maanantai 29. marraskuuta 2010

Lääkärissä käynti

Sain onneksi heti tälle päivälle ajan lääkärille. Ensin se väänteli ja käänteli aika rajuillakin otteilla Mimmiä eikä saanut mitään reaktiota aikaan. Selkärankaa paineli myös reippaasti, mutta ei siitäkään tapahtunut mitään. Ainoa mistä tuli ihan pieni reaktio oli vasemman takajalan sisäreisi. Sekin hyvin pieni jalan nykäisy. Lopulta Mimmi rauhoitettiin, että saatiin otetuksi luustosta kuvat. Verikokeet otettiin myös. Ultrallakin lääkäri jotain tutki. Kuvausten yhteydessä Mimmi oli pissannut ja siinä oli ihan pikkuisen verta mukana. Jarmo Rintasalo katsoi myös luustokuvat ja oli sitä mieltä, että on täysin priimaa. Huh!

Tässä lääkärin kirjoitus:

Yleistutkimus. Verinäytteiden otto ja tutkimus. Ultraäänitutkimus. Selkärangan ja lonkkien röntgenkuvaus. Mimmillä on hieman lämpöä ja virtsassa on vähän verta. Selkärangassa ja lonkissa ei löydy selvää kipukohtaa. Mimmi aristaa vähän vas. takajalan reisilihaksen tunnustelua reiden sisäpuolelta. Punasolu- ja tulehdusarvot, maksa- ja munuaisarvot ja veren sokeri normaalit. Röntgenkuvissa ei näy luustomuutoksia selässä eikä lonkissa. Kipu ja jäykkyys voi olla peräisin pehmytkudoksista. Mimmillä voi olla myös lievä virusinfektio. Mimmi sai klinikalla antibioottia, kortisonia ja kipulääkettä injektiona. Jatkohoitona tulehduskipulääkitys ja antibioottikuuri verivirtsaisuuden takia. Lepoa ainakin viikon ajan. Säännöllinen selän ja lantion alueen hieronta suositeltavaa. Jos oireet jatkuvat, suositellaan verinäytetutkimusta borrelioosin varalta.

On tuo eläinlääketiede vaan oikeasti hankala laji kun ei voi potilaalta kysellä mihin sattuu ja mikä liike sen aiheuttaa. Borrelioosin tai jonkun muun punkkitaudin itse heitin ilmoille mahdollisuutena, mutta ensin nyt katsotaan paraneeko näin. Punkkikaudesta on jo pitkä aika, mutta niiden aiheuttamat taudithan alkaa oireilla vasta aikojen päästä, joten ei ihan mahdoton ajatus tuokaan.

3 kommenttia:

Era Alanen kirjoitti...

Tosi hienoe, että kuvissa ollut mitään! Pikaista paranemista ihanalle pienelle siniselle!

Jonna kirjoitti...

Pikaista paranemista Mimmille!

anne kirjoitti...

Huh kun helpotti!

Mimmille rapsutuksia!