torstai 25. elokuuta 2011

Ei sen tarvitse heti osata!

Olin eilen tokoilemassa Hennan kanssa Botniahallin parkkiksella. Ajettiin siihen autot vierekkäin takaluukut auki ja istuttiin retkituoleissa autojen takana ja samalla mietittiin mitä treenataan tällä kertaa. Tuosta parkkiksen vierestä ajelee aika ajoin autoja ohi ja eräs onnistui ajamaan juuri sillä hetkellä kun istuttiin ja juteltiin ja juotiin vettä isoista pulloista. Autossa olijat nauroi meille :-D. Miettivät varmaan, mitä hölmöläisiä nuo on kun tulee tämmöiseen paikkaan retkelle. Saatiin hyvät naurut tästä :-DD. Mutta kyllä me siis treenattiinkin eikä vain istuskeltu.

Kerran olen kokeillut kotona avoimen kaukokäskyjä kisaetäisyydeltä ja ajattelin kokeilla samaa vieraammassa paikassa. Ensin maasta istumaan, nousi seisomaan. Menin lähemmäs ja istuminen onnistui. Uudelleen kauempaa ja nyt onnistui. Muutama yksittäinen toisto maasta istumaan ja istumasta maahan. Lopuksi vielä putkeen istu-maahan ja siitä palkka ja tämä liike oli siinä.

Alkukesästä testasin kuinka Gimma kestää sen, että menen sen taakse jäävissä liikkeissä. Silloin näytti hyvältä, joten päätin nyt kokeilla samaa liikkeestä seisomisessa. Näytti ensin siltä, että kestää mun liikkumisen taakse, mutta sitten alkoi kääntyä. Tein tuota liikaa tai liian vaikeesti heti. Hennan vinkistä sitten vähän helpotettiin ja palasin koiran luo mutkitellen. Tämän kesti. Koiran ei kuulemma tarvitse heti tuota osata ;-)

Gimma ei meinannut jäädä seisomaan ilman kehua kun tein tuota peruuttamalla. Koitin sitten kerran mitä tapahtuu kun pysäytän seuraamisesta. Seuraaminen oli niin hienoa, että ei koskaan aikaisemmin treeneissä ja mun oli ihan pakko palkata siitä enkä malttanut seisottaa. Vitsit kun oli hienoa! Toinen toisto, seuraaminen edelleen hienoa, mutta nyt annoin myös seisomiskäskyn ja hyvin jäi sinne, vaikka en kehunut.

Noudossa otin ensin vauhtinoutoja. Lähtee hyvin kapulan perään, ottaa kiinni ihan kivasti, mutta irrottaa kun kehun ja tulee lelulle. Vinkiksi sain tähän kehumisen aloittamisen saman tien kun Gimma ottaa kapulan suuhun. Tämä toimi! Nyt toi kapulaa hyvin ja piti suussa siihen asti kunnes pyysin irrottamaan. On se joskus pienestä kiinni.

Kapulan pitoa sivulla istuessa. Kivasti Gimma ottaa nykyään kapulan jo ihan itse suuhun. Pitää vielä aika löysällä otteella. Ei pure kapulaa. Mun vika on se, että laitan kapulan vähän liian syvälle. Tähän täytyy kiinnittää huomiota. Ei kestänyt kun otin kapulasta kiinni ja ihan vähän sitä liikutin (viimeksi kotona treenatessa kesti). Jälleen sain kuulla, että ei heti tarvitsekaan kestää. Mitä ihmettä?! ;-)

Kyselin myös, että missä vaiheessa voisi ottaa treenilistalle kapulan sivulle tuonnin. Ensin kapulan pitäminen hyväksi ja vasta sitten tuo. On kuitenkin helppo sitten jossain vaiheessa yhdistää nuo jutut. Voi koittaa myös välillä vaihtelun vuoksi seurauttaa kapula suussa.

Seuraaminen oli Hennan silmään hyvän näköistä ja sitä se oli myös mun mielestä. Alussa ehkä ihan vähän vaisumpaa, mutta muutaman askeleen jälkeen oikein hienoa. Hennan mielestä ei kannata tuosta alusta tehdä ongelmaa, koska sekin oli oikein hyvää, mutta ei niin hyvää kuin sitten myöhemmin. Juoksua kokeilin myös. Ensin vähän ihmetteli, mutta sitten meni hyvin. Tätä en olekaan treenannut kertaakaan, ainoastaan kisoissa tullut vastaan. Mä oon niin taitava :-P. Käännöksissä molempiin suuntiin on vähän ihmeissään, pää vähän laskee. Tämä pitää nyt ottaa työn alle.

Tosi mukavat treenit ja taas kerran mulle hätähousulle muistutettiin, että ei koiran tarvitse heti osata kaikkea täydellisesti. Niinpä niin :-D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin ei tarvi osata kerralla ;o)
Christa laittoi kaiken kerralla kuntoon Grimille :o)Se ei halunnut pitää eikä tuoda kapulaa, puhumattakaan siitä että olis kyennyt tulemaan se suussa sivulle. Mutta niin kuin eräs sanoi, Christa tekee vaikka kamelista TVA:n jos haluaa ;o)

Kati kirjoitti...

Mä oon niin samaa mieltä, että kyllähän koiran pitäisi osata esim. nouto heti kun vaan sille kapulan näyttää ;-). Mulle vaan sanottiin, että ei se näin ole.

Ja mulla ei todellakaan ole Christan koulutustaitoja niin yritän nyt sitten opettaa osan kerrallaan.