maanantai 27. syyskuuta 2010

Ei sitten päästy testiin :-(

Torstaina kävin kavereiden kanssa vähän tokoilemassa. Otin pikkasen näyttöruutua Korrien oppien mukaisesti. Viime ruudusta on jo tovi aikaa, joten otin ihan lyhyellä matkalla. Aika rauhakseen Gimma sinne meni. Paljon nopeampaa menee kun lelu on valmiina. Korrit vaan olivat sitä mieltä, että lelusta/namista/kosketusalustasta pitäisi päästä mahdollisimman pian eroon ja suosittelivat näyttöruudun tekoa. Jos aina on lelu ja kokeessa ei sitten olekaan niin koira pettyy, eikä ehkä jatkossa enää tee ruutua yhtä hyvin. Kuulostaa loogiselta, joten tällä mennään. Taisin kolme kertaa ottaa. Jätin Gimma istumaan jonkin matkan päähän ruudusta, kävelin ruutuun näyttämään sen ja menin takaisin koiran luo ja siitä lähetys ruutuun ja palkka lensi koiran yli kun oli oikeassa kohdassa. Ihan kivasti tuo meni.

Edelleen otettiin perusasennossa kontaktin pitoa. Leena ihmetteli, miksi Gimma ei patoa ollenkaan ja syy löytyi patoamattomasta ohjaajasta. Mitä se ikinä tarkoittaakaan :-D. Eli mun pitää alkaa jäykistellä niin saan Gimman katsomaan itseäni paremmin. Yhden kerran sitten olin kuin tinasotilas ja kyllähän se heti paljon paremmin meni :-). Näytin sitten vähän meidän täyskäännöksiä molempiin suuntiin ja kyllä treenikamut oli samaa mieltä mun kanssa, että se sujuu vasemmalle paremmin kuin oikealle.

Perjantai-illan odottelin kutsua luonnetestiin, turhaan. Pakkasin repunkin valmiiksi, että nappaan sen vain mukaan, jos tulee lauantaina äkkilähtö. Ei tullut. Niin tylsää! Vaikka näin mä vähän pelkäsinkin. Pieni toivo vielä sunnuntaiaamuna, mutta sekin hupeni päivän mittaan. Pitää nyt katsella sitten kevään testejä, jos kävisi parempi säkä.

Sunnuntaina oli älyttömän hieno aurinkoinen syyssää. Ja kun kerran luonnetestipaikkaa ei herunut niin päätin lähteä tuulettamaan harmit syksyiseen metsään. Siinä onnistuinkin hyvin. Vitsit, että nautin kävellä tähän aikaan vuodesta metsässä. Aamulla pikku pakkasta ja kun aurinko alkaa paistaa tulee pieni usva kun aurinko lämmittää huurteisen maan. Harmi kun Harrilla oli kunnon kamera Jalasjärvellä mukana ja pikku pokkarista oli tyypilliseen tapaan molemmat akut loppu niin en saanut ikuistetuksi hienoja maisemia. Nautittiin kuitenkin pitkän lenkin verran aivan mahtavasta säästä. Syksy ♥

Joku ihme ahkeruuspuuska iski lenkin jälkeen ja innostuin imuroimaan kämpän ja pesemään vessat. Ja tein tuon ilman suurempaa valitusta. Yleensä lentelee perkeleet sun muut kun siivoan, ei ole mitenkään lempipuuhaa :-P

Gimman kanssa otin tänään pihassa pikaiset toko- ja agilityharkat. Tokossa pikkasen kontaktin pitoa sivulla ja hyvältä näyttää. Kerran otin yhden askeleen eikä pää laskenut, jee! Liikkeestä maahanmenot oli aika loistavia. Paikallamakuussa joka kerta ensimmäisellä käskyllä maahan, joka oli aika yllättävää. Jätin makaamaan n. 20 askeleen päähän, makasi hetken ja nousi ylös. Mitä ihmettä?? Ei ole vissiin kertaakaan tuota tehnyt... Totta kai se sen nyt teki kun olen ilmoittanut kisoihin ;-). Toinen yritys ja taas nousi :-O. Sitten otin aika lailla lyhennetyn version koska halusin palkata siitä, että on pysynyt maassa. Lopetin harjoituksen siihen.

Agilitya kahdella hypyllä. Teemana takaakierto-valssissa mun liikkeen kesto jo seuraavaa estettä kohden. Kyllä muuten meni hienosti heti ensimmäisellä kerralla, vaikka ehkä vähän jopa liioittelin omaa ennakoimista. Selkeästi näistä mun teemaharkoista on nyt ollut apua. Olen tyytyväinen! Lopuksi tein mielestäni niin kovan ennakoinnin kuin nyt yleensä on järkevää tehdä ja onnistui. Niin siistiä! Hyvä Gimuli!

Ei kommentteja: