perjantai 3. syyskuuta 2010

Kuokkimassa vesikoirien seassa

Hennan vesikoiran, Karkin, kasvattaja järjesti leirin kasvateilleen viime viikonloppuna. Agilityryhmät eivät kuitenkaan tulleet täyteen vesiäisistä, joten mukaan otettiin myös vääränrotuisia. Minähän tietenkin heti intona lähdin, vaikka leiri olikin hemmetin kaukana, Haminassa. Otin mukaan vain Gimman. Vähän tuli sellainen olo, että olisi ollut kiva olla myös Mimmin kanssa siellä treenaamassa, mutta jälkeen päin ajateltuna oli ihan hyvä näin. Uskon, että Mimmi ei olisi yhtä hyvin pärjännyt haukkuvien vesiäisten seurassa kuin Gimma. Mimmi kiihtyy ihan uskomattomasti kun joku toinen koira haukkuu. Ja näähän haukkui...

Kouluttajana siellä oli Timo Rannikko. En ole koskaan hänen koulutuksissaan ollut, mutta ihan hyvää kuitenkin kuullut. Ja hyvä hän olikin. Ei sinänsä mitään uutta ohjausjuttua saatu, vaan oikeastaan vanhan kertausta. Mutta itse treeniradat oli tosi hyvät. Lauantaina oli 43 esteen rata ja sunnuntaina "vain" 42 esteen rata. Molemmat radat päästiin loppuun asti, mutta ei kylläkään yhteen menoon, vaan pätkissä. Paljon oli hyvää radoissa, mutta myös huonoa. Saatiin hyviä vinkkejä miten voisi opettaa koiraa tulemaan lähelle (Gimma ei siis kovin helposti tule vetotilanteissa) ja miten saadaan koira lähtemään yksin hypylle, vaikka itse jarruttaa. Sen verran pitkä tauko tuli treenien ja tämän kirjoituksen väliin, että en enää oikein muista mitä noissa treeneissä tapahtui. Kivaa kuitenkin oli :-)

Pientä syrjintää oli vesikoirien keskuudessa havaittavissa Gimmaa kohden. Varsinkin ihan ensimmäisellä kerralla kun lähdettiin lenkille koirien kanssa ja piti toisten mökkien ohi kävellä. Siellähän oli lauma kikkurapäitä vastassa. Sekä Gimma että Karkki oli uusia tulokkaita, joita nämä muut koirat ei vielä olleet nähneet. Karkki sai teputella rauhassa ohi, mutta Gimma rukka sai kokea vesikoirien "hyökkäyksen". Tulivat siis kauheella vauhdilla ja haukkumisella ihan Gimman iholle, eivät siis käyneet kuitenkaan päälle. Gimma oli ihan reppana siellä keskellä :-(. Onneksi tuo oli vain kertaluontoinen juttu ja jatkossa saatiin kulkea ilman suurempaa syrjintää :-)

Reissu oli kiva, mutta hemmetin raskas. Ajoaika oli sellaiset 8 tuntia pissa- ja ruokataukoineen. Silti ei yhtään harmita, että mukaan lähdin. Kiitos kovasti Hennalle matkaseurasta. Oli kyllä kivaa :-). Ja Karkki ja Gimma on nyt melkein niinku kavereita kun ei mitään kärhämää koko reissun aikana niillä ollut. Sekin oli oikein kiva yllätys :-). Niin, ja kiitos Sannalle, että sain tulla mukaan vääränrotuisen koiran kanssa :-)

Ei kommentteja: