keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Treeniä karsintojen teemalla

Pääsin tänään Woffin kentälle treenaamaan. Kiitos jälleen team Berglund :-). Sain Eltsun ja Sefin kaveriksi mukaan ja mulla siis mukana vain Mimmi kun Gimma juoksee. Toki mukana oli myös Kim Spiken kanssa.

Halusin treenata vielä karsintojen viimeisen radan alkua kun se ei sujuvasti mennyt. Lisäksi jäi harmittamaan kun en päässyt lauantain agilityradalle. Oli sen näköinen, jota olisi kiva ollut päästä kokeilemaan. Näistä sitten väänsin radan, johon tietty piti pöytäkin laittaa kun sellaista kerran pääsi treenaamaan. Harmittavasti unohdin muurin kokonaan. Tuli vähän liian myöhään se mieleen. Sitäkään ei liian usein pääse harjoittelemaan. Tämmöinen tuli radasta:

Onneksi Eltsu oli mukana niin sai lauantain radan pätkän niin kuin pitikin kun oli päässyt itse sen menemään nollakoirana :-). Ratapiirroksesta aika suoraan olen tuohon kopioinut, mutta ei sitten ihan sama ollut käytännössä.

Ensin otin pätkissä. Eikä kyllä juuri mikään onnistunut. Miten voikin joskus olla noin kamalan tahmeeta :-D. Ehkä helle pehmentänyt mun ja Mimmin pään ;-).

Ihan ekaksi kokeilin alkua puomille saakka eri vaihtoehdoilla, joita olin miettinyt rataan tutustumisessa. Mikään ei toiminut! Ei sitten yhtään mikään. Paitsi se, jonka valitsin. Hyvä minä! Sokkaria oli turha edes yrittää pussin jälkeen, ei mitään toivoa. Yritin ottaa etumatkaa kakkosen pakkovalssissa, että ehtisin sokkariin paremmin ja tästä seurasi se, että Mimmi ei hypännyt kakkosta ollenkaan vaan paineli suoraan pussiin. Yritin myös läheltä 2-hyppyä pakkovalssilla ja sitten leikkaus okserilla. Kääntyi liian tiukasti ja hyppäsi 5-hypyn väärään suuntaan. Mun mielestä kokeilin vielä jotain muutakin, mutta en nyt enää muista.

Seuraava pätkä jopa onnistui eli esteet 7-11. 8-hypyllä vippaus, vedolla pituus ja pujottelu. Tässä kääntyi putkelta ensin väärään suuntaan. Kesti hyvin keppien lopussa sokkarin. Kokeilin ohjata myös toista puolta putkelta pituuden kautta kepeille. Hyvin haki avokulman tuossakin. Mä en varmasti olisi kisatilanteessa uskaltanut tehdä sokkaria keppien päähän kun sitä on niin kamalan vähän harjoiteltu. Nyt tuli todistetuksi, että kyllä sen voi tehdä. Tein monta toistoa ja joka kerta pujotteli loppuun :-)

Jatkotilanne oli vähän erilainen kuin tuossa ratapiirroksessa. Aa oli aika paljon enemmän sisällä päin kun muuten ei olisi sen toiselle puolelle mahtunut esteet kunnolla. Keppien jälkeen ensin tein takaakierto-niiston ja sitten takaakierto-saksalaisen. Kääntyi liian tiukasti ja aa:n ohi. En muistanutkaan kuinka tiukasti Mimmi kääntyy saksalaisessa. Pitääpä pistää muistiin. Muutin sen sitten takaakierto-valssiksi ja sillä onnistui. Renkaalla leikkaus ja kääntyi melkeinpä liian hyvin, mutta oikea putken pää löytyi. 17-hypylle piti tehdä valssi, mutta jostain syystä en tehnyt vaan jäin vetämään. Kauhee kaarros aa:lle päin ennen keinua. Ja VARASTI keinulta! Pikku torut siitä ja sen jälkeen joka kerralla pysähtyi oikein hienosti ja pysyi. Mun on ehkä pakko kisoissa ottaa nyt keinu uusiksi, jos se sieltä tulee ilman lupaa. Kuinka ihmeessä maltan?

Pöytä ihan ok. Menee kun vien sen omalla liikkeellä. Ei irtoa. Pitäisi pitää omassa pihassa pöytäsulkeiset vaikka naksun avulla, jos siitä sitten tulisi vähän mieluisampi este. Tässä kyllä varmasti vaikuttaa myös mun asennevamma pöytää kohden. En tykkää esteestä yhtään. Mun mielestä tollanen este, jossa pitää olla paikallaan 5 sekkaa ei vaan kuulu agilityn luonteeseen. Eikö sana agility jo tarkoita ketteryyttä? Mitä ketteryyttä se mittaa, että koira seisoo paikallaan? Jonku yhden sekunnin pysäytyksen voisin ymmärtää, mutta en viiden. Pakko nyt vaan kestää tuon esteen olemassa olo ja treenata sitä. Ämämmissä se saattaa radalla ollakin.

Toisessa sessiossa päätin tehdä nollana radan läpi. Vähän tökkäsi alku ja jouduin sen aika monta kertaa ottaa uudelleen. Huomasin nyt kun menin ottamaan kuten karsinnoissa, että hypyt ei ihan samalla lailla olleetkaan. Joudun vähän muuttamaan omaa sijoitusta, että sain Mimmin 2-hypyn taakse. Kun se onnistui niin meni ratakin nollana läpi :-). Pari ei-niin-sujuvaa kohtaa mahtui radalle, mutta pääasia, että sain sen virheettömästi läpi.

Olipas mukava jälleen treenata :-)

Ei kommentteja: