perjantai 20. elokuuta 2010

Keskiviikon agility, torstain pikainen toko

Keskiviikkona treenattiin aika helppoa rataa. Piia oli käynyt päivällä treenaamassa ja rakentanut radan, jonka jätti sitten meille. Treenikavereina mulla oli Henna ja Eltsu.

Radan alkuun sain hyvän sivuittaisirtoamisharjoituksen ensimmäiselle hypylle. Toimi tosi makeesti molemmilla koirilla. Tein tuon tosi reippaalla irtoamisella ja niin vaan molemmat hyppäsi hypyn. En ihan oikeasti uskonut, että tuo onnistuu. Olipa mukava yllätys :-). Myös kepeillä sai tuota irtoamista sivuun harjoitella. Gimma jätti ensimmäisellä kerralla kesken, muuten joka kerta loppuun asti. Mimmi pujotteli koko ajan loppuun. Keppien jälkeiselle hypylle tein niisto-sokkarin ja sain sen onnistumaan jopa Gimman kanssa heti ekalla kerralla. Vau! Gimman kanssa kokeilin tuota myös sylivekillä ja meni ihan kivasti niinkin. Mimmin kontaktit hyviä. Pysyi keinulla lupaan saakka. Gimman kontaktit tuskaisen hitaat. Otinkin sen kanssa lopuksi taas remmillä auttamalla nuo kontaktit. Tätä tein viime talvena jonkin verran ja se selkeästi auttoi silloin. Hetsasin siis lelulla, lelu puomista muutaman metrin päähän, koira remmissä puomin toiseen päähän, kuumennusta remmissä ja puomille. Lähti tosi lujaa, mutta alkoi hiipiä loppuosalla, joten autoin remmistä alas asti ja vapautus heti ja leikkiminen palkaksi. Otinkohan kolme tai neljä toistoa ja viimeisellä kerralla ei enää kovin paljon tarvinnut auttaa. Tarvitsisin kyllä oman puomin, että tuota voisi oikeasti harjoitella tarpeeksi usein.

Eilen tein Gimman kanssa tokon kotiläksyjä pihassa, eli leikkimistä ja sivullaoloa katsekontaktilla. Leikkiminen on kyllä nyt tosi haastavaa kun pitää yrittää antaa Gimman tehdä työt. Hyvältä tuo kuitenkin alkoi jo vaikuttaa. Selkeästi sieltä alkoi pientä lelusta nykimistä löytyä. Heti kun tunsin, että vetää lelusta päästin irti. Tämä treeni antoi uskoa siihen, että kyllä Gimma tuon homman vielä oppii. Sivullaolo oli kyllä aika mainiota. Hetsasin ensin lelulla, komensin istumaan, laitoin lelun kainaloon, menin Gimman viereen, vedin henkeä sisään, käsky ja palkka. Jestas, että se näytti hyvältä. Oli ihan niskat mutkalla kun niin piti ylöspäin katsoa :-D. Meillähän on ongelmana tosiaan ollut se, että Gimma ei tuossa paikassa pahemmin piittaa mun suuntaan katsella. Tällä koitetaan korjata tuo ongelma ja hyvältä näyttää :-). Saa nähdä riittääkö aika tuon kuntoon saamiseksi. Kaksi viikkoa aikaa, apuva!!

Pienen pieni tokoinnostus meinaa pukata jostain esiin. Ajattelin huomenna mennä kuunteluoppilaaksi Korrien koulutukseen. Jos ihan paska ilma niin ei ehkä nappaa, mutta hyvällä ilmalla voisin kyllä mennä.

Ei kommentteja: