torstai 9. heinäkuuta 2009

Gimma osaa keinun!!

Treenaamassa oli tänään vain Susanna ja minä, joten ei ihan koko rataa jaksettu rakentaa. Tehtiin pätkä karsintatuomari Manuel Alffin radasta. Kauhistelin tuota rataa kun Nooran kanssa niitä reissulla katseltiin, että en ikinä selviä Mimmin kanssa renkaan jälkeisestä elämästä kun en saa sivuttaissuunnassa etumatkaa keinulta enkä näin ollen pääse tekemään välistävetoja hypyille. Tehtiin siis seuraavasta radasta esteet 1-13 (meillä 13 oli hyppy ihan vaan sen takia, että jatketaan 12:lta oikeaan suuntaan).Menin ensin Gimman kanssa. Alun otin sylkkärillä kolmoselle ja siitä kepeille. Tämä toimi hyvin kun vaan sain itseni tekemään sen sylkkärin oikein. Aargh, miten se voikin olla Gimman kanssa noin vaikeeta! Kepeiltä jatkettiin niin, että 6-hypylle tuli leikkaus. Leikkaus onnistui hyvin. Palkkasin ennen keinua ja otettiin keinu erikseen.

Laitoin palkan valmiiksi keinun eteen, pidin keinua ylhäällä ja kun Gimma tuli sen loppuun niin päästin keinun alas melkein tapista. Meni ihan sairaan hyvin. Siinä sitten mietin, että uskallanko ottaa ilman kiinnipitoa keinua ollenkaan ja tulin siihen tulokseen, että turha kiirehtiä, etten taas pilaa sitä. Gimma päätti asian toisin... Laitoin sen odottamaan ja olin menossa laittamaan lelua valmiiksi keinun loppuun niin Gimma päättikin lähteä suorittamaan keinua. Kerrankin sain pidettyä mölyt mahassani, etten karjunut sille EEEIII vaan annoin mennä keinun itsekseen. Lopussa nenäkosketus ja vapautus lelulle. Meni ihan sikahyvin! Tämän jälkeen otettiin keinu jopa ihan radallakin. Ekalla kerralla meni liian lujaa ja tuli juoksukeinu. Taas mä ajattelin, että hyvä Kati, näin sitä pilataan keinun suoritus kerta toisensa jälkeen. Onneksi Gimma ei ollut tuosta moksiskaan vaan kun otin uudelleen hypyn kautta meni edelleen reippaasti keinulle, pysähtyi loppuun ja nenäkosketuksesta vapautus. Mulle tuli niin mahtava fiilis tuosta :-)

Jatkettiin keinulta rataa niin, että rengas jäi mun vasemmalle puolelle. Tästä oli aika lailla suora linja 10-hypylle, jolla leikkasin ja sain Gimman tulemaan välistä takaisin, poispäinkäännöksellä 11:lle, välistä takaisin ja poispäinkäännöksellä 12:lle ja siitä jatkettiin 13:lle. Jestas, että noi poispäinkäännökset meni hienosti!! Hyvä minä! Hyvä Gimma!

Otin alun vielä niin, että tein 3:lle niistosokkarin ja se tais kyllä olla parempi kuin tuo sylkkäriversio. Leikkasin myös keppien takana ja vedätin kepeillä, josta jatkettiin pituudelle ja hypylle. Hyvin kesti kepeillä vedätyksen :-)

Mimmin kanssa alku myös ensin sylkkärillä, joka onnistui hyvin. Leikkaus 6:lla oli oikein hieno. Keinu Mimmiksi hyvä ja tästä jatkettiin meidän ongelmakohtaan. 10:llä leikkaus ja koiran puoleisella kädellä veto välistä ja vippaus 11:lle, saman toisto 11-12 välissä ja meni ihan sikahyvin. Ihan turhaan siis pelkäsin tuota. Olisin halunnut tehdä tuon niin, että keinulla sivuttaisetäisyyttä, josta koira putkeen ja sokkarilla keinulle ja siitä puolivalsseilla välistävedot. Kokeilin homman myös näin (ilman keinua) ja oli kyllä aika paljon sujuvampi tällä tavoin. Mutta hyvä filis tuli siitä, että onnistuin sellaisella ohjauksella, joka ei tuntunut omalta ollenkaan :-)

Alkua otin myös niisto-sokkarilla, joka oli oikein hyvä. Testailin myös kepeillä vedätystä. Ensin tein niin, että menin tekemään sokkarin keppien ja pituuden väliin ja onnistui hyvin. Koitin myös sellaista vedätystä, jolla onnistuin Ruotsissa vetämään Mimmin kepeiltä pois. Nyt se onnistui hyvin kun pidin kontaktin koiraan ja ohjauksen päällä.

Gimman kanssa otin vielä uudelleen pätkiä ihan vaan, että saan sille varmuutta lukea mun ohjauksia. Se on kyllä aika hemmetin taitava tyttö jo :-). Mimmin kanssa en viitsinyt enää ottaa mitään kun kerran onnistui sen verran hyvin. Haluan sen kanssa nyt hyviä kokemuksia. Ja jos oisin ottanut uudelleen enkä olisi onnistunut niin olisin herkästi turhautunut, joten onnistumiseen oli hyvä lopettaa :-)

Ajattelin maanantaina mennä Gimman kanssa epiksiin Lapualle. Nyt kun keinukin meni noin hyvin niin voisi hyvinkin mennä. Mimmi saisi siellä samalla kisatreeniä. Pitää katsoa millanen ilma silloin on ja teen päätöksen sitten...

Ei kommentteja: