perjantai 3. kesäkuuta 2011

Helatorstain kisat Kokkolassa

Onpa kiva kun on koirat 3-luokassa niin ei tarvitse niin kamalan aikaisin herätä kisa-aamuina. Heh! Kokkolan helatorstain kisat alkoivat 3-luokalla klo 9:00. Kello siis herättämään samaan aikaan kuin työaamuina. Se siitä vapaapäivän pitkästä unesta :-P.

Tarjolla oli kaksi agilityrataa, joissa molemmissa tuomarina oli Anne Savioja. Radat oli ihan mukavia. Molemmilla radoilla oli kohtia, joissa piti miettiä sopivaa ohjausta. Vaikka olin väsynyt niin mua vähän jännitti. Mimmi oli pitkästä aikaa mukana. Oli kyllä onnellisen näköinen kun pääsi mukaan ♥.

Kisat meni miten meni ja ensin ajattelin, että en edes julkaise ratoja. Julkaisen nyt kuitenkin niin, että ketkä blogia käyvät lukemassa niin näkevät radat. Gimman radoissa ei oikeastaan mitään valittamista, kartturi mokaili. Mimmi meni ihan kivasti, mutta ei sen kunto vielä kestä. Ahdistaa katsoa sen menoa :-/. Tiedän nyt kuitenkin, että se on kropaltaan kunnossa ja siksi uskallan sen kanssa kisata. Sillä on vain agilitykunto kateissa. Kyllä se sieltä vielä tulee takaisin! Tuskin vielä SM-kisoihin, mutta ehkä jo karsintoihin :-). Rytmi sen kanssa on myös hakusessa. Ehkä tauon takia, ehkä "hitauden" takia (lainausmerkit kun se kuitenkin teki ihan hyvät ajat).

Ensin oli Gimman rata. Rata oli tosi hyvä. Mulla tuli virhearviointi renkaan jälkeen. En yhtään ajatellut, että se bongaa ne esteet sieltä takaa. Taisi lähteä putkea hakemaan. Aika moni koira haki aa-estettä. Melkein onnistuin korjaamaan tilanteen, mutta pilasin sen hätäilyllä ja näin saatiin kielto. Kontaktit oli ihan jees. Jäi oikeesti tosi hyvä mieli radan jälkeen :-)

Kuva: Pirkko Riekki

Mimmin kanssa sama rata. Pysyi hyvin lähdössä. 2-hypyllä meinasi tulla väärälle puolelle, mutta sain työnnetyksi taakse. Jostain syystä jännitin saanko sen menemään aa:lle ja olin sitten aa:n jälkeen vähän myöhässä. Sain kuitenkin tökätyksi hypyn taakse tässäkin. Loppurata ihan hyvä puomille asti. Pienet käännökset. Vauhti vaan hiipui. Niin ohjaajalla kuin koirallakin. Puomin jälkeen pituuden palanen heilahti. Taisin kääntää liian aikaisin suunnan viimeistä hyppyä kohden.

Kuva: Pirkko Riekki

Gimman toinen rata. Tässä alku meni taas ihan kivasti. Ongelmia aiheutti jo tutustumisessa ekan putken jälkeinen tilanne. Katsoin, että pujottelu on siinä ihan tyrkyllä. Silti oletin, että sain sen verran linjatuksi putkea ennen olevalla hypyllä, että Gimma menisi sieltä suoraan putkeen. Ei mennyt, ei. Vaan meni suoraan kepeille. Kävi tekemässä ekan välin ja sieltä sain vasta putkeen. Loppurata taas ihan kiva. Puomi tuntui jopa nopealta.

Kuva: Pirkko Riekki
Ja sitten taas Mimmin kanssa sama rata. Alkua mietin aika kauan kun mun pitää aa:lla päästä edelle, että kontakti onnistuu. Päätin sitten kuitenkin tehdä samalla lailla kuin Gimman kanssa ja se onnistui ihan kivasti. Siinä kohdassa, missä Gimma lähti hakemaan keppejä niin Mimmi tuli melkein mun jalkoihin :-D. Sain sen työnnetyksi putkeen. Otin putken jälkeisen hypyn eri kautta kun laskin, että Mimmi kääntyy putkelta paremmin kuin Gimma. Kepeillä irrottauduin samalla lailla molempien kanssa seuraavan hypyn taakse tekemään pakkovalssia. Mimmikin kesti tuon :-). Lopussa ei oikeastaan mitään kummempaa. Nolla ja voitto.

Kuva: Pirkko Riekki

Seuraavat kisat on Vaasassa 11.6. ja sitten onkin jo SM-kisat. Mä mietin, että ilmoitanko Mimmin perjantaina molemmille radoille vai vaan toiseen. Joukkuettahan meillä ei mineillä ole, joten saa sitten levätä lauantain. Pari päivää vielä aikaa miettiä.

Ei kommentteja: