tiistai 16. elokuuta 2011

PM-kisaraportti

Ja niin on Pohjoismaiset mestaruuskisat ohi ja samalla mun ensimmäinen maajoukkueen edustustehtävä. PM-kisat oli tänä vuonna Liedossa, Tsaun hallissa. Mukava kun ei sen kauemmas tarvinnut lähteä :-). Jännitin koko viikon noita kisoja, mutta kun pääsin perille Turkuun niin kova jännitys katosi jonnekin. En yhtään tiedä miksi. Pikku jännitys jäi kuitenkin ja hyvä niin :-)

Perjantaina ajelin töiden jälkeen Turkuun ja lauantaina kisasin pari starttia. Molemmilta radoilta tulokseksi hylätty :-P. Ensimmäinen rata oli PM-tuomarin, Zdeněk Spolek:in, suunnittelema. Rata meni muuten meillä hyvin, mutta pituudelta en saanut kääntymään aa:lle vaan Mimmi hyppäsi siinä aika tyrkyllä olevan hypyn.

Toinen rata oli Laamasen Mian. Siinä sain puomin jälkeisellä hypyllä niistosta kiellon. Ohjaava käsi tipahti liian aikaisin pois. Keinun varmistin, että varmasti pysyy siinä tarpeeksi kauan. Koko keskittyminen meni siihen ja Mimmi lähti keinulta vähän väärään suuntaan ja hyppäsi ylimääräisen hypyn. Lopussa jotain ihme soosaamista vielä, enkä saanut sitä putkeen, enkä viimeiselle hypylle.

Kaksi hyllyä alla. Tosi kiva lähteä edustamaan Suomea. Yritin ajatella, että parempi ne hyllyt oli lauantaina ottaa kuin sunnuntaina :-D

Sunnuntaina oli sitten PM-kisojen vuoro. Lauantaina illalla päätettiin joukkueen lähtöjärjestys, joka siis oli Liina, Mimmi, Kerttu ja Roisto. Gaalaillallisella arvottiin maiden lähtöjärjestys ja Suomi sai/joutui aloittamaan mineissä. Mua tuo ei haitannut ollenkaan :-)

Ensimmäisen radan piirros löytyy täältä. 4-hypyn tilalla oli rengas.

Esteet 12-16 aiheutti mulle kyllä vähän päänvaivaa. Se oli selvää, että 10-putkelta otan valssilla ja siitä sitten 11-hypylle. Jatko oli se paha kohta kun halusin päästä ohjaamaan pussille vasemmalta puolelta radan jatkoa ajatellen. Mulla oli tuohon kaksi vaihtoehtoa: lähettää 12:lle ja mennä tekemään valssi 13-hypyn ja pussin väliin tai tehdä laaja valssi 12- ja 13-hyppyjen väliin niin, että koiran linja menee 13-hypyltä suoraa pussiin. Tuota jälkimmäistä en vaan saanut tutustumisessa onnistumaan, joten päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon. Hätäilin kuitenkin tosi pahasti 12:lle viennissä ja Mimmi otti siinä kiellon. Niin räikee moka multa! Video kertoo karua kieltään mun luokattoman huonosta ohjauksesta. En tajunnut radalla, että tein sen noin kamalan surkeesti. Voi ahdistus. Korjasin kuitenkin kiellon, mutta nyt olin niin kamalan lähellä 12-hyppyä, että ei mitään toivoa mennä tekemään valssia ennen pussia. Jouduin leikkaamaan pussilla, joka ei ole meidän juttu ollenkaan. Mimmi kääntyi pussilta liian hyvin ja ilmeisesti törmäsi mun jalkaan ja saatiin tästä vielä kosketusvirhe. Maalissa aika paska fiilis, mutta hyvä siinä mielessä, että sain puristetuksi tuloksen. Joukkueen muiden koirien tulokset: Liina 0, Kerttu 0, Roisto hyl.

Toinen rata oli sitten agilityrata. Ratapiirros löytyy täältä (15 oli hyppy ja 16 rengas). Kuulin yleisön reaktiosta, että meitä ennen mennyt Liina teki hyllyn. Jostain syystä tuosta ei sen kummempia paineita tullut. Toki tajusin, että jos minäkin hyllytän niin siinä meni sen kierroksen tulosmahdollisuus. Hyvillä mielin kuitenkin lähdin radalle.

Rata meni tosi kivasti. Puomilta varasti tosi rumasti, ei meinannutkaan pysähtyä. Otti kuitenkin selkeästi kontaktin, mutta teki siinä ylimääräisen pienen lenkin. Menipä ainakin varmasti seuraavan hypyn oikein päin :-). Keinu vähän hidas, mutta malttoi odottaa siellä tarpeeksi kauan. Hyppyä ennen pussia vähän pelkäsin, että kuinkahan maltan sen ohjata tarkasti ekan radan hutiloinnin jälkeen. Hyvin nyt maltoin ja silti ehdin ohjaamaan pussin jälkeisen tilanteen. Lopussa ei mitään kummempaa kuin kauheeta luukutusta. Nollalla maaliin. Vitsit kun tuntui hyvältä :-). Tällä radalla Liinalle siis hylly, Kertulle nolla ja Roistolle 5 (muistaakseni kontaktivirhe).

Sitten se viimeinen rata ja sen kuviot löytyy täältä (5-hyppy oli enemmän aa:han päin, jolloin kierrätys keinun puolelta oli myös mahdollinen, 10 oli okseri, 18 hyppy, 19 rengas). Alku oli meille tosi hankala. Piti miettiä ohjaus niin, että pääsen vähän edellä aa:n jälkeiseen tilanteeseen, että Mimmi ottaa kontaktin. Päädyin tekemään 2-hypylle pakkovalssin ja perään sokkarin. Ei toiminut. Mimmi tuli aa:lta pois ja tästä kielto. Tekisin varmasti uudelleenkin samassa tilanteessa tuon ratkaisun. Jälkiviisaana mietin, että tuo olisi ehkä kuitenkin ollut varmin viedä menemällä aa:n oikealta puolelta ja tekemällä valssin aa:n eteen. Tutustumisessa musta tuntui, että en ehdi sinne kunnolla, mutta oisin sen ehkä saanut väkisin väännetyksi oikein. Nyt laitan treenilistalle pakkovalssin teon kauempana. Toimi tosi hyvin esim. Janitalla kun teki pakkovalssin ollen itse jo aa:n edessä (muistaakseni oli siinä kohden).

Uudelleen aa:lle ja siitä jatko keinulle asti oli ihan kivaa menoa. Keinun jälkeen oli sitten tosi inhottava kohta meille. Keinulta mentiin putkeen, joka meni puomin ali toiselle puolelle ja putken suu osoitti hypyn ja puomin välistä pussille. En siis mitenkään voinut mennä itse puomin oikeaa puolta kun joudun aika pitkälle menemään, että Mimmi menee keinulle hyvin eikä Mimmi irtoa kovin hyvin (varsinkaan kun oikeaa estettä ei näy). Jos putki olisi osoittanut suoraan hypylle niin olisin saattanut kokeilla tätä ohjausta. Medeille ja makseillehan se sitten muutettiin niin, että osoitti suoraan hypylle. Päätin sitten ottaa kunnolla etumatkaa keinulta, että itselle tulee hyvä juoksulinja putken jälkeiseen tilanteeseen, ja sieltä ohjata putkeen. Hätäinen ohjaus ja Mimmi meni puomille. Mutta puomi oli hyvä! Meni mun edellä kontaktille, mitä ei juurikaan kisatilanteessa ole tehnyt.

Suomen mineille ei tullut yhtään mitalia. Varsinkin Caron ja Kertun puolesta harmittaa kovasti kun heillä olisi ollut mahdollisuus vaikka mihin. Medit sitten napsi kaikki mitalit Suomelle, joukkuekultaa ja kolmoisvoitto yksilökisassa. VAU! Makseissa tuli yksilökultaa ja pronssia. Ihan huikeeta, että Janita ja Hitti ottivat kolmannen kerran Pohjoismaisen mestaruuden. Niin mahtavaa menoa heillä kyllä on aina :-). Maksijoukkue sai vielä hopeeta.

Olen kyllä aika pettynyt, mutta en yhtään niin paljon kuin ehkä tässä tilanteessa pitäisi olla. Jos nuo radat tulisivat uudelleen (uutena) mun eteen niin tekisin samat ohjausratkaisut kuin nyt tein. Malttia vaan pitäisi olla ohjauksissa mukana. Kiireen tunne hus pois mielestä.

1 kommentti:

Pasi kirjoitti...

Tsemppiä vaan! Piirrosten perusteella hauskoja ratoja.

t. Pasi