perjantai 15. heinäkuuta 2011

Pikku viimeistelytreenit

Oli ihan pakko päästä ottamaan edes pikku treenit Mimmin kanssa. Piiran hoidon takia en aikaisemmin voinut mennä, mutta tänään sitten uskalsin. Ei tehty mitään rataharkkaa, vaan ihan pikku juttuja. Puomi-putki erottelua, keppien avokulmaa ja kiertokulmaa, keinua ja kentällä keksin, että pakko ottaa vielä välistävetoja.

Puomi-putki erottelu on kyllä tosi hyvä. Otin pikku pätkän jostain Laamasen radasta, jossa putki on puomin molemmin puolin. Ensin mennään putkeen ja hypyn kautta vinosti puomille. Ei mitään ongelmaa tuossa. Putkeen pitää ohjata selkeästi ja kun haluan, että Mimmi menee puomille niin kiipee-kiipee-kimitys vaan ajoissa kehiin niin kyllä se sinne menee :-). Varasti piru vaan kontaktilta ennen aikojaan. Sainpas puuttua siihen treenitilanteessa!

Keppien 90 asteen avokulma molemmin puolin ohjattuna onnistui. Samaten vastaava kulma kiertokulmasta onnistui. Aika kova jättäytyminen ja sivuttaisirrottaminen onnistui molempiin suuntiin. Toi on aika varma tällä hetkellä kun vaan muistan rytmityksen. Alussa voin olla paikallaan ja annan Mimmin pujotella ja sitten pitää lähteä liikkeelle, että pysyy siellä. Mimmi on kyllä aika taitava tuossa kun vaan ohjaajalla pysyy palikat kohdillaan :-)

Ekan keinun tein kamallalla vedätyksellä. Juoksin tosi kovaa ohi ja annoin Mimmille odota-käskyn. Sehän ei meidän seuran omalla keinulla ole tainnut juurikaan lähteä ilman lupaa niin oli pakko vähän provosoida. Ja kyllä muuten lähti ilman lupaa! Tosi hieno juttu, että sain tuohonkin puuttua treenitilanteessa! Tuon jälkeen joka keinu Mimmiksi todella hyvä. Nyt oon kahdessa treenissä pystynyt puuttumaan tuohon. Toivon todella, että muistaa sen vielä viikonlopun karkeloissa!

Välistävetoa tein kolmella hypyllä niin, että tuli kaksi välistävetoa peräkkäin. Voi jestas, että mä olen huono peruuttamaan. Eka välistäveto menee ihan kivasti, mutta toisessa oon tosi myöhässä ja pitää sillä hemmetin vastaisella kädellä heittää koira hypylle. Sain kyllä onnistumaan ihan oikeinkin kun vaan uskalsin liikkua enkä jäänyt paikalleni välistävetokohdassa. Tein näitä molempiin suuntiin ja lopulta onnistui molemmat oikein hyvin. Kyllä Mimmi sieltä tulee kun vaan ohjaan asenteella. Eli asennetta prkl viikonloppuna!! :-D

Nyt taas tuli miljoona asiaa mieleen, mitä olisi pitänyt vielä treenata. Tosiasia nyt vaan on se, että me ollaan viime syyskuusta taukoiltu enemmän tai vähemmän ja ei vaan ole kerennyt treenaamaan niin paljon kuin olisi pitänyt. En anna sen kuitenkaan häiritä vaan menen nauttimaan Mimmin kanssa kisaamisesta. Kestää se nautinto sitten vain lauantain tai jatkuu sunnununtaina niin ihan sama. Me SAADAAN mennä karsintoihin. Niin siistiä! :-))

Kävin tänään jo ilmoittamassa Mimmin karsintoihin niin ei tarvitse huomenna siitä stressata :-). Yötä olen Jalasjärvellä anopin luona. Kun asun Vaasan väärällä puolella Seinäjoelta katsottuna niin mulla menee yli tunti ajaa kisapaikalle. Taitaa olla jotain 70-75 minsaa ja täältä ajan puolessa tunnissa, joten on aika kiva ero. Ja mikäs täällä on ollessa :-)

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Viimeistelytreenit näemmä onnistui loistavasti tuloksesta päätellen ;D

Onnea Kati ja ihana raivopää Mimmi!

Nimim. Odottelen kisaraporttia kieli pitkällä, mutta ymmärrän kyllä jos viikonloppua pitää tovi sulatella ennen kuin tarina saa muodon