksentaisi, mutta ei tulekaan mitään). Lenkeilläkin on ollut mukana eikä ongelmaa sielläkään :-). Ehkä sillä sitten joku tulehdus oli jossakin. Saa nähdä onko se nyt parantunut vai joudutaanko pian hakea uusi kuuri.

Ei kommentteja: