sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Viikonlopun pm-kisat

Lauantaina kisattiin piirinmestaruudesta agilityssa VAS:in järkkäämänä. Kisat alkoivat heti aamusta klo 9:00 minikolmosilla. Oisin kyllä tahtonut nukkua vähän pidempään, mutta ei voi mitään. Tuomarina sekä yksilö- että joukkueradoilla oli Heidi Viitaniemi.

Ensimmäinen rata oli mun mielestä aika tylsä. Saattoi johtua myös siitä, että en ollut ollenkaan vielä hereillä, vaikka heräsinkin kuudelta. Nukutti vaan niin pirusti :-P.

Mimmi
Ensimmäinen rata meni ihan kivasti. Muurin palaset tosin tipahti. Johtunee siitä, että en katsonut koiraa. Kuulin vaan kun kolahti. Mimmi ei kulkenut ollenkaan normaalisti. Näin jälkeen päin tuli mieleen, että sen pujottelu on hidastunut. Aiemmin olen joutunut hölköttelemään sen vierellä kun pujottelee, nyt jouduin hidastamaan kävelyyn. Raukka pieni :-(. Hävittiin Chili-käppänälle 1,8 sekuntia. Se on mun mielestä paljon, vaikka Chili on oikeesti tosi nopea. Rataprofiili oli sellainen, että itsenäisesti etenevä koira oli siinä vahvoilla ja sen puolesta Chili varmasti olisikin voittanut, vaikka Mimmi olisi ollut kuinka kunnossa. Mun mielestä vaan normaali Mimmi ei olisi noin paljon hävinnyt.

Toinen rata myös ihan sujuva, mutta kaksi rimaa tipahti. Edelleen todella tahmeaa meno. Eipä tästä radasta sen enempää.

Kolmantena ratana oli joukkuerata. Mimmi oli laitettu ankkuriksi. Mä jo salaa toivoin, että muut joukkuekoirakot tekevät nollan niin mun ei tarvitse Mimmiä rääkätä sen enempää. Ensimmäisenä starttasivat Piia ja Lilo. Heidän nollaan en jotenkin uskonut ollenkaan (anteeksi Piia), mutta niin vain tekivät hirmu hienon nollan!! Niin siistiä! Toisena starttasi Marita ja Didi, meidän takuuvarmat nollantekijät. Pitivät tittelin edelleen ja tekivät nollan. Jee! Kolmantena radalle meni Piksu ja Frau. Jotain outoa heillä tapahtui. Olisiko tullut kepeillä jotain takkuamista virheen arvoisesti ja vielä jotain muuta, en vaan muista mitä. Näin ollen menimme Mimmin kanssa radalle. Ja oltais varmaan menty muutenkin, joten Piksu älä ota tätä itseesi :-). Mimmi teki ihan nätin nollan. Tulikin päivän ainokainen nolla oikein hyvään paikkaan :-). Tälläkin radalla näkee miten keppien alussa hölköttelen ja sitten joudun hidastamaan kävelyyn kun muuten menen liikaa Mimmin edelle. Meidän joukkue voitti pm-kultaa!! JEEE!!!

Mimmille on nyt varattu hieronta-aika tiistaille ja Piiralle päästän vähän yli kuukauden päästä, joten toivottavasti saadaan taas tyttönen kuntoon.

Gimma
Ensimmäinen rata oli aika mainio. Yritin tutustumisessa tiedostaa meidän heikot kohdat ja mielestäni siinä onnistuinkin. Silti saatiin yksi kielto aikaiseksi kun hätäilin. Voi mua!! Kiva fiilis kuitenkin jäi kun Gimma rullasi oikein mukavasti muun radan.

Toinen rata oli hirmu hieno! Nollaa melkein loppuun saakka. Mutta sitten... minä taas... ennakoin liikaa. Aarghh!! Taisin radallakin sanoa jotain "ei perkele, taas!". Ei voi mitään. Noita ennakointeja pitää vaan harjoitella. Gimman pitää oppia hyppäämään vaikka mä ennakoin. Silti maalissa oikein vau-fiilis :-)

Joukkuerata sitten viimeisenä. Siellä taas niiiiin turhia kieltoja, joista tuomari tulkitsi vain yhden kiellon. Joukkueen eka koirakko, Marko ja Hertz tekivät kympin. Taisi tulla aa:lta kielto kun meni vähän vinosti ja liian lujaa sinne ja tuli pois. En muista mikä toinen virhe oli. Gimma meni toisena. En halunnut samanlaista aa:ta kuin Herbertillä, joten hidastin ennen estettä, jonka seurauksena Gimma tuli kokonaan ohi :-P. Yhdelle hypylle mun mielestä olisi vielä voinut tulla kielto, mutta sitä ei kuitenkaan saatu. Viimeisenä joukkueesta (kolmen koirakon joukkue) meni Marko Konnan kanssa tehden hirmu hienon nollan. Meidän joukkue sai pm-hopeaa :-). Gimman radat löytyy täältä.

Tänään, sunnuntaina oli pm-tokojen vuoro. Gimma meni ihan ekaan tokokisaansa ikinä. Luokkajärjestys oli erivoi, voi, avo ja alo. Menin tietty heti aamusta kymmeneltä katsomaan joukkuekekaverin, Susannan ja Colan, suoritusta. Heillä menikin kovin hienosti. Ohjattu nouto taisi mennä nollille ja siinä samalla ykköstulos. Se oli niiiiin lähellä! Harmittaa :-(. Voittajassa menivät sitten Henna ja Karkki. Ruutu meni nollille ja mitähän muuta siellä tapahtui? En enää muista, sori Henna. Hyvin lähelle ykköstulosta tämäkin muistaakseni meni. Avoimessa olivat vuorossa Piksu ja Timpe. Kyllä vaan nöffi teki hienosti töitä, pisteitä tuli 195 ja TK2. Hemmetin hyvää työtä on Piksu sen kanssa tehnyt. Mii laik!! Gimma meni neljäntenä, mutta jätetään sen kommentointi viimeiseksi kuitenkin. Joukkueen viimeisenä koirana alokasluokassa meni Henna ja Sisu. Voi elämä mitä menoa! Bernhardinkoira pisti kyllä niin parastaan <3. Pisteiksi taisi tulla 188, jos oikein muistan. Ihan mieletöntä. Niin, ja siitä tuli myös TK1. Onnea Henna!!

Sitten tarkemmin Gimman suoritukseen. Mua jännitti, paljon! Paikallamakuu varsinkin. On ihan kauheeta seistä siinä koiran edessä ja toivoa, että se pysyy paikallaan. Mennään kuitenkin liikkeen alkuun. Kimpassa maahan-käsky, Gimma ei mene vaan annan toisen käskyn. Jätetään koirat ja viereinen koira lähtee heti ohjaajan perään. Olin ihan varma, että myös Gimma lähtee kun tätä on otettu porukassa vain pari kertaa. Turha pelko, pysyi hyvin paikallaan koko ajan ja pysyi makuulla kun menin viereen. Taas yhdessä käsky, että koira nousee perusasentoon. Ei nouse, vaan annan toisen käskyn. Tuomari antoi viereiselle koiralla (joka lähti perään) nollan ja meille kympin. Kysyi sitten, että annoinko tuplakäskyn. En sanonut mitään ja tuomari kehui, että sulla on syyllinen ilme :-D. Ei se mun vika ole, jos tuomari ei ole tarkkana, eihän??

Seuraaminen remmissä, ikinä ei tätä ole tehty, ainoastaan vapaana. Hyvin kuitenkin meni. Olin täysin yllättynyt kuinka hyvin Gimma seurasi koko matkan. Mehän ollaan nyt tehty vain sivulla kontaktin ottoa ja seuraamista askel tai kaksi. Torstaina testattiin kehänauhatreeneissä osaako Gimma istua kun mun liike pysähtyy. Silloin vasta toisella kerralla osasi. Nyt istui joka kerta, mutta aika hitaasti. Juoksua ei oltu otettu kertaakaan! Siinä vähän otti etäisyyttä sivulle ja eteen. Pisteitä kuitenkin 9.

Seuraaminen vapaana oli oikein kivaa. Parempaa kuin remmissä. Ei ottanut juoksussa niin paljon etäisyyttä kuin remmissä tehtynä. Tästä pisteitä 10. Ja kyllä! Te treenikamut olette ihan oikeassa, ei tarvitse treenata pitkää seuraamista, että koira osaa sen tehdä. En teitä uskonut, mutta nyt uskon :-). Olen edelleen ihan ihmeissäni tuosta Gimman seuraamisesta. Eihän sen sitä pitänyt vielä osata :-D

Liikkeestä maahanmeno meni nollille, jäi seisomaan. Tuomari kehui, että olisit antanut toisen käskyn. Tähän totesin, että en katsonut koiraa, vaan luotin siihen. Tämä maksoi meidän 1-tuloksen! AARGHH!! Nyt harmittaa. Ei vielä tuolloin kuitenkaan. Maahanmeno meillä on ollut varma, mutta seisomisessa on tarjonnut kaikkea muuta kuin seisomista, joten siihen sitten viime treeneissä panostin. Tässä sitten oli tulos :-D. Hitto kun oisin ees vähän katsonut mitä se tekee ja oisin antanut toisen käskyn. Jos ei silläkään olisi mennyt maahan niin mitä sitten, nolla kuin nolla. Mutta JOS olisikin mennyt maahan niin se olisi ollut vain tuplakäsky ja pistemenetys vain kaksi pistettä (ymmärtääkseni näin). Nyt kyllä harmittaa!

Luoksetulo meni ihan nappiin ja siitä saatiin 10 pistettä. Myös liikkeestä seisomisesta saatin 10. Olin ihan varma, että Gimma tässä sitten tarjoaa maahanmenoa, mutta onneksi ei näin käynyt. Pysäytys oli oikein hieno.

Viimeisenä hyppyliike ja siitä myös nolla. Mulla oli viime aikoina ongelmana se, että en saanut Gimma lähtemään hypylle kun katsoi mua "liian hyvin". Tätä sitten työstettiin viimeiset päivät ja aika hyvin saatiin homma toimimaan kun vaan vein Gimman tarpeeksi lähelle hyppyä. Onneksi tuossa ei ole mitään metrirajaa, vaan saa aloittaa ihan mistä kohden vain haluaa. Liike onnistui siinä mielessä ihan mainiosti, että sain Gimman lähtemään hypylle. Hyvin kuitenkin huomaa, että olen heittänyt palkkaa kun on hypännyt ja nyt kun sitä ei tullut niin ei malttanut pysähtyä seisomaan vaan tuli takaisin mun viereen. Pieni oli kuiteinkin varsin taitava <3.

Odotukset kisoista oli tosi pienet. Toiveena oli saada edes jokunen piste. Mutta kun niitä alkoikin tulla ihan mukavasti niin harmittaa ihan sikana, että ei riittänyt 1-tulokseen. Vain KAKSI pistettä vaille!! Ei voi jäädä noin pienestä kiinni! Kootut jossittelut: jos olisi remmissä seurannut kympin arvoisesti niin tulos olisi ollut juuri 160 pistettä. Jos tuon sijaan olisin antanut tuplakäskyn liikkeestä maahanmenossa ja Gimma sillä olisi mennyt maahan niin siitä liikkeestä ymmärtääkseni olisi saatu 8 pistettä ja kun kerroin on kaksi niin olisi tullut 16 pistettä lisää ja se olisi ollut 1-tulos. Hypyssä kai olisi vain riittänyt, että koira jää sinne seisomaan niin siitä olisi jo pisteitä tullut. Ihan hemmetin pienestä kiinni loppujen lopuksi. Mutta kun ajatellaan realistisesti niin en odottanut mitään tulosta, joten tämä ylitti ihan kaikki odotukset. Gimma on vaan niin kultainen <3

Gimman tokottelut löytyy täältä.

4 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Onnea ekoista kisoista :) Muaki alkoi hutsittaan, Gimma näytti niin tykkäävän touhusta. Söpöliini <3

Tuulikki kirjoitti...

Hienosti meni ensimmäinen tokokisa:)))) Onnea! Jäi varmaan siten hampaankoloon, että menette vielä uudestaankin tokokokeeseen?!;-))

Anonyymi kirjoitti...

Hih, mä hyppäsin tokoilun yli, niin kuin sä varmaan mun blogissa lammastelun yli ;o)
Mä tarvisin nyt tuota Gimman herkkyyttä aksaan. Olen nyt ottanut tehotreeniin "tässä" että ei mennä esteille kun sanon tässä ja pidän kääntökädessä...ei toimi edes treenissä... Bongaa vaan kaikki esteet mitkä ovat edessä vaikka kuinka olisi palkka tai nami kädessä :-o Ei siis tällä hetkellä mitään keinoa saada pois esteiltä jos on tarve :ó(

Kati kirjoitti...

Marjo, Gimma tosiaan tykkää myös tokosta ja siksi mua on harmittanutkin kun en ole itse oikein siihen syttynyt :-D

Tuulikki, kiitos. Seuraavia kisoja on jo katseltu :-)

Anja, arvasit oikein, että aika lailla hypin sun paimennusjuttujen yli. Lähinnä siksi kun en tajua siitä mitään :-P. Mutta oikeesti, sä et haluaisi Gimman herkkyytä. Se on todella ärsyttävää. Vaikka eipä kai tuokaan mukavaa olisi, jos koira vaan painelee menemään, vaikka itse tekisin mitä. Sellainen kultainen keskitie tuosta olisi hyvä :-)