torstai 28. toukokuuta 2009

Treeniä, treeniä

Oonpas sitten kokonaan unohtanut kirjoittaa tiistain treeneistä enkä enää kamalasti niistä mitään muista... Jenni oli tehnyt koosteen Virtasen radoista, jossa oli paljon leikkauksia. Meille ihan ylihyvä treeni. Sekä Mimmi että Gimma leikkaantui tosi hienosti kun mä vaan uskalsin puskea päälle. Gimman kanssa teen sen ehkä vähän paremmin, mutta jostain syystä Mimmin kanssa annan ihan liikaa tilaa leikkauksissa ja siksi tökkää. Kun puskin enemmän päälle niin alkoi nekin sujua. Radassa oli paha keppien avokulma jonne piti koira viedä vetämällä. Tästä mä olin aika ylpeä koska toimi Mimmillä tosi hyvin. Gimman kanssa onnistui myös kun vein rohkeammin sitä keppejä kohden enkä yrittänyt lähettää kauempaa. Hyvä mun tytöt!

Cola oli myös treeneissä mukana, mutta se ei kyllä nyt ollut ollenkaan agilitytuulella. Haisteli vaan maata eikä piitannut mun kielloista yhtään mitään. Koitettiin kuitenkin tehdä rataa, mutta ei siitä kyllä oikeesti mitään meinannut tulla. Ihan muutama pätkä vain saatiin ihan kohtuullisesti menemään. Mä en ole koskaan nähnyt sitä tollasena eikä ollut Susannakaan. Sillä oli kyllä ollut rankka tottis(?)viikonloppu takana ja juoksuaika päällä, joten ehkä ne sitten yhdessä vaikutti tuohon. Jälkeenpäin Susanna huomasi, että Colan takajalan anturasta oli lähtenyt pintakerrosta vähän pois, joten tuokin voi olla haluttomuuteen syynä vaikka pohjana olikin nurmikko. Mikä sitten olikin syynä niin en ottanut kuin yhden session Colan kanssa. Ihan turha väkisin yrittää viedä kun toinen ei oikein ole mukana.

Tänään sitten tehtiin tämmöinen Virtasen rata. Meillä oli vain kaksi putkea käytössä, joten 2-putken tilalle laitettiin A-este. Myöskään muuria ei löydy, joten sen tilalla oli tavallinen hyppy. Nämä muutokset tietenkin muuttivat alkua aika lailla. Mulla oli mukana Mimmi ja Gimma, Jennillä Loox ja Konna sekä Eltsulla Sefi.

Mimmin kanssa meinasi olla ongelmia saada sitä 3-hypylle. Mun ohjaus taas töksähteli ja Mimmi pyörsi aina pois hypyn edestä. Näin tapahtui useamman kerran. Tyhmä ohjaaja kun ei heti kerrasta opi :-P. Kyllä mä sen sinne hypylle sitten sain kun vaan ohjasin kunnolla. Tein leikkaamalla 6-7-välin ja 8-edestä vähän niinku vippasin pussiin ja leikkasin takana. Pussissa Mimmi vietti älyttömän kauan aikaa ja mulla meinas jo happi loppua mun kepit-kepit-kepit-käskyn kanssa. Onneks ei kuitenkaan loppunut vaan sain sen kepeille. Kepeillä otin sivuttaisirtoamista aika reippaasi ja kesti hyvin sen. Heitto putkeen ja sokkarilla putkelta 13-hypylle, siitä valssilla 14:lle, takaakiertovalssi 15:lle ja koira putkeen ja taas jatko sokkarilla. Sain 18-hypyn ohi TAAS mun äkkipysäyksellä. Aaargh!! Ja jälleen homma onnistui kun ohjasin kunnolla.

Gimman kanssa koitin ihan ensimmäiseksi aa:ta. Meillä on omassa pihassa ollut niin hyvät kontaktiharkat, että ajattelin kokeilla miten homma on mennyt pikkuisella jakeluun. Vein varmuuden vuoksi remmissä kun aiemmilla kerroilla ei ole meinannutkaan pysähtyä alas. Nyt pysähtyi ihan itsestään!! Mä menin niin hämilleen, että en varmaan tajunnut edes kehua ja vapautuskin tuli kauheella viiveellä :-D. Toinen toisto remmin kanssa ja taas tosi hienosti. Koitin sitten vielä vapaana ja meni edelleen hyvin. Tulipa mukava fiilis :-)

Tehtiin rataa aa:n kontaktilta eteenpäin ja Gimma singahti putkeen 4-hypyn jälkeen. Jenni sitten kertoi, että mä teen ihan samalla lailla vedossa ja leikkauksessa ja Gimma lähti nyt lukemaan sitä leikkaukseksi. Kun otin sen vedon vastaiseen käteen (miten se Jenni tämän oikein sanoikaan?) niin tuli tosi hyvin mun ohjaukseen mukaan. Tein leikkauksen 6- ja 7-hypyn välissä ja 8-hypyn edestä ohjaus pussiin ja leikkaus takana. Meni hyvin, mutta en saanut millään lähtemään kepeille vaan jäi pyörimään siihen pussin perään. No joo, osasyy se, että mä jäin itse paikalleen ja osasyy se, että eipä paljon olla pussia harjoiteltu. Pussia otettiin erikseen niin, että palkka oli aika pitkällä edessä odottamassa ja homma alkoikin sujua paremmin. Sain sen lopulta lähetetyksi kepakoille ja otin samalla lailla sivuttaisetäisyyttä kuin Mimminkin kanssa ja Gimma kesti sen hyvin! Loppuradan tein samalla lailla kuin Mimmin kanssa ja ihan samaan kohtaa tökkäs meidän meno, en siis saanut 18-hypylle koiraa. Hyvä ohjaaja ois oppinut tuon jo ensimmäisen koiran kanssa ;-). Voi elämä kun Gimman kanssa on mukava mennä jo pidempää rataa!! Lopuksi otettiin muutama toisto puomia ja kyllähän sekin ihan ok:sti meni, hitaasti, mutta haki hyvin alastulokohdan. Ehkä se tuohon saa sitä vauhtia sitten myöhemmin kun oppii, ettei sitä tarvi pelätä. Jännä kyllä kun aalle se ihan hinkuu ja menee hyvää vauhtia, mutta puomia aristelee. Syynä tähän on tietenkin keinu, jonne se pääsi yksikseen ja säikähti - hyvä minä :-P

Toisella sessiolla en ottanut Mimmin kanssa kuin puomin kontaktia ja se oli h-u-o-n-o! Ennakoi ihan sikana treeneissä pysähtymistä. Meinasin vetää tuosta kunnon herneet nenään, mutta onneksi sain pidätellyksi itseäni. Niin hankalaa kun kisoissa tulee välillä älyttömän lujaa loppuun eikä meinaakaan pysähtyä ja sitten harkoissa pysähtyy ihan liian aikaisin.

Toisessa pätkässä harjoiteltiin Gimman kanssa niisto-sokkaria (ei meinaa onnistua, pitää treenata omassa pihassa), backlapia (hyvä), pakkovalssia (yllättäin hyvä) ja saksalaista (ei ollenkaan hyvä, pihatreeniä kaipaa).

Huomenna lähden aamulla ajelemaan Helsinkiin Mimmin ja Gimman kanssa. Mimmillä on perjantaina silmätarkastus. Pitäkäähän peukkuja, että tämä lääkäri ei silmistä PRA-epäilystä löytäisi!! Lauantaina ja sunnuntaina kisataan Stadi Gameseissa Mimmin kanssa. Saa nähdä kuinka sitä jaksaa kisata kun kauheeta hellettä lupaavat... Onneksi siellä on iso katettu katsomo, jonne voi mennä aurinkoa piiloon!

3 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Peukutukset lääkärikeikkaa varten ja lauantaina sit nähdään! Jes! :)

Eyespy treenit kirjoitti...

Mitä silmissä näkyi? t mj

Kati kirjoitti...

Nyt on päivitetty silmäraportti - terveet ne oli :-)