maanantai 9. elokuuta 2010

Kesäloman lopetus Lapuan agilitykisoissa

Viimeinen lomaviikko oltiin mökillä. Oli niin ihanaa pitkästä aikaa! Ei olla ainakaan kahteen vuoteen siellä käyty, mikä on tosi sääli. Ihana paikka <3. Keräsin siellä mustikoita varmasti ihan riittävästi meidän tarpeisiin. Ne sai kerätyksi mökin nurkalta auringon paisteessa ja merituulen puhaltaessa. Ei hyttyset haitanneet. Gimmaa yritin saada itsekseen uimaan, mutta en onnistunut. Kyllä se aina hyppäsi veteen, mutta lähti samantien uimaan rantaan. Kerran hyppäsi mun perään kun olin itse uimassa. Meinasi uida päin :-P. Sain kuitenkin kääntymään ennen kuin törmättiin. Toista kertaa en enää onnistunut saamaan sitä yhtä aikaa veteen. Pimu ui jonkin verran keppiä hakien ja Mimmi pakkouitettiin pariin otteeseen.

Sunnuntaina oli kisat Lapualla, agility- ja hyppyrata molemmille. Sää oli ihan järkyttävä! Kuuma kuin mikä ja paheni vaan kun aurinko tuli esiin. Ei ollenkaan mun ilma... Onneksi lopussa vähän ripsautteli vettä, joka vähän viilensi ilmaa. Tuomarina radoilla oli Anders Virtanen. Tykkäsin kovasti radoista! Itsellä vaan oli hieman sellainen olo, että osataankohan me enää mitään kuin vain yhdet kunnon treenit oli tehty karsintojen jälkeen.

Maksit aloitti, joten Gimma sai ensin mennä kokeilemaan mitä osataan agilityradalla. Ja aika kivasti osattiinkin :-). Ensimmäinen rima tipahti kun tein siinä jotain kummalista, mutta muuten virheetön rata. Yksi pyörähdys tuli huonon ohjauksen takia. Alku meni ihan kivasti lukuun ottamatta tuota ensimmäistä rimaa. Puomi oli kohtuullisen vauhtinen, muurin hyppäsi hyvin (on tippunut aika usein palaset), mutta sen jälkeen en yhtään kertonut minne mennään ja Gimma pyörähti. Hyvin saatiin siitä kuitenkin jatketuksi matkaa. Suoran putken jälkeen olisin halunnut mennä valssaamaan, mutta tulin siihen tulokseen, että en ehdi. Päätin siihen kokeilla poispäinkäännöstä, jota en kovin hyvin osaa. Ja se toimi loistavasti! Jee!! Ennen aa:ta mun piti tehdä valssi, mutta jäin sen verran jälkeen, joten päätin vetää aa:lle ja leikata takana. Meni hyvin. Keinu oli tosi kevyt, joten siinä komensin odottamaan vähän liian aikaisin. Etujalat kuitenkin oli kontaktilla, joten ei onneksi tullut virhettä. Kepeille Gimma meni hienosti ja kesti mun leikkauksen takana. Lopussa ei ihmeellistä. Rata löytyy täältä.

Mimmin kanssa sama rata. Alku meni ihan nappiin puomille asti. Sieltä sitten otettiin kontaktivirhe :-P. Paikan päällä kyllä väitin, että ei ollut virhe, mutta video kertoi tylysti, että kyllä se vaan oli. En huomannut radalla tuota ollenkaan... Puomin jälkeinen elämä meni ihan kivasti. Putken jälkeen ajattelin Mimmille tehdä veto-vippauksen. Veto oli liian kauan päällä ja Mimmi kävi ties missä asti ennen kuin sain sen hypylle. Hypyllä ennen aa:ta tein sokkarin, että ehdin vedättämään aa:n. Se oli ihan hyvä ratkaisu. Keinu siinä ja siinä ja olinkin varma, että Anders antoi siitä virheen kun on tuon kanssa niin hirmu tarkka. Ei kuitenkaan virhettä tullu eikä se kyllä ollutkaan kun videolta katsoin. Kepeille tein törkkäyksen ja testasin, miten kestää päällejuoksun kepeillä. Hyvin kesti :-). Keppien jälkeisen hypyn kääntyi jostain syystä väärään suuntaan, mutta se ei jatkoa haitannut. Toiseksi viimeinen rima alas kun huitaisin ja tiputin ohjauksen ja käänsin selän, aarghh! Tätä rataa en jaksanut ladata youtubeen.

Hyppärin meni taas ensiksi Gimma. Tällä radalla jostain syystä viisi minuutta ei vaan riittänyt tutustumiseen. Olisiko helle vaikuttanut? Muutamaan kohtaan en millään keksinyt mitään järkevää ja se näkyi myös suorituksessa. Heti alussa töksähti kun olin ajatellut tehdä neloselta vitoselle valssin, mutta päätin juuri ennen radalle menoa viedäkin sen toisella tavalla. Vähän vitoseste hukkui ja vein sille hätäisesti ja rima tipahti. Putken pimeään kulmaan vein Gimman ilmeisesti liian kaukaa ohjaten kun kääntyi väärään suuntaan putkelta. Pyörähdyksen kautta päästiin kuitenkin kepeille. Muurin palat pysyi paikallaan, vaikka otin sen siltä valssilla, jess! Seuraavaa hyppyä Gimma ei tajunnut ollenkaan, vaan tuli mun mukana ohi. Otin sen uudelleen ja taas ohitti, ihan outoa. Kolmas kerta toden sanoi ja niin mentiin hyppy. Sen jälkeen suora putki, jossa unohdin jarruttaa ja singahti aika kauas, vaikka olisi pitänyt kääntyä tiukasti oikealle ja siitä hypylle takaakiertoon. Sain Gimman kuitenkin kalastelluksi ja hypyn oikealle puolelle. Seuraava este suoritettiin väärään suuntaan ja tulokseksi hyl. Loppu ihan ok. Tätäkään en jaksanut latailla minnekään :-P

Mimmin hyppärille ehdin sitten jo miettiä vähän paremmin ohjauksia kun olin jo kerran käynyt tutustumassa. Seisoin keskellä rataa ja mietin tuota suoran putkan jälkeistä elämää ihan rauhassa. Sitten tuli ahaa-elämys "mitenkähän tuossa toimisi pakkovalssi?". Mallailin sitä ja totesin, että voisi toimia kunhan vaan saan Mimmin kääntymään putkesta hyvin. Mutta aloitetaan kuitenkin alusta. Otin sen samalla lailla kuin Gimman kanssa ja meni hyvin nyt kun olin jo tutustumisessa päättänyt tehdä niin. Päätin ehtiä tekemään pakkovalssin mutkaputkelle. Siinä tuli vähän kiire, mutta juuri ja juuri ehdin. Siitä lähetys kepeille, muurilta valssilla hypylle ja putkeen jarrutuksen kera. Taisi jarrusuhina tulla vähän liian myöhään, koska Mimmi ei niin hyvin kääntynyt kuin yleensä jarrutuksen kanssa. Tein kuitenkin suunnittelemani pakkovalssin. Mimmi oli ihan täysin menossa hypylle väärin päin, mutta kun en antanut periksi siellä hypyn takana niin tulihan se sinne! Jatko oli hyvä. Rata nollana läpi ja sillä voitti. Rata löytyy täältä.

Kyllä vaan oli taas kiva kisata :-). Tätä lisää!!

Tänään otin pienet pihatokot. Pakko tuota nyt tehdä useammin kun piirinmestikset lähestyy :-O. Otin Gimman kanssa liikkeestä maahanmenoa kun se viimeksi hieman tökki. Ei tökkinyt enää vaan meni sairaan makeesti. Päätin myös kokeilla seuraamista ilman näkyvillä olevaa palkkaa ja vähän pidempää matkaa kuin vain kaksi-kolme askelta. Olin tosi yllättynyt kun homma toimi noinkin! Olin ihan hiljaa katse melkein eteenpäin, kuitenkin niin, että näin koiran. Aiemmin olen koko ajan oikeastaan höpöttänyt jotain. Oisko sitten tuosta kiinni, että kun en katsonut koko ajan koiraa niin seurasi paremmin. En tiedä, mutta meni ihan älyttömän hyvin, jeee!! Vielä ennen kuin sai ruuan niin piti mennä sivulta maahan, se kun on aiemmin kans tökkinyt kovasti. Onnistui tämäkin mainiosti. Mä ehkä taas ihan vähän innostuin :-D

Mimmin kanssa muutama toisto liikkeestä seisomista. Oli unohtanut sen kokonaan. Saatiin kuitenkin useampi toisto onnistumaan. Seuraaminen Mimmulilla aika mainiota! Silläkin tein ilman kädessä olevaa namia ja toimi vallan mahtavasti.

Pimun kanssa otin vähän mummo-tokoa. Vahvistin sitä, että tulee luo tietyllä käden liikkeellä ja samaten pysähtyy käden liikkeestä. Toinen oli niin täpinässä kun sen kanssa tehtiin jotain, liikuttava <3. Koitin myös avoimen kaukoja ja hitto, että ne meni hienosti! Kyllä mummo vaan osaa :-)

Ei kommentteja: