keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Kuulumisia

Jatkoin Gimman kanssa pihatreenejä irtoamisessa sekä käännöksen ennakoinnin kestossa. Irtoaminen onnistui nyt heti ensimmäisellä kerralla. Heti kun otin käännöksen mukaan niin kielsi hypyn. Vein kuitenkin hypylle ja rauhallinen hyvä-kehu vain ja uudelleen alusta. Nyt kesti pienen ennakoinnin hyvin ja bileet pystyyn. Alkoi kestää aika kovaakin ennakointia toistojen myötä. Kyllä tästä vielä hyvä tulee :-)

Lauantaina olin Gimman kanssa BAC:in kisoissa. Oli kyllä niin outoa olla vain yhden koiran kanssa. Oli ihan aikaa istuskella ja katsella muiden suorituksia. Varsinkin minejä oli kiva katsoa kun en niitä yleensä näe kuin ihan jonkun satunnaisen. Tuomarina kisoissa oli Anders Virtanen ja molemmat radat olivat agilityratoja.

Ensimmäinen rata lähti tosi kivasti liikkeelle. Siinä oli aika tiukka takaakierto-valssi kohta, joka onnistui hyvin. Tämän jälkeen putkeen, josta törkkäämään keppien avokulmaan. Tuli hiukan kiire, mutta ehdinpäs. Myöhemmin tulleessa päällejuoksukohdassa Gimma jostain syystä hakeutui mun selän taakse eikä tullut ohjaukseen mukaan. Tästä saatiin kielto. Aa oli yllättävän vauhdikas ja hyvä. Muurin palat tipahti, taas (haluan oman muurin!). Puomi oli myös hyvä ja loppuradalla saksalaisessa vähän valui. Ihan kiva fiilis radan jälkeen, vaikka muuri vähän harmittikin.

Toisen radan alku myös oikein hyvä. Puomi ehkä jopa parempi kuin ensimmäisellä radalla. Puomin jälkeen oli muuri, josta piti kääntyä tiukasti. Olin tutustumisessa päättänyt viedä muurin pitkälle yli ja kääntää vasta sitten. Näin luulinkin tekeväni, mutta kyllä mä vaan aloin kääntää itseäni kun Gimma oli hyppäämässä, joten jälleen palaset alas. Arsytti! Yksi kielto vielä radalta, mutta muuten ihan sujuvaa.

Sunnuntaina pitkästä aikaa vähän tokoilin. Gimman kanssa ensin kontaktia, jälleen kerran. Nyt näyttää tosi hyvältä, mun mielestä. Vähän käännöksiä otin myös. Muutaman askeleen seuraaminen ja täyskäännös vasempaan. Hyvin pysyi jalan vieressä kun tein käännöksen rauhallisesti. Tein myös käännöksiä ihan paikallaan molempiin suuntiin ja hyvin meni nekin. Liikkeestä maahanmenoa treenattiin myös eikä siinä mitään ongelmaa näytä olevan. Uudempana juttuna otettiin kapulan pitoa. Viimeksi varmaan viime kesänä olen tuota jonkin verran tehnyt. Tuolla sain edes vähän vaihtelua meidän treeniin.

Mimmin kanssa yritin myös tokoilla. Ajattelin, että se tykkäisi edes jotain tehdä kun ei pääse nyt agilityyn. Sivulle tuli hyvin, mutta seuraamaan ei lähtenyt millään. Ihan outo juttu. Liikkeestä maahan ei tajunnut ilman käsiapua ollenkaan. Luoksetulossa jäi mun eteen ihmettelemään, että mitäs sitten. Että silleen saatiin onnistumisia Mimminkin päivään :-P. Kun oltiin jo lopetettu treenit ja lähdin kävelemään kohti ulko-ovea niin tyttö tekee ihan sairaan hienoa seuraamista. Eli kyllä se osaa, ilman käskyä. Ei kovin mieltä ylentävä kokemus ollut tämä. Saa nähdä koska seuraavaksi uskallan kokeilla.

Maanantaina Mimmillä kävi jälleen hieroja. Nyt oli etu- ja takapää jo aika hyvässä kunnossa. Selkä edelleen ihan jumissa. Mimmi sai jotain tens-sähköhoitoakin. Kuulema rentouttaa ja lämmittää lihaksia. Lisää tietoa tuosta löytyy hierojan kotivisuilta. Näytti siltä, että Mimmi antoi vähän paremmin hieroa myös selän. Johtuiko sitten tuosta tens-jutusta vai jostain muusta. Tiedä tuota. Tällä hetkellä tuntuu, että Mimmi ei tuu ikinä kuntoon. Ja jos tuleekin niin uskallanko enää sen kanssa tehdä mitään. Kai mä uskallan, mutta pitää sitten huollattaa tyttönen vähän useammin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäiskö sun oikeasti kisassa vähän huomauttaa tuosta muurista, oletan että teet sen kuitenkin treenissä jos putoaa...
Jos et kehtaa palikoita laittaa takaisin ja ottaa muuri uudelleen ja sit ulos, niin varaudu että jos tiputtaa ärähdät ja laitat sen heti maahan ja joko lopetat tai jatkat siitä. Pointtina että tuollaisten räpellysten jälkeen ei jatketa rataa (=hauskuutta)...jos kerta sattuu enemmän kun joskus. Et sa antais sen kerta toisen jälkeen loikata kontaktiakaan ;o)

Kati kirjoitti...

Gimma ei osaa mennä muuria kun se ei sitä koskaan ole oppinutkaan kunnolla. Meidän seuralla ei siis ole muuria eikä mulla itselläkään. Viime talvena jonkun kerran saatiin harjoiteltua kasvihuoneella kun se sinne toisen seuran toimesta vihdoin toimitettiin. En siis oikein voi vaatia kun ei toinen osaa.