keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Kivat aksaharkat Gimman kanssa :-)

Multa sitten jäi se kisaraportti kirjoittamatta. Sen verran voisin pikaisesti kertoa, että ensimmäinen rata hyllytettiin kun Mimmi varasti ja mä jäin sitä vähän ihmettelemään enkä sitten ehtinyt ohjaamaan kuten olin ajatellut. Mä en muka osannut varautua siihen, että se varastaa... Ennen toista ja kolmatta starttia otin paikallaistumisharjoituksia niin, että pyrähdin poispäin. Mimmi nousi tosi usein, mutta kielsin ja palautin takas. Näillä kahdella radalla pysyi paikallaan, mutta ehti pepun nostaa ennen lupaa. Nollaradat oli ihan ok, paitsi hukkasin Mimmin tosi monessa kohdassa. En nähnyt sitä, mutta ohjasin kuten olin suunnitellut ja oikein se meni. Tosi makeet fiilikset kuitenkin noista radoista :-)

Tänään otin treeneihin vain Gimman mukaan. Se olikin tosi hyvä ratkaisu. Saatiin rauhassa mölleillä eikä systeemit menneet sekaisin sen takia, että menen välillä Mimmin kanssa. Taitoero ja vauhti on niillä tällä hetkellä niin eri luokkaa, että mun on vaikea muuttaa omaa ohjaamistani möllistä "mestariin". Ratana meillä oli Mia Laamasen rata, jonka sinne oli rakentaneet jo aiemmin treenamassa olleet Henna ja Susanna. Pikku pätkä tehtiin myös Mian toisesta radasta. Meidän treeneissä oli Marko & Hertz, Jenni & Konna, Eltsu & Sefi ja minä & Gimma.

Ensin siis toi eka rata. Rimat oli 50-55 cm eikä tuplarimoja ollenkaan. Alku puomille saakka meni hyvin, joten ei sitä jaksettu hinkata sen enempää. Koko puomia en siis edelleenkään ota kun ei se kontakti vielä ole niin hyvä. Puomin kontaktia yritin nyt niin, että Gimma olisi itse osannut mennä sivusta oikeaan paikkaan, mutta ei vielä osannut sitä vaan piti kädellä auttaa. Nenäkosketus kuitenkin on hyvä. Huomaa, että ollaan nyt viime aikoina muistettu tuota ottaa useammin harkoissa. Jäi välillä ihan unholaan.

Puomin jälkeen otin valssamalla 5A-5B välillä ja myös valssilla 5C:ltä kepeille päin, jossa Jenni palkkas leulla Gimman. Ensimmäisen valssin kanssa mulla tuli sen takia ongelma kun ehdin sinne liian hyvin kun Gimma irtosi kivasti pituudelle ja siksi ajauduin ihan liian lähelle B-hyppyä. Kun maltoin valssissa hieman odottaa ja lähdin vasta sitten viemään B-hypylle niin meni tosi hyvin. Sama kuvio myös vetämällä ja leikkaamalla B-hypylle ja valssi C-hypylle. Tämä meni ihan sikahienosti, vaikka etukäteen pelkäsin, etten saa onnistumaan ollenkaan.

Markon vuoro oli just ennen meitä ja se otti kepit Hartzin kanssa. Jestas mikä vauhti sillä oli pujottelussa :-O. Pakkohan munki sitten oli omalla vuorolla kokeilla B-C-hyppyjen kautta kepeille. Kyllä vaan meni Gimmakin tosi lujaa, ei paljon veljellensä hävinnyt. Mun mielestä Gimman pujotteluasento on tosi hyvä :-). Keppien jälkeinen kuvio ei meinannut onnistua, vaikka sainkin otetuksi hyvin etumatkaa pujottelussa. Gimma pysyi siellä hienosti, vaikka jotain ihme intovikinää alkoikin kuulua. Otettiin sitten erikseen 7-9 ja kun saatiin sujumaan niin sitten kepit vielä siihen mukaan. Onnistui loppujen lopuksi oikein hienosti.

Seuraavaksi otettiin pätkiä tuosta jälkimmäisestä radasta. Ensin puomilta aalle saakka. Koitin niin, että lähetän Gimman pituudelle ja jään itse 5B-C hyppyjen taakse. Ei lähtenyt Gimma 5A-hypylle tuosta. Pari kertaa palkattiin 5A:n taakse niin johan alkoi sujua. Jännä juttu kyllä kun ei kovin montaa kertaa tarvitse näyttää kun toi likka jo tajuaa asian. 5C:ltä otin sekä valssilla, että pyörittämällä aalle päin. Molemmat hyviä, mutta jatkoa ajatellen toi pyörittäminen olisi ollut parmpi. Jaakotustakin mietin, mutta en viitsinyt kokeille kun ei olla sitä vielä kertaakaan harjoiteltu.

Aan jälkeinen pätkä otettiin vielä kepeille saakka. Aan kontaktille Gimma osaa mennä jo itse tosi hienosti. Aalta seuraava hyppy hyvin, mutta siitä singahti putkeen. Kun vein vähän niinku kahdella kädellä niin sitten onnistui hyvin. Keppejä mun ei enää pitänyt ottaa, mutta otinpas kuitenkin. Nyt ei avokulma ollut enää ollenkaan hanskassa ja kaaret olin jo ehtinyt viedä autoon. Helpotin sitten kulmaa ja saatiin onnistumaan pujottelu.

Ihan hirmu hyvä fiilisä jäi treeneistä! Gimma hyppäsi hyvin, ei tiputtanut yhtäkään rimaa eikä tällä kertaa tullut yhdenkään riman ali. Niiiin siiiistiii!!

Nyt odotan kyllä jo kovasti kevättä, että saatais muutaman hypyn turvin opetella ohjaustekniikoita omassa pihassa. Ne tuntuu olevan vielä Gimman kanssa jonkin verran hukassa eikä niitä tuolla treeneissä rajatun ajan takia pysty tarpeeksi hinkkaamaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hui, me ei olla otettu lainkaan kontakteja vielä radassa...itse asiassa meni A:n ekaa kertaa eilen. Pray ei kovin hyvin tarjoa nenätystä kontakteilla...kotona sohvalla kyllä :-o

Kati kirjoitti...

Piti oikein lukea, että mitä mä olen kirjoittanut, ehkä se oli sitten jotenkin epäselvää... Ei siis mekään ole otettu kontakteja kokonaan juurikin sen takia kun itse kontakti ei ole vielä tarpeeksi hyvä. Tehdään aina rata kontaktiesteelle saakka ja sitten otetaan pelkkä alastulokontakti ja jatketaan siitä. Joten nou hätä :-D

ps. mä en löydä mistään niitä vanhoja kasetteja, joista löytäisin sen sun haluamasi radan.