lauantai 20. joulukuuta 2008

Lenkkeilyä, jouluostoksia, treeniä

Herättiin jo kahdeksalta aamulla kun Harri halusi lähetä ajoissa vanhempiansa moikkaamaan Jalasjärvelle. Pimu lähti Harrin mukaan mummulaan kun tykkää siellä käydä ja siellä kans tykätään Pimusta. Jännä kuinka sen huomaa kotona kun yksi koira on poissa, vaikka Pimu nyt ei kamalasti itsestään meteliä pidäkään.

Kävin kohtuu pitkällä lenkillä Gimman ja Mimmin kanssa heti kun tuli sen verran valoisaa, ettei otsalampun valossa tarvinnut tarpoa. Nyt metsä on jo kokolailla lumeton, tietyissä paikoissa enää on vähän lunta tai jäätä. Hirvittävän märkää on paikka paikoin. Masentaa!! Mutta kylläpä oli jotenkin mukava lenkkeillä kun oli mukana vain sellaisia koiria, jotka seuraa missä mä menen ja hakee mut hyvin vaikka ajautuisivatkin vähän kauemmas (paitsi Mimmi sen kolme kertaa on kadonnut ties minne). Pimu on sellainen nyysääjä nykyään... Jää haistelemaan jotain tai syömään jotain sontaa eikä vois vähempää kiinnostaa, vaikka mä mensisin kuinka kauas. Sitä on ihan pakko komentaa mukaan, jos ei halua, että se eksyy. Pimu nimittäin ei sitten todellakaan osaa etsiä mua mistään. Se vaan menee niitä reittejä, mitä se luulee, että pitääkin mennä eikä ne ole aina oikeita polkuja :-D

Jouluostoksillekin pääsin tänään. Nyt on kaikki kummilahjat hankittu eikä tässä paljon muuta tarvikaan hommata. Ollaan aikuisten kanssa sovittu, että keskenään ei lahjoja osteta. Aivan ihana päätös! Ihan kauheeta keksiä lahjoja toisille. Paitsi Harri on kyllä mulle jo ostanut lahjan niin mun on vissiin pakko sillekin yrittää keksiä jotain kivaa. Ostelin myös jääkaappiin kaikkea tarpeellista joulua varten, ettei enää tarvitse käydä kuin täydentämässä jotain maito-leipäosoastoa.

Agilityharkoissa olin vain Gimman kanssa. Mukana meidän lisäksi Jenni & Loox, Marita & Didi ja Eltsu & Sefi. Jenni oli tehnyt kivat harkat ja aika haastavat meille mölleille. Aluksi ajattelinkin, että mulla on väärä koira mukana, mutta Gimmapa yllätti mut jälleen. Tässä rata mun piirtämänä, joten saattaa olla jotain etäisyyksiä ja kulmia väärin.

Ensin mentiin valkoiset numerot. Alussa harjoiteltiin sivuetäisyyden ottoa lähtötilanteessa. Koitin ensin ilman mitään apukeinoja, vaikka oletinkin, että Gimma ei tätä tajua kun ei olla vastaavaa koskaan harjoiteltu. Itse siis menin 3-hypyn ja 4-putken väliin ottamaan kutsulla ja yritin käden liikkeellä heittä Gimman 2-hypylle. Ei onnistunut, joten jätin lelun 2-hypyn taakse. Näin tehtiin muistaakseni kaksi toistoa ja sen jälkeen tein niin, että lelu oli kädessä ja heitin sen samalla kun käsi teki heittoliikkeen hypylle. Sairaan makeesti meni. Sitten otettiin ilman lelun heittoa ja edelleen meni hienosti. 3:lta 4:lle valssilla tai käärmekädellä, mä nyt en ihan varma ole siitä mitä oikeesti tein :-D, mutta hyvä käännös siitä silti tuli. Sitten pakkovalssi vitoselle, kutoselle twist ja putkeen. Voi jestas, että Gimma meni hienosti ja meikä ihan fiiliksissä! Otin tuon pätkän myös niin, että putken jälkeinen hyppy takaakiertona ja itse valssasin edessä ja siitä sitten seuraavalle twist ja putkeen. Tää oli oikeastaan sujuvampi vaihtoehto kuin tuo ensimmäinen. Loppukin saatiin onnistumaan hienosti ja ihan lopussa eteenmeno oli aika makee. Taitava pikku tyttö :-)

Sitten punaisten numeroiden vuoro. 1-4 meni oikein hienosti ja sain 4-putkelta Gimman kaantymään oikeaan suuntaan aalle päin. Keppejä otettiin erikseen ja ne meni aina vaan hirmu hienosti. Nyt koitin kertaalleen niinkin, ettei lelu ole valmiina vaan mä heitän sen eikä sen vauhti yhtää hiipunut. Tiedä sitten mitä tapahtuu, jos näin tehdään jatkossakin. 9-putki tuotti ongelmia kun Gimma ei vielä osaa putken pimeetä kulmaa. Menee sinne kun lelun heittää valmiiksi putkeen, mutta kääntyy joka kerta takaisin. Eikä auta vaikka kuinka pitkälle sen lelun heittäis. Noh, kyllä se tänki vielä varmasti jossain vaiheessa oppii. Lopussa Gimma vissiin vähän hyytyi kun ei meinannut edes helppoja loppuhyppyjä mennä oikein. Mut ei se mitään, ei aina voi onnistua nappiin.

Sinisillä numeroitu pätkä menikin sitten tosi hienosti. Alun (kaksi ekaa hyppyä) otin samalla lailla kuin ekan pätkänkin ilman mitään lelupalkkoja ja Gimma meni sen oikein :-O. Näinkö äkkiä se uudet jutut oppii?!?! Valssasin 3-4 välissä ja twistin tapainen 5:llä ja lopetettiin 8-hyppyyn. Meni aivan täydellisesti tämä pätkä :-). 11-putkella jälleen pimeän kulman harjoittelua ja nyt onnistui jo vähän paremmin. Tää putki oli sellainen läpikuultava, joten oli vissiin helpompi koiran mennä... Lelun se tässäkin tarvitsi, mutta jatkoi kuitenkin lelun kanssa putken loppuun saakka. Loppupätkässä ei mitään ongelmaa. Vähänkö mulla jäi hyvä fiilis näistä harkoista. Gimma on kyllä jo aikasta taitava :-)

Kiitos Jennille jälleen kivoista harkoista :-)

Ei kommentteja: