perjantai 19. elokuuta 2011

Treeniä lenkkeilyn sijaan

Kun mun kunto on vielä aika huono niin ei innosta lähteä kunnon lenkille koirien kanssa. Päätin sitten pitkästä aikaa ottaa Gimman kanssa vähän tokoa pihassa. Edellisestä kerrasta näyttäisi blogin mukaan olevan kolme kuukautta (18.5.) :-P. Mimminkin kanssa oli tarkoitus jotain pientä tokoa ottaa kunnes ulosmennessä näin pöydän ja päätin sitä vähän vahvistaa.

Ensin Gimman tokoilut. Gimma oli selkeästi jo kaivannut tokotouhuakin. Oli ihan innoissaan :-) (sehän on kyllä innoissaan, vaikka mitä sen kanssa tekisi). Ensin otin seuraamista palkkausaikaa vaihdellen. Ensin palkka ihan vaan kontaktin pitämisestä sivulla. Hyvin muuten pitkin! Sitten parin askeleen päästä. Ei laskenut päätä ollenkaan, vaan napitti mua koko ajan. Jess!! Vielä käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Oikea on ihan jees, vasemmalle taidan itse kääntyä vielä tässä vaiheessa vähän liian nopeasti kun ei meinaa pysyä mukana. Muuten seuraaminen oli koko ajan mun silmään tosi hienon näköistä. Tauko teki terää, kuten olen aiemminkin huomannut.

Kaukokäskyjä ensin aika läheltä. Toimi hyvin. Päätin kokeilla n. viiden metrin päästä (eikö se ole se kisamitta avoimessa?) ja tosi hyvin pelitti siinäkin. En siis ottanut koko istu-maahan-istu-maahan vaan ihan yksi vaihto kerrallaan ja palkka siitä. Aika varmalta tuntuu tämä tällä hetkellä.

Noutoa ensin kapulan hakemisella. Pieni hetsaus kapulalla, koiran pannasta kiinni ja kapulan heitto. Käskyllä kapulalle ja johan muuten lähti lujaa!! Hyvin otti kapulan suuhun ja lähti tuomaan, vapautus ja sai tulla lelulle. Muutama toisto näin ja mun mielestä meni hyvin. Otettiin myös kapulan pitoa. Nyt se onnistui tosi hienosti. Viimeksi ei meinannut pitää suussa ollenkaan. Nyt meni sen verran kivasti, että pystyin ottamaan jo kapulasta kiinni ja vähän heilutella sitä ja silti piti kiinni. Niin, ja otti kapulan itse suuhun, mun ei tarvinnut sitä sinne laittaa. Kyllä tämä vielä liikkeeksi saadaan :-)

Mimmin kanssa tosiaan pöytäharkkaa. Pöytä oli vähän huonossa paikassa ja halusin siirtää sen nurmikolle. Oli aika haastava siirto-operaatio kun Mimmi koko ajan meni pöydän päälle :-D. Selkeesti tiesi, mitä oltiin menossa tekemään.

Ensin otin lähettämistä pöydälle. Saman tien naksu kun ponnisti sinne. Pysyi myös pöydällä hyvin ja menin palkkaaman sinne. Näitä jokunen toisto molemmilta puolilta lähetettynä. Sitten vauhdilla eli minä juoksin ja vein niin pöydälle. Juoksin siis myös pöydän ohi. Tässä vaatii pysäytyskäskyn, että pysyy siellä. Tosi kivasti meni näinkin. Jos tässä jonaki päivänä jaksaisi hyppyjäkin vähän sirotella tuohon nurtsille niin saisi enemmän radanomaista harkkaa pöydälle. Vaikka ei tässä meidän pihalla todellakaan mitään rataa saa aikaiseksi, mutta on se varmasti kuitenkin eri asia mennä muutaman hypyn jälkeen pöydälle kuin vain pelkästään pöydälle.

1 kommentti:

Sonja ja koirat kirjoitti...

Koulutettava kiittää - uskonvahvistusta tuli moneen asiaan ja paljon sinne "todo"-listalle :)