sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Gimma osaa backlapin :-)

Agilitytreeneissä Jennin ja Maritan kanssa. Jennillä mukana Konna ja Loox, mulla Mimmi ja Gimma. Marita harjoitteli päädyssä pikku Turon kanssa yksittäisiä esteitä. Mun piti alunperin olla tänään vain Mimmin kanssa kun eilen olin Gimman kanssa. Eltsu kuitenkin joutui perumaan Tikin tulemisen, joten otin Gimman tilalle.

Taas "vaihteeksi" Jenni oli suunnitellu radan kun ei meistä muista näytä siihen olevan. Mä en oikeesti osaa suunitella järkeviä harkkoja. Onkin niin ihanaa, että Jenni on olemassa kun siltä näyttää noi radat tulevan ihan itsestään :-). Kiitos siis jälleen kerran Jennille harkoista! Tämän päivän rata oli suunniteltu eilisen radan pohjalta. Tässä mun piirtämänä se, joten saattaa olla kulmia sun muita vähän miten sattuu, mutta olkoon :-D

Rata ensin Mimmin kanssa. Menin ottamaan vastaan jonnekin putken puoleen väliin, että ehdin valssaamaan hyvin ennen seuraavaa putkea. Eipä sinne kyllä mikään kiire tullut, joten olisi vähän vähemmälläkin etumatkalla ehtinyt. Kääntyi valssilla kuitenkin tosi hyvin putkeen, mutta putkesta ei sitten meinannutkaan kääntyä oikeaan suuntaan kepeille päin. Tää oli mulle kyllä tosi yllätys. Olin ajatellut ottaa vähän etumatkaa hypyn suuntaan, että pääsen nätisi sitten leikkaamaan kepeillä, menin siis itse ulkokautta. Mimmi kääntyi ainaostaan silloin oikeaan suuntaan kun kävin ihan putkelta asti sen hakemassa. Sain sen kyllä näinkin menemään hienosti kepeille ja pystyin leikkaamaan takana, että eipä se siinä mielessä haitannut. Vähän vaan jäi vaivaamaan, miksi ei millään kääntynyt oikein. Tämän jälkeen rata meni hyvin aan jälkeisille hypyille saakka. Olin suunnitellut sen niin, että heitän 14:lle, peruuttelen vähän ja vien 15-hypylle ja sylkkäri 16:lle, jolloin putkelle tulee suora linja. Vähän meni töks töks, mutta ihan oikein kuitenkin meni pienellä taistelulla. 18 tein poispäinkäännöksenä ja se onnistui kyllä hyvin, heitto 19:lle ja putkeen ja ehdin edestä ohjaamaan viimeiselle esteelle.

Toisella kerralla otin kepeille menon niin, että olin itse sisäpuolelle ja kepeillä menin edelle ja vähän niin ku toiselle puolelle ja heitin Mimmin hypylle mun edestä. Kivasti meni näinkin ja tosi hyvin kesti kepeillä päälle puskemisen. Hyvä Mimmi! Vähän vaikeutin tuota avokulmaa ohjaamalla itse kauempaa sisäpuolelta ja siinä alkoi tökkiä, meni koko ajan kakkosväliin. Muutaman höpöhöpö-torumisen jälkeen meni oikein. Tein onnistumisen jälkeen vielä muutaman toiston ja nyt meni joka kerta oikein. Aan jälkeen koitin viedä vähän eri lailla. 14 ja 15 samoin kuin ekalla kerralla, mutta 16 pakkovalssilla. En millään meinannut ehtiä ohjaamaan kauempaan päähän putkea vaan Mimmi singahti mun edestä väärästä päästä sisälle. Lisäksi 14 tipahti aika usein. Se nyt taas jälleen kerran johtui vain minusta itsestäni, mitäs huudan ja huidon koiralle kun se on hyppäämässä kun se osaa ihan seurata missä mä meen ja osaa kääntyä hyvin. Jenni tästä mua muistutti (kiitos) ja johan alkoi rima pysyä ylhäällä. Toinen ongelma mulla oli, että jäin siihen muka varmistamaan, että Mimmi kääntyy, vaikka ei mun sitä tarvi tehdä, siksi en ehtinyt kunnolla ohjaamaan. Heti kun tein kunnolla, luottaen koiraan niin ei ollut mitään ongelmaa. Lopuksi tein kohdan vielä niin, että heitin jälleen 14:lle, itse siirryin 15:n taakse ottamaan valssilla ja törkkäsin 16 taakse ja vetämällä putkeen. Tää tais olla kaikista paras tapa.

Gimman kanssa koitin alun samalla lailla kuin Mimmin kanssa ja menin putken puoleen väliin ottamaan sitä vastaan. Ei mennyt putkeen vaan tuli mun luo. Uusi yritys lähempää putken suuta ohjaten, meni oikein. Siitä muutama toisto koko ajan lisää etäisyyttä ottaen, ei ongelmaa. Sain kuin sainkin alun samalla lailla kuin Mimmin kanssa eli valssi ennen 5-putkea. Vähänkö Gimma meni hienosti!! Putken pimeän kulman treeniä otettiin vaalealla putkella. Heitin lelun tosi kauas putken sisälle eikä tässäkään nyt mitään ongelmaa ollut. Aan jälkeinen pätkä otettiin seuraavasti: heitto 14:lle, valssaamaan 15:n taakse, törkkäys 16:n taakse ja koira vetämällä putkeen. 18 poispäinkäännöksenä (tää oli sairaan hieno) ja loppu luukutusta luottaen, että Gimma hakee putken ja ehdin itse ohjaamaan edestä viimeisen hypyn. Aika siististi meni :-)

Gimman toinen pätkä oli vähän eri pohjalla tehty kuin Mimmin. Tässä sen piirros suunnilleen:

Aloitettiin kepeillä. Tein nyt niin, että palkka ei ollut valmiina lopussa vaan tuli multa heittämällä tai repimällä. Vähän vauhti hiipui, mutta pujotteli kuitenkin hyvin koko ajan eteenpäin katsoen. Eli ihan hyvä, joten jatkan nyt näillä näkymin tällä tavalla. Pidempänä pätkänä otettiin esteet 5-13. Ongelmat tulivat 8-putken jälkeen. 9-hyppy hyvin ja 10:llekin sain hyvin, mutta siitä sinkosi putkeen koko ajan. Koitin sitten ihan pikku pätkissä kaikki kuviot ja 11:llä tein backlapin. Uskoin, että se ei kyllä onnistu, mutta Jenni sanoi sen onnistuvan kun Gimma hakee putken jo niin hyvin - ja onnistuihan se. Lopuksi vielä 8-13 yhteen menoon backlappeineen ja meni sairaan hienosti. Tähän oli hyvä lopettaa harkat tällä kertaa :-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja eikös mennyt niin ettei Gimma osaa vielä mitään tai juurikaan mitään ;o)
Te(kin) aiheutatte meille paineita!

Ei vaan, oikein hyvää Joulua ja nähdään jossain kisoissa edes :o) Meillehän aina voi majoittautua jos tarttee yösijaa täälläpäin maata.

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisaa Joulun aikaa teidän poppoolle ja Onnellista Uutta Vuotta 2009! Meillä on lunta :)

Kati kirjoitti...

Saija: no ei se osannutkaan vielä joku aika sitten. Mitä lie tapahtunut, mutta yhtäkkiä me voidaan tehdä vaikka mitä :-D

Kirsi: on täälläkin nyt lunta. Yön aikana oli satanut aika mukavasti. Tosi kivaa :-)