maanantai 25. heinäkuuta 2011

Ilmeisesti välilevytyrä

Pimulla on mitä ilmeisimmin selkäytimen puristustila, joka aiheutuu välilevytyrästä niskan alueella. Tämä aiheuttaa vasemman etu- ja takajalan halvaantumisen. Pimu kuvattiin ja nikamat oli ihan hyvän näköiset, vähän ahtaat kaularangan alueella, mutta ei kuulemma mitään, mikä aiheuttaisi tämän. Tavallisella röntgenillä ei näe välilevyjä sun muita vaan sitä varten pitäisi mennä magneettikuviin, muistaakseni näin. Näitä tehdään Helsingissä ja samaten korjaavia leikkauksia tehdään siellä. En kyllä lähde 13,5-vuotiasta koiraa enää leikkauttamaan selästä kun siitä kuntoutumiseenkin menee useampi kuukausi. Pimulla on sydänvikakin niin saattaa kuolla jo nukutukseen.

Pimu sai kortisoni- ja kipupiikin niskaan ja mukaan 10 päivän kipulääkekuurin. Kahdessa viikossa selviää auttaako kipulääke. Jos hyvin käy niin sen ansiosta saadaan vasemman puolen hermotus parempaan kuntoon. Entiselleen se ei enää tule, mutta jos edes vähän paremmin pääsisi liikkumaan. Toivon niin kovasti, että tulisi paremmaksi ja saisin Pimun vielä pitää täällä meidän luona!

Ai niin, meinasi unohtua! Jaloista katsottiin myös refleksit. Niitä oli, mutta ei reagoinut joka napautukseen. Oikealla puolella reagoi selkeästi paremmin. Myös tuntoa oli vielä jäljellä molemmissa vasemman puolen jaloissa. Siinä mielessä vielä on toivoa.

Ei kommentteja: