sunnuntai 1. elokuuta 2010

Pikku hiljaa jälleen aksaa ja ihan vähän tokoa

Karsintojen jälkeen ei ihan hirveästi ole tehnyt mieli treenata. Väkisin en ole sitä halunnut tehdä, joten ollaan oltu ilman jonkin aikaa. Kisoihin kuitenkin pakotin itseni ilmoittautumaan. Tiedän, että jälkeenpäin olisi harmittanut, jos en olisi ilmoittautunut. Molemmat koirat on nyt ilmoitettu Lapualle, Vaasaan ja Pietarsaareen. Tästä se taas lähtee :-)

Viikon verran kun oli karsinnoista kulunut niin oli ihan pakko rakentaa hyppärin radan alku omalle pihalle. Onneksi sain nuo kolme hyppyä juuri ja juuri mahtumaan samalla lailla kuin kisoissa oli. Otin ensin samalla lailla kuin kisoissa eli pakkovalssi 2:lle. Nyt keskityin niin kovasti, että en näyttänyt kropallani väärälle hypylle ollenkaan ja tästä seurauksena se, että Mimmi hyppäsi 2-hypyn väärään suuntaan. Sain sen kuitenkin onnistumaan noin kun vaan olin tarkkana. Kerran kyllä onnistuin jopa tekemään saman mokan kuin karsinnoissakin. Ehkä se ei sitten paras mahdollinen vaihtoehto siihen ollut, mutta tekisin saman valinnan uudelleen, joten siinä mielessä ei harmita.

Kokeilin 2-hypylle myös niisto-sokkaria, pyöritystä ja sylikäännöstä. Niisto-sokkarilla ihan sujuva, tuli vaan vähän kiireempi tehdä valssi 3:lle. Pyörityksellä jäin jumiin enkä ehtinyt valssaamaan, joka mielestäni oli tuolla radalla ihan ehdoton juttu. Sylkkärillä sujui kans oikein hienosti. Kyllä vaan Mimmi sen osaa, joten tuohon ohjaukseen voisin alkaa luottaa enemmän. Siinä ehti myös hyvin valssaamaan.

Gimman kanssa samat kuviot. Pakkovalssilla onnistui heti oikein. Niisto-sokkarilla ihan hyvä kans. Pyöritystä en Gimman kanssa osaa, joten se pistetään treenilistalle. Se jää oikeesti pyörimään mun kanssa eikä hyppää hyppyä ollenkaan. Sylikäännös tuotti myös ongelmia. Piti kohtuullisen monta toistoa ottaa ennen kuin sain sen onnistumaan. Tätä pitää kans treenata Gimmalla lisää.

Olen kovasti kirjoitellut ylös eri tekniikoita, että muistaisin kaikkia treenata. Meidän pihalla kun ei mitään rataharkkaa pysty tekemään niin keskitytään sitten tekniikoihin.

Tämän viikon keskiviikkona sitten tein pikku tekniikkatreenit. Tein kolmen hypyn "radan", josta sain 8 esteen mittaisen. Siinä oli mukana poispäinkäännös, sylkkäri, valssi, leikkaus ja niisto-sokkari. Aika hyvin onnistuin nuo ymppäämään samaan kuvioon :-). Mimmin kanssa kaikki muut meni oikein sujuvasti paitsi leikkaus, yllätys! Toki mä taas ajauduin ihan kamalan lähelle hyppyä ja siitä kun yritän leikkausta itse paikallaan seisten niin ei se vaan Mimmin kanssa onnistu. Sain tuonkin toki sujumaan, mutta pitäisi jo osata tehdä heti :-P

Gimman kanssa olikin sitten enemmän säätöä. Ensinnäkin se oli niin täpinässä kun alettiin treenata, että tuntui, että se ei näe eikä kuule mua ollenkaan, menee vaan :-D. Poispäinkäännöstä jouduttiin hieman harjoittelemaan ja sitä hemmetin sylikäännöstä. Nyt kyllä näytti, että tuo sylkkäri alkoi mennä jo jakeluun. Kääntyi ihan ylihienosti sillä. Myös poispäinkäännös saatiin useamman kerran toimimaan, joten eiköhän sekin vielä joskus jakeluun mene :-)

Oikein kiva olo tuli näistä pikku treeneistä :-)

Perjantaina päivällä käytiin Hennan kanssa kentällä treenaamassa. Rakennettiin karsintojen lauantain hyppäri melkein kokonaan. Miten niin tuo rata on jäänyt mua kaivelemaan :-P. Ensimmäinen pätkä loppui kepeille ja seuraava pätkä alkoi suorasta putkesta loppuun saakka. Mua niin ärsytti kun en päässyt koko rataa tekemään niin nyt pääsin edes melkein kokonaan kokeilemaan sitä :-)

Menin Gimman kanssa ensin. Pakkovalssi kakkoselle, takaakierto-valssi kolmoselle ja siitä vauhdilla kepeille. Gimma kyllä ampuu kepeille niin kivasti. Kesti hyvin leikkauksen keppien toiselle puolelle (kun rata olisi oikeasti jatkunut sinne). Alkuun otin myös muut vaihtoehdot ja kivasti neki meni. Pyörityksellä en ehtinyt valssaamaan kolmoselle, joten koitin vetämällä ja leikkaamalla pujottelua edeltävällä hypyllä. Ei mitään ongelmaa tässäkään. Taitava Gimuli!

Loppupätkässä pientä ongelmaa aiheutti okserilta kääntyminen. Vähän meinasi rimat ropista. Tuo oli kyllä niin hyvä treeni kun tosi harvoin tulee edes okseria treenatuksi saati sitten tiukkaa kääntymistä siltä. Kyllä ne rimat siellä alkoi pysyä kun otettiin toistoja. Okserin jälkeistä elämää koitin ensin niin kuin olin ajatellut Mimmiä viedä karsinnoissa. Eli okserilta valssilla mukaan, siitä 16:lle ja lähetys 17:lle samalla itse valssaten kaukana. Kun Gimma hyppäsi 17:n olin jo 18:n kohdalla radan reunan puolella, josta törkkäsin taakse ja tein päällejuoksun, sama kuvio 19:llä ja siitä viimeiselle hypylle. Toimi muuten aivan älyttömän hyvin! Koitin tuon lopun myös välistävedoilla kuten suurin osa ohjaajista taisi tehdä. Ihan ok niinkin, tuo toinen vaan tuntui paremmalta.

Mimmin kanssa alussa ensin pakkovalssilla eikä siinä nyt ollut mitään ongelmaa. Hyvin sain 3:lle takaakiertoon ja siitä valssi ja vauhdilla renkaan ja hypyn kautta kepeille. Kepeillemenossa vähän hidasteli, mutta meni oikein. Hidastelu loppui kun vein reippaammin sinne. Mimmiä ei kepit ime samalla lailla kuin Gimmaa, joten sitä ei vaan lähetellä vaan pitää oikeasti viedä. Mimmikin kesti hyvin leikkauksen takana.

Loppurata okserin jälkeen meni ihan sairaan hienosti mun suunnittelemalla päällejuoksuohjauksella. Kyllä mä näemmä jotain ole oppinut siitä mitä me osataan ja mitä ei, hyvä minä :-). Vähän tuossa tuli kiire, mutta meni kuitenkin tosi sujuvasti. Koitin nuo lopun hypyt myös välistävedoilla. Sain sen niinkin onnistumaan, mutta en yhtä sujuvasti. Olin ihan varma, että en edes tuolla ohjauksella saa onnistumaan, mutta näemmä mä olen edes jotenkin oppinut noi välistävedotkin.

Oli kyllä niin kivat treenit! Nyt en varmaan enempää ehdikään treenata ennen Lapuan kisoja kun olisi tarkoitus mennä ensi viikoksi mökille. Olisi kiva viimeinen lomaviikko viettää mökillä. Saisi koirat uida mielin määrin ja minä vain olla ja ehkä kerätä mustikoita :-)

Gimman kanssa olen ihan pikkuisen tokoillut omassa pihassa. Lähinnä on nyt hinkattu noita alokasluokan jääviä liikkeitä. Kyllä ne molemmat nyt näyttää siltä, että ehkä me ne osataan. 5.9. olisi tokon piirinmestaruuskisat ja siihen mennessä pitäisi saada alokasluokan liikkeet kohdilleen. Uskon, että on ihan mahdollista, vaikka olenkin maailman laiskin ihminen treenaamaan tokoa :-P

Ei kommentteja: