tiistai 16. marraskuuta 2010

Viikon tapahtumat

Pitää yrittää taas tsempata, että saisin kirjoitetuksi tänne vähän useammin. Edes aina sen jälkeen kun olen jotain koirien kanssa touhaillut. Tässä kuitenkin tapahtumat edellisen kirjoituksen jälkeen.

Keskiviikko
Eltsun kanssa treenaamassa kasvihuoneella. Mulla mukana vain Gimma. Otin hyvin pienen pätkän Anjan radasta, joka oli Eyewitness-leirillä ja sovelsin siitä radan. Tulikin aikamoinen takaakiertoharjoitus, mutta mikäpä siinä. Yhden hypyn tilalle laitoin muurin. Pitäisi yrittää muistaa käyttää sitä nyt useammin radalla kun kerran on mahdollisuus sitä treenata koko talvikausi. Olisi Gimmankin mahdollista oppia este kunnolla.

Itse treeneistä ei enää kovin hyvää muistikuvaa ole. Taisi mennä ihan kohtuullisen hyvin. Takaakierroissa ei mitään ongelmaa kyllä ole. Harjoittelin myös sylkkäriä, niisto-sokkaria ja saksalaista. Kivasti meni kaikki. Niin, ja keppien avokulma on kyllä tosi kivasti Gimulilla hanskassa.

Lopuksi pienet kontaktiharkat namikupilla. Meni kivasti. Mun pitäisi ehkä ruveta kisoissakin vaatimaan, että menee ne jalat sinne maahan kun kerran treeneissä onnistuu hyvin. Mulla on vaan kisoissa jostain syystä kiire vapauttaa kontaktilta tavallista aikaisemmin, ettei vaan ehdi varastaa. Outo asenne mulla :-D.

Lauantai
Lauantaiaamun ohjelmassa oli vaihtoehtona shoppailu tai tokotreenit. Tokotreenit voitti taistelun helposti :-D. Treenit alkoi jo kymmeneltä. Oli kiva kun pääsi kerrankin ajoissa ylös myös viikonloppuna. Päivä tuntuu paljon pidemmältä silloin. Itse treeneissä tein jälleen ohjatun noudon perusteita, ruutua ja perusasentoa.

Ohjattu ei mennyt niin hyvin kuin viimeksi. Oikealle ei meinannut millään lähteä. Paremmin lähti kun sain vinkiksi katsoa siihen suuntaan minne koirankin pitää lähteä. Vasemmalle onnistui hyvin. Käytiin edelleen yhdessä viemässä namit kuppiin.

Ruutua otin ensin näytön avulla. Meni tosi hyvin. Gimma on saanut hyvin lisää vauhtia tuohon ruutuun menoon. Aluksi meni aika hissukseen kun aloin ottaa näyttöruutua ilman valmiiksi olevaa lelupalkkaa. Nyt on selkeesti hoksannut jutun. Kertaalleen otin ilman näyttöä ja sekin meni ihan kivasti. Vähän ulkona touhanneet työmiehet just silloin häiritsi ja pientä epävarmuutta oli matkalla, mutta meni kuitenkin ruutuun asti. Lopuksi vielä yksi kerta näytöllä ja lopetin siihen.

Perusasentoja otettiin peilin edessä. Gimma vähän ihmetteli ensimmäisellä kerralla ja nakottikin mua silmiin peilin kautta. Äkkiä kuitenkin hoksas, ettei siitä tarvitse välittää. Hyviä toistoja saatiin aikaiseksi. Selkeästi Gimma on alkanut pitää kontaktia muhun paremmin ja keskittyy hommaan tosi paljon paremmin.

Sunnuntai
Gimman kanssa agilitykisoissa Pietarsaaren Tellus-hallissa. Hitsit, että on ihana kisapaikka. Joskus aikoinaan siellä järjestettiin vuosittain kisat ja oli ainakin meidän Lyylille mitä parhain kisa-alusta. Silloin alustana oli hiekkatekonurmi, joka jossain vaiheessa on vaihtunut tekonurmikumirouheeksi. Pimu kanssa on siellä tehty 2-luokassa yksi sen täydellisistä radoista. Nyt en kyllä muista oisko sen kanssa kisattu siellä jopa 3-luokassakin. Kauan kuitenkin on edellisestä kerrasta kun Mimmi ei tuolla ole kisannut ollenkaan. Itse halli oli jopa vielä parempi kuin muistin. Ja pohja oli ihan täydellinen! Koira eivät sutineet ja itsellä oli sellainen olo, että juoksee höyhenen kevyesti radan läpi. Hiukan mun tunnelmaa latisti kun Mimmi ei päässyt mukaan.

1. rata
Alussa heti kiva suora, jonka päätteeksi takaakierto. Hyppy, aa, pussi, rengas ja sitten takaakierto hypylle. Vähän pelkäsin, että saanko koiran jaloille pussista, mutta ihan kivasti meni. Ehdin saada tarpeeksi etumatkaa ja takaakiertoon ei tullut edes kiire. Tuosta rata jatkui sujuvasti kepeille ja seuraavalle hypylle. Sitten jostain syystä lähdin ihan liian aikaisin kääntämään itseäni ja saatiin kielto. Korjasin ja matka jatkui. Puomi kohtuullisen nopea ja sen jälkeiselle hypylle kohtuullinen valssi. Sitten otin taas kiellon samanlaisessa kohdassa kuin aiemmin. Nyt ei ihan ohi tullut, mutta jouduin hieman korjata, että pääsi hyppäämään hypyn. Jostain kumman syystä maalissa kuitenkin ihan mahtava fiilis. Gimma liikkui hyvin ja tuntui, että itsekin pääsi liikkumaan hyvin, siitä se fiilis varmaan tuli :-)

2. rata
Alku samantyylinen, hyppy, aa, lyhyt putki, mutta sitten ei jatkettukaan suoraan vaan piti kääntyä. Gimma ei kääntynyt vaan jatkoi sujuvasti eteenpäin renkaalle. En ollut yhtään huomioinut, että noinkin voi käydä. Luulin, että se kääntyy niinku itsestään :-D. Mä vaan huutelin hyppää ja sehän hyppäs. Jatkettiin siitä kuitenkin sujuvasti rataa. Lopussa tipahti yksi rima.

3. rata
Viimeisenä oli hyppäri. Gimma vähän varasti lähdössä, mutta ei onneksi liikaa ja pystyin ohjaamaan ihan rauhallisesti. Kepeille meni hyvin, mutta mulle tuli vähän kiire juosta ohi. Gimman pujotteluvauhti aina välillä vähän yllättää mut. Okseri tipahti, mutta jatko meni kivasti. Siinä okserin jälkeen oli just sellainen kohta, jossa aina onnistun ottamaan kiellon, mutta nyt se onnistui, jess. Loppurata oli ihan sujuvaa menoa.

Täällä kaikki kolme rataa peräkkäin.

Maanantai
Treeneissä Gimman kanssa. Paikalla oli vain Jenni Tiutaun kanssa ja minä Gimman kanssa. Tehtiin ihan pikku hyppärin pätkä, mikä oli oikein sopiva eilisen kisapäivän jälkeen. Treenit meni kaiken kaikkiaan oikein mainiosti. Tein väkisin sinne sylkkärin ja viskileikkauksen kun tuntuu, että en niitä osaa. Molemmat kuitenkin onnistui oikein hienosti. Tein myös aika makeita leijeröintejä ja nekin onnistui. Saksalainen oli ainut, jota en saanut sujumaan. Mulla on aina ollut ongelma tehdä se toiseen suuntaan kun mun kroppa ei vaan käänny oikealle niin hyvin kuin vasemmalle. Treeneistä jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis.

Keskiviikkona sitten pääse treenaamaan Mimminkin kanssa, ihanaa! Samaan aikaan jännittää ja pelottaa. Jos se meneekin heti uudelleen jumiin... Yritän olla ajattelematta tuota vaihtoehtoa.

Ei kommentteja: