keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Agiliitoa kasvihuoneella

Jennin ja Markon kanssa kasvihuoneella treenaamassa eri ohjaustapoja. Meillä oli ihan muutaman esteen pätkä, jossa harjoiteltiin mm. pakkovalssia, sylkkäriä, takaakiertoa, leikkausta, twistiä, poispäinkäännöstä ja olikohan vielä jotain muuta... nyt en kyllä enää muista.

Gimman kanssa tehtiin pakkovalssia, takaakiertoa ja leikkausta. Siinä oli meille ihan tarpeeksi tahkottavaa. Kaikissa piti ensin vähän auttaa viemällä lelu sopivaan paikkaan kun ei muuten meinannut mennä jakeluun. Aina lopuksi kuitenkin onnistui myös ilman valmiina olevaa palkkaa. Varsinkin pakkovalssin Gimma on tajunnut jo tosi hyvin. Leikkauksen kanssa oli eniten ongelmia kun oli aika vaikea leikkaus, tavallaan niinku huitaistiin koira edesta hypylle ja itse puskettiin päälle ja leikattiin. Kyllä seki sitten alkoi sujua kun palkka oli muutaman kerran odottamassa. Takaakierrot on osattu jo kauan aikaa, mutta vahvistin sitäkin lelulla ja yritin vähän kauempaa lähettää kiertämään, ilman lelua ei kauempaa lähtenyt. Mun mielestä Gimmalla oli nyt jotenkin enemmän vauhtia kuin viimeksi (josta pieni videopätkäkin aiemmin oli) tai sit se vaan tuntui siltä kun tehtiin niin pikku juttuja.

Keppejä otin myös ensin remmissä ja kun meni niin kauheen hienosti niin oli ihan pakko taas kokeilla ilman remmiä - ei onnistu. Lähti oikein pujottelemaan ja ehkä johonki puoleen väliin menikin oikein, mutta sitten lelun vetovoima vei voiton. Otin lopuksi vielä muutaman toiston remmissä, että saatiin onnistuneet suoritukset loppuun. Keinua otettiin muutama toisto. Jenni piti keinusta kiinni, että Gimma pääsee kiipeemään loppuun saakka ennen kuin keinu lasketaan ja muutaman kerran Gimma juoksi siitä läpi eikä pysähtynytkään :-O. Vähän alkoi empiä koko keinulle menoa tuon jälkeen, mutta ei onneksi pahasti. Saatiin ihan hyvät keinut kuitenkin loppuun. Koitin myös A-esteellä nenäkosketusta ja nyt onnistui hyvin. Viimeksi ei meinannut pysyä takapää ylhäällä ja nyt tässä ei ollut mitään ongelmaa. Oisko muka oikeesti niistä kahdesta sohvatreenistä ollut noin paljon apua? En kyllä usko, tais olla sattumaa vaan koko juttu :-D

Mimmin kanssa on kyllä ihana mennä. Välillä tuntuu, että se lukee mun ajatukset ja menee oikein ennen kuin ehdin edes ohjata sitä. Siksi onkin vaikea olla yhtä aikaa harkoissa sekä Mimmin että Gimman kanssa kun toinen osaa ja toinen ei. Vaikee omat aivot saada vaihtamaan tilaa kun koira vaihtuu ;-). Tällä kerralla mielestäni kyllä onnistuin tässä aika hyvin. Takaakierrot on kyllä Mimmin bravuuri. Se lähtee ihan hirmu kaukaa hypyn taakse kun vaan käskytän ajoissa yhdessä käden heiton kanssa enkä itse ole kierrettävän esteen edessä. Tosta on kyllä aina välillä isokin etu kisoissa. Pakkovalssit menee kans hyvin, mä vaan aina en osaa jättää tarpeeksi tilaa ja siksi hyppääkin hypyn väärään suuntaan. Sylkkärit toimii kans Mimmillä tosi hyvin. Poispäin käännös musta vasemmlle toimii hyvin, mutta oikealle en meinannut saada millään sujumaan. Outoa kun sen tekee itse toiseen suuntaan niin paljon huonommin. Tähän huonoon suuntaan sain kuitenkin onnistumaan flap flap tsäkkinä (vai miten se Anja kirjoitetaan?). Tai oikeammin toi on tässsss-tsäk kun mun ei tarvi tuota flap flapia tehdä :-D. Niin ja hei, toi tosi vaikee leikkaus meni aivan sairaan hienosti. Mimmi ei empinyt yhtään kuten yleensä leikkauksissa tekee vaan paineli hyvää vauhtia mun edestä pois. Hyvin se on tuonkin kyllä vihdoin ja viimein oppinut :-)

Keinu oli sunnuntain kisoissa tosi huono, joten otettiin muutama keinukin. Miten se meneekin harkoissa aina niin paljon paremmin... Eka keinu varsinkin oli unelmakeinu, jopa pysyi keinulla niin kauan, että annoin luvan poistua. Yleensä siis pomppaa pois heti kun keinu menee maahan tai juuri ennen tätä. Tämän jälkeen ei tullut enää yhtä pitkälle, mutta hyvin malttoi mennä oikeaan paikaan kun keinu laski ja teki jopa nenäkosketuksen sinne! Vähänkö siistii!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kait se on flap flap tsäk ;o)
En tajunnut miten kääntyy pakkovalssissa väärään suuntaan...lähteekö siis hypylle oikealta puolelta ja sit kääntyy ikään kuin sylkkäriin..?

Kati kirjoitti...

Eiku selitin näköjään vähän huonosti... eli kun ei ole tilaa hypyn ja mun välissä niin ei mahdu siihen vaan kiertää hypyn ja hyppää muhun päin. Ääh! En mä osaa selvittää selkokielellä :-D