tiistai 5. heinäkuuta 2011

Mukava viikonloppu Klagissa :-)

Pitkästä aikaa olin koko viikonlopun Klagissa. Aika hassua. Kahtena edellisenä vuotena olen varannut mökin Klagista, enkä sitten olekaan mennyt, vaan olen antanut mökin eteenpäin. Itse olen käynyt kisaamassa vain toisena päivänä. Nyt kun en ollut varannut mökkiä niin halusinkin mennä sinne koko viikonlopuksi :-D. Onneksi saatiin Sonjan varaama mökki käyttöön. Kiitos vielä oikein paljon :-)

Mä sitten "kiusasin" järjestäjiä oikein olan takaa perjantain startin kanssa :-P. Alunperin olin ilmoittanut Gimman kaikkiin startteihin ja Mimmin vain lauantaille. Kun tajusin, että Lagu:n iltakista on just ennen Klagia ja Gimmalle tulee neljä kisapäivää peräkkäin, päätin vaihtaa perjantain startin Mimmiin. Se onnistui. Tämä vaihto tapahtui ennen SM-kisoja. Siellähän Mimmi alkoi ontua ja nyt sitten en halunnut riskeerata, että alkaa taas ontua niin ilmoittautumisessa kysyin, että voinko vaihtaa Mimmin tilalle Gimman. Onnistui, onneksi. Kiitos järjestäjien :-) 

Perjantain rataan tutustumisessa ensin ajattelin, että pitää valita ohjaukset, jotka onnistuu varmemmin niin olisi mahdollista saada se tupla. Samantien tajusin, että eihän perjantaina ole kuin yksi startti :-D. Päätin sitten kokeilla alussa aikamoista irrottamista 2-esteelle ilman esteen merkkaamista. Ja sehän irtos. Ihan liikaakin :-D. Tää oli ihan kiva huomata, että toimii. Keppien kiertokulmaa Gimma ei hakenut vaan meni väärältä puolelta sisälle. Taisin siinä vähän hätäillä. Aa:n jälkeinen takaakierto hypylle ei onnistunut, mutta eipä mun ohjauskaan sitä kertonut. Kiva oli kuitenkin kisata.

Jäähdyttelylenkillä sitten tuli ihan kamala rankkasade. Kastuttiin ihan litimäriksi, sekä ihmiset että koirat. Olikin kiva sitten pikku mökissä nukkua kun siellä oli neljä märkää koiraa ja aika läjä märkiä vaatteita. Joo, en nukkunut. Oli kuuma ja hiki.

Lauantain ekalla radalla oli tuomarina Jarmo Jämsä. Gimman startti oli ensin. Rata oli ihan kiva ja alku onnistuikin ihan mukavasti. Puomin jälkeistä elämää kyllä mietin aika kauan. En osaa enkä sen takia tykkää välistävedoista, mutta en sinne sitten muutakaan ohjausta keksinyt. Sain ne onnistumaan, mutta meni kamalaksi pelasteluksi vastaisen käden ohjauksella. Tuntui ihan hirveeltä kun oli niin myöhässä joka paikassa. Sitten se rima pirulainen tipahti ihan helpossa kohdassa ennen aa:ta. Mä kyllä aloin siinä hypyn päällä käskyttää aa:ta, joten siitä se kai johtui. Aa:n kontakti aivan loistava, kunnon pysäytys :-). Rata täällä. 

Mimmin kanssa sama rata ja samat vaikeudet :-D. Keppien jälkeinen pakkovalssi  meni vielä tiukemmalle kuin Gimman kanssa. En antanut periksi ja niin sain Mimmin hypyn oikealle puolelle. Välistäveto-kohdassa ja sen jälkeen kauheeta sähellystä. Kierrätin putkea ennen olevan hypyn eri kautta kuin kukaan muu näkemäni ohjaaja. Tämä sen takia, että sain mielestäni paremmin etumatkaa ja ehdin tekemään sokkarin ennen aa:ta. Mimmin kanssa ei voi leikata kun jää katsomaan mihin jään ja hyppää sivuun ennen kontaktia. Aa:n jälkeiseen kohtaan en osannut päättää mitä teen. Enkä sitten tehnyt yhtään mitään :-P. Kauhee karjuminen vain, että ei mene putkeen ja sain kuin sainkin oikeille esteille. Nolla tuli ja toinen sija :-). Rata täällä.

Lauantain toisella radalla oli tuomarina Pertti Siimes. Mimmi meni ensin. Alku oli hyppy-pujottelu ja oli eduksi jatkoa ajatellen irrottautua kepeistä. Päätin testata, miten Mimmi sen kestää. Muistin hyvin olla rauhassa pujottelun alussa. Lähetin kepeille ja lähdin vasta myöhemmin liikkeelle. Näin sain oman liikkeen pysymään päällä niin kauan kun Mimmi on pujottelussa. Hyvin meni :-). Aa:lle kääntyi liian tiukasti eikä yrityksestä huolimatta päässyt kiipeämään vaan hyppäsi pois. Onneksi oli ihan nätti poistuminen, ettei varmasti siinä tullut mitään koiralle. Keinu oli huono, hyppäsi tosi korkealta pois, mutta ei kuitenkaan saatu siitä virhetttä :-O. Lopussa ei mitään kummallista.

Gimman kanssa onnistui myös sivuirrottaminen kepeillä. Sitä mä en kyllä edes epäillyt, etteikö onnistuisi. Aa:lle tuli isolla koiralla parempi linja, joten siinä ei ollut mitään ongelmaa. Hyppy ennen keinua mentiin väärään suuntaan, joten hylly. Puomille ei mennyt kun hidastin itse eikä ollut ohjaus päällä. Yritin näin, että menisi mun edellä puomille, mutta ei oikein onnistunut. 

Sunnuntaina kisasi sitten vain Gimma. Ekalla radalla tuomarina oli Pertti Siimes. Ja taas tippui yksi rima! Mun ei selvästi ole tarkoitus päästä Gimman kanssa karsintoihin :-(. Rima tuli alas nyt ihan mun mokasta. En kertonut ollenkaan, että meinaan valssata. Muuten rata meni tosi kivasti ja oli hyvä fiilis maalissa :-)

Toinen rata oli sitten Vesa Sivosen hyppäri. Aika kivasti onnistui tämäkin rata. Keppien jälkeinen välistäveto taas huono, mutta onnistui. En vaan osaa niissä liikkua niin kuin pitäisi, vaan jään jotenkin jumittamaan ja sitten olen jo myöhässä ohjaamassa hypylle. Pistetään treenilistalle! Lopussa suoran putken jälkeiseen tilanteeseen mun piti mennä tekemään joku sylivekki, mutta en sitten oikein ehtinyt, enkä tehnyt oikein mitään. Gimma luki sen viskileikkaukseksi, jolta se kovasti näyttikin. Kääntyi siis väärään suuntaan, mutta sain sen sieltä kuitenkin oikealle esteelle. Tuloksena nolla ja 3. sija :-). Sunnuntain radat täällä.

Mukava viinkonloppu oli ja varasin nyt heti ensi vuodeksi mökin :-). Aina sen saa annetuksi eteen päin, jos itsellä ei ole sille käyttöä.

Ei kommentteja: