sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Oletpa sä kouluttanut koirasi hyvin

Yleensä me ei lenkillä nähdä ketään muita, mutta tänään tuli yksi pariskunta kahteen kertaan vastaan. Molemmilla kerroilla menin polun sivuun ja pyysin koirat sinne istumaan ja odottamaan, että ihmiset menevät ohi. Hienosti tulivat molemmilla kerroilla kaikki. Jälkimmäisellä kerralla mies kehui, että oletpä sä kouluttanut koirasi hyvin. Minä kiittelin ja samalla tietty Gimma lähti moikkaamaan ihmisiä kun ne kerran puhui jotain. Tuli kyllä tosi nätisti takaisin ja odotti lopun ajan hienosti. Minä sitten selittämään, että näinhän siinä heti käy kun kehuja kuulee niin ei sitten koirat toimikaan ja selittelin vielä, ettei pentukoira vielä oikein malta... Tuli kuitenkin hyvä mieli kun tuollaista kuuli :-).

Agilitytreeneissä tänään Hennan ja Piksun kanssa. Kenelläkään ei ollut valmiita suunnitelmia treenin suhteen, joten napattin ASB-lehdestä bemarileirin rata. Tässä suunnilleen piirros siitä:Mimmillä alku meni kepeille asti ylihyvin. Kepeillekin meni oikeasta välistä sisään, mutta porhalsi vain suoraan läpi eikä meinannutkaan aloittaa pujottelua. Otin alun valssaillen ja muurilta sylkkärillä pujotteluun. Toisella kerralla onnistui, mutta muurin palaset lenteli. Ne lenteli useammankin kerran, vaikka en mielestäni tehnyt mitään ylimääräistä. Taisi vain olla liian tiukka käännös. Saatiin loppujen lopuksi toimimaan hyvin ja kesti leikkauksenkin kepeillä mainiosti ja sieltä olikin helppo jatkaa rata loppuun. Putken pimeä kulma (9) ei tuottanut Mimmille mitään vaikeuksia. Loppu otettiin sekä leikkaamalla että valssaamalla 10:n ja 11:n väliin. Leikkauksessa Mimmi edelleen hidastaa, vaikka eteneekin koko ajan. Valssilla oli paljon sujuvampi. Kepeille vein myös valssaamalla muurilla ja törkkäämällä pujotteluun. Otin etumatkaa pujottelussa ja vaihdoin edessä puolta ja vein putkeen. Toimi hyvin myös näin.

Gimman kanssa aloitettiin kepeillä. Nyt haki tosi hienosti sekä avokulman, että umpikulman. Ei tarvinnut remmillä auttaa yhtään! Radan alku otettiin samalla lailla muurille asti kuin Mimminkin kanssa. 2-hypyn taakse meni hyvin ohjauksella, mutta jostain syystä 3-hypylle ei meinannut mennä millään. No kun taas otin Gimma-moodin päälle niin tokihan se sinne meni, eli ohjasin sen sinne kunnolla. Muurilta jatkettiin 10-hypyn kautta putkeen. Putkeen ampuu aika mukavasti :-). Lopuksi otettiin myös 9-13 sekä leikkaamalla että valssaamalla. Leikkauksessa mulla oli lelu valmiina lopussa odottamassa, joten ohitti 12-hypyn ekalla kerralla. Toisella kerralla sain sen menemään kaikki ihan sujuvasti. Valssaamalla oli oikein sujuvaa menoa. Nyt tuntui, että Gimma on saanut pikkasen enemmän vauhtia. Tätä enempää ei hetkeen tarvitse ollakaan, että voidaan rauhassa harjoitella kaikkia kivoja ohjausjuttuja. A-esteen kontaktia naksuteltiin kans. Nyt otin ensimmäistä kertaa niin, että lelu oli odottamassa jonkin matkan päässä. Vein Gimman kontaktille (ei siis vieläkään koko estettä) ja nokkimisesta sai naksun ja namin ja sit viimeiseksi jessss-sanasta vapautus lelulle. Toimi hyvin :-)

Meidän treenien jälkeen oli WOFF:in järjestämät epäviralliset kisat ja mun olikin aluksi tarkoitus Mimmin kanssa jäädä sinne harjoittelemaan lähdössä pysymistä kisatilanteessa. En sitten kuitenkaan jaksanut jäädä kun sain kerran harkoissakin sitä torutuksi varastamisesta. Ja piti päästä kotiin katsomaan Idols-finaali ;-). Vitsit, että ois ollu kiva jäädä katsomaan edes möllit. Siellä ois ollu vaikka kuinka monta koiraa, jotka olisi kiva ollut nähdä. Toivottavasti saan juttupalstoilta lukea kuinka kenelläkin on mennyt.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin kertoa, että tuo kepeille meno tuotti onkelmia myös bemarileirillä.

Epikset meni ainakin meidän osalta sikahyvin. Ämmiitistä kun ei koskaan tiedä, että millä tuulella se on. Joskus sen meno näyttää silkalta eläinrääkkäykseltä ja joskus sille maittaa agility ihan kivasti. Eilen oli jälkimmäisen fiiliksen päivä. Pysyi lähdössä, eteni ok ja sillä oli kivaa. Pientä epävarmuutta oli nähtävillä tummilla putkilla + mun omat ohjausvirheet niillä ja puomin alastulolla. Kun on epävarma, niin ei tuu alas asti. Ekalla radalla kielto putkelta ja toisella kepeiltä. Mutta joo, olen hirmu tyytyväinen. Siitä nyt ei kuitenkaan ole niin hirveän monta kuukautta, kun sen sai tunkea väkisin putkeen ;D

Kati kirjoitti...

Kiva kun kävit kisakuulumiset tänne kirjoittamassa. Pikku linnut kyllä jo laulelikin, että oli ihan kivasti mennyt. Tuosta on hyvä jatkaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tattis! Oliko sen pikkulinnun nimi Marko tai Jenni?

Tulee muuten tosi hyvä fiilis, kun joku sanoo, että onpa sulla hyvin koulutettu koira/koiria. Epun aikaan sitä sai kuulla useamminkin, mutta nykyään ei moista kuule. Yritän uskotella itselleni, että se johtuu vain siitä, että lenkkeilen ihan metsässä eikä laisinkaan siitä, että noi hunsvotit on kasvaneet pellossa ;D