tiistai 17. elokuuta 2010

Mimmin loistava viikonloppu

Viikonloppuna oli Vaasassa kaksipäiväiset kisat, jossa kaikille luokille oli kaksi rataa päivässä. Sunnuntain toinen rata oli hyppäri. Tuomarina 3-luokan kaikilla radoilla oli Eeva-Liisa Pohjanen. Olen vain kerran aiemmin ollut hänen radallaan ja silloinen rata oli oikein mukavan haastava. Odotukset ratojen suhteen oli tämän takia aika kovat, mutta jouduin hieman pettymään. Radat oli mielestäni helpohkoja. Inhottavia hyppykulmia kyllä löytyi, mutta ei paljon muuta.

Ensimmäistä rataa kun katselin niin tulin siinä radan reunalla todenneeksi, että onpa helpon näköinen. Joku siinä mua sitten valisti, että se vaan näyttää helpolta kun medeissäkään ei tullut kuin kolme nollaa ja sitten mulle lueteltiin kohtia missä virheitä oli tullut. Tutustumisen jälkeen olin edelleen sitä mieltä, että ei se kyllä mikään vaikea ollut. Tarkkana tosin piti olla. Aika perusohjauksella radan pääsi läpi. Yksi päällejuoksu siellä oli ja yhdessä kohdassa päädyin tekemään pyörityksen, vaikka en niistä tykkää. Kivasti se kuitenkin onnistui. Tulokseksi Mimmille nolla ja voitto.

Gimman kanssa tuo ei sitten ihan niin vaan onnistunutkaan, vaan otettiin kolme kieltoa. Tuli taas niin herkästi hypyltä pois. Tällä kerralla pidin kyllä ohjauksen päällä, mutta kun kroppa kääntyi liian aikaisin ohjauksesta pois niin myös Gimma tuli pois. Oli tuolla radalla muutama hyvä pätkä kuitenkin.

Toinen rata tuntui ihan yhtä helpolta. Siinä vaan piti uskaltaa liikkua rohkeasti niin koira ei ehtinyt bongailla vääriä esteitä. Kepeille oli aika hankala kiertokulma suoraan aa:lta, mutta se meni Mimmillä oikein mallikkaasti. Pituus oli ehkä vähän ikävässä kulmassa keppien jälkeen, mutta hyvin koiran sinnekin sai. Tästäkin tulokseksi nolla ja voitto. Molemmat Mimmin lauantain radat löytyvät täältä.

Gimman kanssa tämä meni jo vähän paremmin, ainoastaan yksi kielto ja toinen aa oli ihan sairaan hidas. Meni todellakin herneet nenään mulla, niin ärsyttävää tollanen hiippailu. Aa:n jälkeisellä hypyllä saatiin kielto kun kroppa taas vähän väärään suuntaan. Tuokin ärsyttää, että miksi pitää olla noin pienestä kiinni. Harjoitusta, harjoitusta vaan! Aa:lta kepeille tuli pieni kieppi kun Gimma ei selkeästi nähnyt koko keppejä. Meni kuitenkin oikein sisälle ilman kieltoa. Lopussa tein poispäinkäännöksen toiseksi viimeiselle esteelle ja se toimi ihan kivasti. Gimman ratoja ei ole netissä...

Sunnuntaina mentiin sitten niin, että ensin meni maksit ja sitten minit, ensin hyppäri. Gimman kanssa hyllytettiin heti ensimmäiselle putkelle. Otin 2- ja 3-hypyt takaakierto-valssilla ja kolmoselta en sitten ottanut yhtään koiraa mukaan ja meni mun selän takaa väärään päähän putkea. Kepit peitin mallikkaasti ja Gimma oli menossa hypylle, sain sen sieltä kuitenkin kääntymään ennen hyppäämistä ja kepeille. Loppu menikin sitten oikein mukavasti. Radan jälkeen oli taas sellainen olo, että kyllä me jotakin osataan :-)

Mimmin kanssa alku samalla lailla. Osasin nyt olla tarkempi putkeen viennissä ja onnistuikin hyvin. Törkkäsin kepeille, etten mokaa sitäkin samalla lailla kuin Gimman kanssa. Onnistui hyvin, vaikka en sitä juurikaan ole kiertokulmapuolelta tehnyt. Loppurata paineltiinkin sitten vaan lujaa ja nollalla maaliin ja jälleen voitto :-). Maaliin tullessa onnistuin tallaamaan Mimmin tassun päälle. Onneksi ei mennyt rikki pienen jalka!

Agilityrata lähti Gimman kanssa oikein kivasti liikkeelle. Sain sen hyvin kääntymään kakkoselta ja kolmoselle tein päällejuoksun. Ehdin hyvin törkkäämään kepeille. Keinu kohtuullinen ja siitä kolmen putken kautta aa:lle. Siihen vein vähän huolimattomasti ja Gimma tuli ihan liian vinosti ja hyppäsi kesken pois. Muurin palaset myös tippui. Puomi kohtuullinen ja lopun valssi vähän valui. Ihan kiva fiilis tämänkin radan jälkeen.

Mimmin kanssa myös alku ihan nappiin. Vähän tuli kiire kepeille törkkäämisen kanssa, mutta onnistui kuitenkin hyvin. Vein aa:n eri puolta kuin Gimman kanssa ja tein sokkarin aa:n ja muurin välissä. Muurilla valssi, joka ehkä oli hieman liian vauhdikas ja muurin palanen tipahti. Puomi hyvä ja loppu myös hyvä. Hemmetin hyvä viikonloppu kokonaisuudessaan Mimmin kanssa. Neljä rataa, joista kolme nollaa ja vitosratakin oli vallan mainio. Hyvä Mimmuli :-)). Sunnuntain radat on täällä.

Ei kommentteja: