tiistai 23. marraskuuta 2010

Noormarkku - Lieto raportti

Lauantaina lähdettiin Eltsun kanssa yhdeksältä aamulla ajelemaan kohti Noormarkkua. 3-luokat alkoivat klo 12:00 ja mentiin järjestyksessä mini-medi-maxi  sillä periaatteella, että kun edellinen loppuu niin seuraava luokka alkaa. Oli muuten mukava ja toimiva tapa. Kisat loppuivat tuntia ennen arvioitua aikaa. Mikäs sen mukavampaa :-). Tuomari, Kari Jalonen, oli tehnyt helpohkot ja lyhyet radat, joten sekin edesauttoi kisojen nopeasti läpiviemistä.

Kisasin vain Gimman kanssa. Alussa käännökset vähän huonoja ja valui hiukan. Pientä liukastelua oli myös tuolla mattopohjalla, joka vähän latisti mun fiilistä. Kepeille olin ajatellut lähettää Gimman pujottelemaan ja vaihtaa puolta kun en halunnut tehdä keppien lopussa päällejuoksua. Liian vähän harjoiteltu sitä. Muuten hyvä idea, mutta en sitten lähettänyt vaan vähän puskin päälle ja Gimma meni väärältä puolelta kepeille sisälle. Harmittava kielto tuosta. Muuten rullasi oikein mukavasti. Puomi tuntui melkeinpä jo nopealta, mutta vaan melkein ;-)

Toinen rata oli kaikin puolin hyvä. Alku oli hyppy-puomi ja jäin siihen puoleen väliin, että saan Gimman menemään mun edellä puomille. On niin paljon parempi noin kuin vedättämällä. Se meni alun niin lujaa, että mulla meinasi jo tulla paniikki, että ehdinkö edes valssaamaan eteen. Onneksi ehdin. Ennen keinua päätin tehdä takaakierto kohtaan takaakierto-päällejuoksun ja lähettää keinulle ja leikata takana. Moni teki tuossa takaakierto-valssin ja siinä kun jäi paikalleen pyörimään niin oli vaikeuksia saada koira keinulle. Gimma meni hienosti tuolla mun ohjauksella keinulle, mutta sekosi jotenkin ja liukastui keinulta pois. Iski siinä samalla alaleuankin keinuun :-(. Tuota leuaniskua en nähnyt itse, vaan siitä tultiin mulle sanomaan. Ei onneksi ainakaan mitään näkyvää tuosta tullut. Otin keinun uudelleen ja meni sen hyvin. Onneksi ei mitään kammoa jäänyt. Loppurata myös aika hyvä. Toiseksiviimeisellä esteellä vähän valui kun ohjasin huonosti.

Kiva fiilis jäi Gimman radoista. Se on selkeesti saanut vauhtia lisää ja sen kanssa on entistä mukavampi mennä :-). Harmittavan pienestä jäi nollat kiinni. Tuo alkoi harmittaa vasta myöhemmin, ei vielä paikan päällä.

Sunnuntaina oli kisat Liedossa, Tsaun hallissa. Kisat alkoivat yhdeksältä aamulla makseilla ja päättyivät mineihin. Kotiin lähdettiin ajamaan joskus puoli kymmenen maissa. Myöhäiseen meni kun piti matkan varrella syödäkin. Ruokaa sai odottaa älyttömän kauan, vaikka oltiin ainoat ihmiset koko paikassa. En sitten tiedä joutuivatko lämmittämään kaikki uunit ja systeemit meidän takia vai miksi kesti. Kotona olin 2:45 ja herätys seuraavana aamuna kuudelta. Oma moka, mitäs lähdit :-D

Ensin menin siis Gimman kanssa. Tuomarina kaikilla radoilla oli Jarmo Jämsä. Ei ihan yhtä sujuvaa menoa ollut meillä kuin edellisenä päivänä. Selkeästi se on alkanut enemmän itse lukea rataa koska lähti ihan hassusti väärille esteille. Sain sen kyllä aina niiltä pois. Olin ihan pihalla kun ei se tavallisesti ole tuota tehnyt. Estehakuisuushan on tietenkin vain hyvä asia, mutta mun pitää nyt taas opetella vielä tarkemmin ohjaamaan ja katsomaan mitä koira näkee missäkin kohden. Kielto saatiin yhden haahuilun seurauksena ja rimakin vielä tipahti. Meni myös väärin kepeille sisälle kun olin itse ihan sekaisin. Aa:lta pomppas ylhäältä pois, joten päätin sen sinne palauttaa.

Toisella radalla alun ihmisnuoli ei ihan onnistunut. En saanut Gimmaa sille puolelle kuin olisin halunnut, vaan se meni selän takaa ja siitä se oli aika vaikeaa saada puomille. Sain sen sinne pyörähdyksen kautta, mutta tuli ylösmenokontaktivirhe. Puomille jäi hienosti odottamaan lupaa ja jatkotilanne onnistui sen takia kivasti. Piti ehtiä aika kauas, että pystyin tekemään suunnittelemani valssin. Tosta tuli aika vau-fiilis. Aa:lta sitten taas tuli ennen lupaa pois. Nyt kyllä tuli alemmas kuin ekalla radalla, mutta silti ennen lupaa pois. Palautin siihen ja poistuttiin radalta.

Viimeinen rata oli hyppäri. Siinä oli muutama kohta, jotka aiheutti hieman harmaita hiuksia. En ollut oikein varma minne ehdin Gimman kanssa, joten tein vähän riskillä suunnitelmat. Tyyliin ehdin, jos ehdin ja jos en niin yritän improvisoida :-D. Pituutta ennen päätin tehdä sokkarin, että ehdin ohjaamaan pituuden jälkeiselle hypylle pyörityksen. Tuli sitten sokkariin niin kiire, että unohdin koiran ohjauksen ja se tuli hypyn ohi ja suoritti pituuden. Loppurata meni enemmän tai vähemmän sekoillessa. Kepeille törkkäys onnistui, mutta juurikaan mikään muu ei. Olin auttamatta myöhässä ihan joka paikassa.

Gimmasta löytyi uusi piirre radalla. Se nimittäin kahteen otteeseen kiljui :-O. En tiedä oliko sitä, että haluais mennä lujempaa vai kiljuiko mulle, että kerro ny hemmetti minne mennään. Mä ihan säikähdin kun siitä lähti ääntä. Yleensä on mennyt ihan hipihiljaa radat. Pitäiskö tuosta olla huolissaan? ;-)

Illalla sitten vihdoin ja viimein pääsi Mimmi baanalle. Mineillä tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Hänen radat oli taattuun tyyliin helpot :-P. Oli sentään joka radalla joku kohta, jossa piti ihan miettiä, miten kannattaa viedä. Muuten sellaista edes takas juoksentelua. Yleensä tuo olisi mua harmittanut, mutta ei nyt kun vaan halusin Mimmin kanssa radalle.

Ensimmäisellä radalla meillä ei onnistunut alun jälkeen yhtään mikään :-D. Kepeille yritin törkkäystä, mutta sain Mimmin väärälle puolelle keppejä. Uusi yritys ja taas väärin sisälle. Onnistui vasta kolmannella kerralla. Keppien jälkeen pari hyppyä ja sitten pakkovalssi, joka senkin meni pieleen. Tuli pakkovalssiin hyvin, mutta en ehtinyt ohjata hypylle, joten kielto ja hyl. Lisää kieltoja tuli ja lopulta puomilta lähti ilman lupaa ja siihen palautin ja poistuttiin radalta. Tuntui meno kuitenkin normaalilta ja sen takia fiilis oli hyvä.

Toinen rata menikin sitten paremmin. Puomi oli hyvä, vapautin kyllä aika nopeasti, joten en tiedä olisiko sinne jäänyt, jos en olisi vapauttanut. Hyvä kuitenkin näin. Seuraavat neljä hyppyä mietitytti mitä siinä tekisi. Valssivaihtoehdon hylkäsin koska tuntui, että siinä tulee liian kiire. Päädyin sitten tekemään yhden viskileikkauksen ja sen jälkeen vippauksen. Tämä toimi ihan kohtuullisesti. Viskileikkauksessa ajauduin tavalliseen tyyliini liian lähelle leikattavaa estettä, mutta onnistui kuitenkin suht kivasti. Kepeiltä valssilla ulos ja putkeen, siitä hypyn kautta sokkarilla pussiin ja sinne vähän valssailemaan. Lopussa ei ihmeellistä. Saatiin nolla ja voitto :-). Mimmi ♥

Viimeisenä ratana oli hyppäri. Tuostakin puserrettiin nolla. Ei tainnut olla ihan meidän rataprofiili. Melkein joka esteellä Mimmi oli tulossa ohi, mutta aina jotenkin ihmeen kaupalla sain sen oikeille esteille. Ei sujuvaa ollenkaan. Tuli myös sellainen olo, että ei ollut normaalia Mimmin vauhtia. Tultiin toiseksi tällä radalla. Voittaja oli mulle ihan outo.

Tuli vähän kurja olo kun tuntui, että Mimmi ei ehkä sittenkään ole vielä entisensä. Voi toki olla, että rataprofiilikin siihen vaikutti. Onhan mulla ennenkin tiettyjen ratojen jälkeen ollut olo, että ei ole normaali, mutta sitten sopivammalla radalla on taas painellut sen minkä kintuista pääsee. Ei kuulema näyttänyt mitenkään hitaalta muiden mielestä. Yritin sitten ajatella positiivisesti, että se tunne tuli vaan siitä kun ei saatu rataa sujuvasti läpi.

Eilen katsoin meidän radat ja pieni masennus iski. Mun mielestä Mimmin meno ei ollut normaalia tykitystä. Voi olla, että panikoin nyt ihan turhasta kun mulla on sellainen muistikuva, että joskus muulloinkin kylmällä sen vauhti ei ihan normaalia ole ollut. Nyt kuitenkin hiukan ahdistaa. Onneksi sillä on hieroja torstaina niin saan tietää missä kunnossa on.

Jos jaksan niin latailen joitakin ratoja youtubeen ja pistän tänne. Voi olla, että ihan heti en ehdi/jaksa tätä tehdä.

Ei kommentteja: