keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Tiistain treenit

Tein (=yritin tehdä) koosteen huonosti menneistä kohdista Ruotsin radoilta. Henna toivoi kaikkia kontaktiesteitä radalle ja loppusuoratreeniä, joten lisäsin vielä kunnon luukutuksen puomilta eteenpäin. Treeneissä oli mukana Henna, Susanna, Eltsu ja minä.Menin ensin Gimman kanssa. Otin sylkkärillä kolmoselle sekä kutoselle, siitä renkan kautta kepeille. Olin ihan varma, että Gimma ei kepeille mene oikein, mutta sepä yllätti mut ihan täysin ja meni oikein. Taitava tyttönen! Gimmalla on ollut keppien kiertokulma vähän vaikeampi kuin avokulma, mutta nyt näyttää sekin toimivan hienosti. Kepeiltä läpsytyksellä putkeen 11:llä ja 13:lla leikkaus. Leikkaukset vähän myöhässä kun piti hieman läpsytellä reiteen. Keinua otettiin erikseen ja nyt tiputin keinun melkein täydestä korkeudesta maahan eikä mitään ongelmaa. Ihanaa kun näyttää nyt siltä, että keinu ei enää pelota ollenkaan! Keinun jälkeinen takaakierto onnistui hyvin ja puomin meni tällä kertaa kohtuullisella vauhdilla verrattuna viime kertaan, myös kontakti hieno. Aa meni paremmalla vauhdilla vaikka jättäydyin itse jälkeen. Jättäytymisestä huolimatta kontakti tosi hyvä. 20-hypyn otin niistolla ja siitä oli tarkoitus luukuttaa loppuun, mutta Gimmalla touhu meni vain mun kyttäämiseen ja juoksi esteiden ohi mun puolelta. Vähän tiukempaa käskytystä niin meni hyvin.

Mimmin kanssa otin alun myös sylkkärillä koska sitä mietin myös kisoissa. Siellä en uskaltanut tehdä kun ollaan niin vähän harjoiteltu tuollaisia aloituksia. (Esteet 1-6 on siis suoraan meidän Ruotsin katastrofiradalta, jossa sain Mimmin vitosen taakse.) Sylkkäri toimi tosi hienosti, mutta jatkotilanteessa tein just saman virheen kuin kisoissa, käännyin liian aikaisin ja Mimmi meni 5-hypylle takaakiertoon. Ties kuinka monta toistoa mun piti ottaa ennen kuin sain itseni toimimaan oikein... Olikin tosi hyvä harjoitus mulle! Kun sain vitoselle viennin onnistumaan niin jatko meni hyvin. Sylkkäri kutoselle onnistui, siitä renkaalle ja kepeille, jonne Mimmi meni sairaan hienosti. Leikkaukset 11:llä ja 13:lla oli hyviä. Keinu oli hyvä, mutta tuli pois ilman lupaa, joten otettiin uusiksi, nyt pysyi ja jess:llä jatkettiin matkaa. Takaakierto hyvä, puomi hyvä ja loppuluukutus hyvä.

Kepeille menoa otin myös niin, että kierrätin 6-hypyn taakse valssaten itse edessä ja siitä renkaan kautta kepeille ja leikkaus takana. Samantapaisessa tilanteessa meille tuli kisoissa virhe kun Mimmi meni kakkosväliin. Oletin, että virhe johtui siitä, että lähdin liian aikaisin leikkaamaan ja juoksemaan Mimmiä pujottelussa kiinni. Nyt vaikka ennakoin oman leikkauksen ennen kuin Mimmi edes oli kiertänyt ekaa keppiä niin ei virhettä tullut. Mistä sitten kisoissa tuo virhe johtui, mutta ei näytä paljon mun ennakoinnit haittaavan ainakaan treeneissä.

Toisella kerralla kokeilin Gimman kanssa alkua parilla eri tavalla. Ensin pieni vekki 3:lle, takaakierto 4:lle, peruuttamalla vitoselle ja sylkkärillä kutoselle. Ihan hyvin meni näinkin. Kaikista paras oli Gimmalle kuitenkin, että menin ottamaan vastaan kolmosen ja nelosen väliin, josta tein sylikäännöksen neloselle, leijeröimällä vitoselle valssamaan ja takaakierrolla kutoselle edessä valssaten. Tästä jatkoin vielä kepeille, että saatiin myös kepeille lähetystä ja leikkausta harjoitelluksi. Hyvin meni Gimma pujotteluun näinkin, vaikka aika tiukasti leikkasin takana. Otin myös leikkauskohdat 11:lla ja 13:lla uusiksi ja nyt ne meni tosi hyvin. Uskalsin aikaisemmin aloittaa leikkauksen takana ja Gimma kääntyi ihan itsestään oikeaan suuntaan. Tässä kohden sanoisin, että hyvä minä :-). Loppusuora otettiin myös vielä kertaalleen ja nyt meni tosi hyvin sekin.

Mimmin kanssa koitin alkua samalla lailla kuin Gimman kanssa oli paras vaihtoehto, mutta en ehtinyt tehdä siinä kyllä yhtään mitään. Mimmi hyppää hypyt niin kamalan nopeesti, että en saanut etumatkaa ollenkaan. Gimman hypyt kestää paljon kauemmin ja ehkä sen vauhtikin vielä on vähän rauhallisempi niin sen kanssa ehdin tehdä kaikkea kivaa (nautitaan tästä vielä kun voi). Mimmillä parhaiten toimi vekkaus-takaakierto ja sylkkäri-takaakierto. Koitin vielä lopuksi tehdä kaikkeni, että olisin saanut kepit epäonnistumaan leikkaamalla takana, mutta en onnistunut. Eli voin kyllä jatkossakin tuohon luottaa, että se menee oikein. Kisoissa tuli tähän vain tilastovirhe :-)

Ei kommentteja: