keskiviikko 3. elokuuta 2011

Vihdoinkin aksaa Gimman kanssa!

Gimma varmaan mietti, että oli jo aikakin päästä hommiin :-D. Viimeksi oltu kisoissa 10.7. ja sen jälkeen olen keskittynyt Mimmiin. Ja toki Gimman juoksukin sotki hieman asioita. Tänään siis olin päivällä Hennan kanssa treenaamassa. Valitsin treeniradaksi PM-tuomarin, Rolf Graberin radan (jälkeen päin lisäys: kyseessä siis MM-tuomari). Jälkeen päin tajusin, että enhän edes mene Mimmin kanssa treenaamaan vaan Gimman. Mimmillä oli vielä maanantain hieronnan takia rauhallisempi päivä. No, aivan sama. Pääsinpä edes yhden tämän tuomarin radan tekemään. Tämän näköinen oli rata:
Muurin tilalla tavallinen hyppy. Pussin tilalle laitettiin pituus kun meidän pussikankaan on hiiret syöneet reikiä täyteen :-P

Alkua otin ensin 3-hypyn takaa. Meinasi olla hieman vaikea saada Gimma hyppäämään ensimmäistä hyppyä. Ehkä vähän liian vaikea. Onnistui toki. Halusin kokeilla vähän vaikeampaa sivuttaisirrottamista lähtötilanteessa ja kyllähän se lopulta onnistui. Tein tässä versiossa 3-hypylle sylkkäri-valssin. Mikä yllättävintä, sylkkäri onnistui!

Puomi aika hidas. En osannut nyt rytmittää ollenkaan oikein. Jatkotilannetta kun otin uusiksi niin en ottanut enää koko puomia, vaan ainoastaan alastuloa. Siinä menee nopeasti oikeaan paikkaan. 5-hypylle valssi, 6-hypylle pieni jarrutus, josta putkeen. 8-hypylle niisto-sokkari ja se onnistui. Joka kerta! Ehkä mä nyt olen oppinut tekemään sen niin, että Gimmakin ymmärtää :-).

Puolivalssi ennen keinua. Keinu oli hyvä. Irrotus 11:lle ja hyvin lähti. Kivasti haki 12:n, josta aa:lle. Tässä osasin rytmittää paremmin ja ihan sikahyvä aa. Tosin varasti kontaktilta. Niin harmi kun jouduin siitä sille sanomaan. Onneksi toinen toisto ei juurikaan hitaampi ollut. Ja nyt pysyi. Valssilla putkeen, josta etumatkaa pituudelle. 16:n taakse hyvin, jossa valssi ja pieni vekkaus ennen hyppyä (muuri) ja kepeille. Meni tosi hyvin! Koitin ilman vekkaamista ja silti meni hyvin. Taitava! Irtosi sen verran hyvin kepeille, että leijeröin "muurin".

Lopuksi kokeilin vielä koko radan. Se oli liikaa, sillä oli tosi kuuma. Aurinko paistoi ja meidän kenttä on kauhea pätsi kun sinne ei juurikaan tuuli sovi. Muuten rata meni ihan kivasti, mutta ei muka enää osannut ollenkaan hakea keppejä. Meni jostain puolesta välistä sinne ja ihan mistä vaan, mutta ei oikeasta välistä. Raukka taisi olla aika loppu. Helpotin sitten aika lailla, että sain onnistumisen ja lopetin siihen. Pitäisi oppia paremmin lukemaan koiraa!

Toisella kerralla otin alkua eri tavoilla. Menin 2-hypyn eteen kutsumaan koiraa. Kakkosella tein jotain, en oikein tiedä mitä, jaakotus tai vastakäännös tai jotain. Kääntyi kuitenkin tosi hyvin ja siitä 3-hypylle, jossa niisto. Jälleen niisto toimi! Toisessa versiossa lähetin Gimman viereltä 1-hypylle ja siitä kakkosella, kolmosella tein niiston. Nyt tuli kielto kun mun ohjaava käsi tipahti. Gimma selkeästi tarvitsee sen vielä. Mulla on sellainen muistikuva, että oli vielä kolmas versio, jota tuohon kokeilin, mutta en nyt millään muista mikä. Vanhuus ei tule yksin :-P

Lopuksi piti vielä kokeilla 8-hypyn niisto-sokkaria, ettei aiemmat kerrat olleen vahinkoja. Ei ollut, hyvin meni edelleen :-). Hyvä minä ja hyvä Gimma!!

Huomenna sitten reenilöimään Mimmin kanssa ellei sada ihan kaatamalla kuten on luvattu...

Ei kommentteja: