torstai 23. syyskuuta 2010

Mukavat aksatreenit ja jonotusta luonnetestiin

Pitkästä aikaa sain aikaiseksi lähteä kentälle treenaamaan. En edes muista milloin viimeksi siellä olen käynyt. Tehtiin muunnelma Huittisen Harrin radasta. Alku pussille saakka sama, pussin tilalla puomi, josta oikealle renkaalle ja pituudelle. Ne olivat aika lailla samassa linjassa ja siitä sitten käännös takaisin päin kepeille. Kepeiltä eteen päin jälleen piirroksen mukainen.

Alku oli haasteellinen. Yritin 4-hyppyä viskileikkauksella. Ei meinannut millään onnistua kun Gimma oli koko ajan menossa putkeen. Jotenkin tuntui, että tuo putken suu oli meillä vielä enemmän tyrkyllä kuin tuossa piirroksessa. Ajauduin aina väärään paikkaan kun piti pelastaa koiraa putkesta pois. Lopulta sain sen kuitenkin onnistumaan. Ihan alun otin kutsulla kolmoshypyn tietämiltä. Kivasti Gimma lähti 2-hypylle, vaikka olin itse ihan eri linjassa.

Putkelta otin sokkarilla mukaan ja 8-hypyllä tein leikkauksen. Olisin ehtinyt myös valssaamaan, mutta halusin harjoitella tuossa kohdassa leikkausta. Hyvin onnistuikin. Leikkauksen jälkeen puolivalssi, josta kääntö hypylle ja siitä puomille. Puomi oli tosi hyvä. Ei mikään meganopea, mutta nopea, ainakin Gimman puomiksi.

Kepeillä kokeilin eri tapoja. Ensin vain lähetin pituudelta kepeille ja itse juoksin keppien ohi ja vaihdoin puolta edessä. Tässä jäin liikaa kuitenkin jälkeen eikä jatko onnistunut. Pakkovalssilla kepeille vienti oli paras jatkoa ajatellen. Sain otetuksi etumatkaa putkelle viennissä ja ehdin hyvin ohjaamaan takaahypylle. Ihan kokeilun ilosta testasin myös törkkäystä, jonka perään leikkaus. Olipahan vaikea rytmittää. Gimma lähti aina hyvin pujottelemaan, mutta jotenkin kummasti se aina näki, että mä leikkaan takana ja kääntyi kepeiltä pois. Näin tapahtui, vaikka annoin sen pujotella pitkän matkan ennen leikkausta. Laitoin sitten lelun loppuun avuksi ja saatiin onnistumaan. En ihan kisoissa tätä vielä uskalla tehdä :-D

Loppuun tein taaksekierto-valssin ja leikkauksen 19B:llä. Pikku hiljaa alkaa tuntua siltä, että me osataan Gimman kanssa nuo leikkaukset. Kiva tunne kun onnistui heti ensimmäisellä kerralla :-)

Toisella sessiolla tein radan vähän erilailla. Halusin kohdan, jossa voin irrottaa Gimman niin kuin nyt olen pihalla treenannut. Alku edelleen sama 8-hypylle saakka, siitä käännös 2-hypylle, joka suoritettiin takaa, siitä 19A ja 18-putki ja kepit. Kepeiltä putkeen, josta 6-, 7- ja 9-hyppyjen kautta puomille.

Ennen kuin aloitin tekemään rataa niin kävin kokeilemassa puomilla namikuppitreeniä. Laitoin kupin noin kolmen metrin (saattoi olla enemmänkin, en osaa arvioida) päähän. Ensin villasin Gimmaa pelkälle kupille ja jess-käskyllä vapautin syömään namit. Sitten otin pelkkää puomin alastuloa ja vapautus kupille. Näytti hyvältä. Gimma on muutenkin viime aikoina saanut lisää potkua tuohon pelkän alastulon tekemiseen. Aiemmin teki sen tosi hillitysti, mutta nyt on tullut kivasti intoa lisää. Tykkään! Ja samalla toivon, että kyllä tää tästä paremmaksi muuttuu. Lopuksi sitten koko puomi. Kovaa hetsausta ennen puomia ja Gimma ampui sinne älyttömän lujaa. Hidasti kyllä loppua kohden, mutta ei niin pahasti kuin aiemmin. Ja sain sen menemään sinne mun edellä, JEE!!

Sitten jälleen rataa. Nyt otin alun vähän erilailla, tein kolmosen ja nelosen väliin sokkarin ja se toimi. Yllättävää kyllä! En varmasti ikinä olisi kisoissa noin tehnyt, mutta jos vastaavaa tulee eteen niin teen ihan varmasti. Tosi sujuvasti meni. Joka kerta. 7-hypyltä ajattelin irrottaa Gimman 8-hypylle ja mennä tekemään pakkovalssin 2:n taakse. Ihan siihen en kuitenkaan pystynyt. Ensimmäisellä kerralla kun yritin irrotusta kasille Gimma kielsi, pistin sen hyppäämään ja hyvä-sanalla pois. Gimma on oikeesti niin huvittavan näköinen kun sille vaan silleen ohimennen sanoo hyvä ja se oli siinä. Miettii selvästi, että mikä hitto meni pieleen :-D. Uudelleen putkelta ja nyt lähti hyvin 8-hypylle ja pistettiin bileet pystyyn. Voi sitä onnistumisen riemua :-). Muutama toisto, koko ajan vaikeuttaen ja aina irtosi. Vau, mikä fiilis! Nyt kun tarkemmin mietin niin kyllä mä onnistuin lopulta siinä pakkovalssissa. Vähänkö siistiä!

Tuosta sitten jatkettiin matkaa putkelle, josta paha avokulma kepeille. Meni oikein. Kepeiltä en ekalla kerralla saanut irtoomaan putkeen kun ohjauskäsi tipahti. Kun ohjaus pysyi niin kyllähän se sinne meni. Hyppyjen kautta puomille ja se oli tosi hyvä. Vapautussanan jälkeen Gimma oli kyllä vähän hukassa ja sen näköinen, että missä se mun palkka oikein on, mutta lopulta löysi sitten namikupin. Niin ihanaa tuon puomin kanssa kun ei jää enää samalla lailla himmaamaan. Tällä jatketaan ja toivotaan, että ei heti seuraavalla kerralla tule takapakkia.

Oli kyllä niin mukavat treenit, että tahtoo pian lisää. Jos viikonloppuna on hyvä ilma niin voisi mennäkin treenailemaan :-)

Olen ilmoittanut Gimman tulevan viikonlopun luonnetestiin Kauhajoelle ja jonotamme sinne paikkaa. Soitin tiistaina ja kysyin miltä näyttää. Sieltä kerrottiin, että ollaan 5. varasijalla. Olin ihan, että mitvit?? Kun soitin niin oli ilmoittautunut 8 bokseria (ne etusijalla) ja 15 muun rotuista koiraa. Testit on kaksipäiväiset ja molemmille päiville otetaan 10 koiraa. Pikaisella laskutoimituksella sain itselleni 4. varasijan. Kysyin, että onko boksereita tullut lisää, ei ollut. Joko mun muisti brakaa ihan tosissaan tai sitten se joka mun ilmoittautumisen otti vastaan ei muistanut ollenkaan oikein koiramääriä. Kyllä muuten otti päähän, ja kovaa!! Nyt sitten odotellaan ihan viime hetken peruutuksia, jos vaikka kuitenkin mahduttaisiin mukaan. Aika toivottamalta kyllä näyttää. Harmi :-(

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Kannattaa pitää puhelin kuulolla, niitä peruutuksia tulee ihan viime tipassakin, eli voivat soittaa samana aamunakin...

Kati kirjoitti...

Juu, niin ne sanoikin, että saattaa tulla ihan viime tippaan paikka. Oonkin yrittänyt iskostaa päähäni, että en laita äänettömälle puhelinta yöksi kuten yleensä teen.