torstai 9. kesäkuuta 2011

Ihanat treenit valvovan silmän alla :-)

Pääsin tiistaina pitkästä aikaa Jennin valvovan silmän alle treenaamaan. Tuli kyllä niin tarpeeseen!

Valssit mä oon tehnyt jo vaikka kuinka kauan väärin. Tiedän periaatteessa kuinka ne tehdään, ei saa mennä koiran linjalle. Silti mä aina itseni löydän juurikin sieltä linjalta. En kaikissa valssauskohdissa, mutta hyvin usein. Mimmin kanssa ei suurempaa vahinkoa tule, muuta kuin turha lenkki ja väärää informaatiota koiralle. Olihan sitä vahinkoa jo tuossakin aika lailla :-P. Gimmalla noiden lisäksi tippuu vielä rimakin tosi herkästi. Nyt pitää keskittyä tekemään nuo olematta koiran linjalla ja ottamaan koira valssista mukaan. Rauhoittaa itsensä hetkeksi ja ohjaus seuraavalle esteelle kun koira katsoo sinne. Tästä on myös hyvä itse lähteä liikkeelle sivuun, seuraavaa estettä kohden. Pystyi kyllä kamalan aikaisin irrottautumaan eikä mitään empimistä suoritettavalla esteellä kuitenkaan. Siistiä!

Kepeille oli paha avokulma, johon tultiin putkelta. Törkkäämällä tosi huono. En ehtinyt sinne kunnolla, joten jarruttaminen jäi kokonaan. Pitää yrittää muistaa ottaa ohjaukseen molemmat kädet ja näin jarruttaa. Gimma tulee sinne sen verran lujaa, että jarruttaminen on ihan must juttu. Lähettämällä ja leikkaamalla tuo oli sujuvampi. Mimmillä törkkäys pitääkin tehdä ihan toisin. Kun mun jalat on menosuuntaan ja vasemmalla kädellä otan Mimmin pujotteluun niin menee tosi hyvin. Mimmin kanssa onnistui myös lähetys-leikkaus, mutta ei ollut ihan yhtä sujuva.

Keppien jälkeiselle hypylle pakkovalssia, saksalaista ja niisto-sokkaria. Nyt osasin kääntää Gimman hyvissä ajoin hypylle, mutta siitä jatkossa taas ajaudun liian sivuun, ihan kuten normaali valssissakin. Tuota en ole ennen tajunnut tekeväni, joten tosi hyvä, että tuli tässä treenissä esiin! Saksalainen ja niisto-sokkari oli hyviä. Mimmin kanssa nuo kaikki onnistui. Saksalainen ja niisto-sokkari kääntää tosi hyvin Mimmiä, joten noissa pitää olla tosi tarkkana.

Yhtä kohtaa radalla en meinannut millään saada onnistumaan Gimman kanssa. Putkesta renkaalle, josta suoraan hypylle, jolta piti kääntyä oikealle välistävetoon, renkaan ja hypyn välillä valssi. Valssiin ehdin hyvin, mutta sitten se jarruttaminen ennen hyppyä ei millään meinannut onnistua. Ja kun onnistui niin olin ajautunut liian lähelle hyppyä, enkä enää ehtinyt tekemään välistävetoa. Pienen säädön jälkeen saatiin kuitenkin onnistumaan. Musta, koiraa voi jarruttaa kauempaakin, ei tarvitse olla esteessä kiinni! Mimmin kanssa ei tehty tuota kohtaa.

Olisi pitänyt heti kirjoittaa kun nyt alkaa muisti pätkiä :-P. Tätä seuraavaa en osaa selittää varmasti ymmärrettävästi, mutta toivottavasti edes itse muistan jälkeenpäin mitä tarkoitin :-D. Mutkaputkelta käännös hypylle, jolle irrotus ja oma siirtyminen seuraavaa estettä kohden. Kun koira tulee putkesta, jäädään sitä odottamaan jalat kohti seuraavaa estettä. Pieni jarrutus koiraa kohden, jonka jälkeen irrotus hypylle ja oma siirtyminen on tämän jälkeen helppoa kuin mikä!

Lopuksi otettiin vielä kontaktisulkeisia Gimman kanssa. Aa:n molemmin puolin laitettiin mutkaputket ja mentiin putki-aa-putki-aa-putki-aa niin kauan, että tulee nopeampi suoritus. Sen jälkeen palkka vasta putken jälkeen, ei koskaan kontaktilta. Vapautus heti kun jalka koskee maata. Vielä olisi pitänyt saada katse putkea kohden, mutta sitä ei vielä tullut esiin. Homma näytti ihan hyvältä. Ei ehkä nopeutunut vauhti, mutta mikä parasta, ei myöskään hidastunut. Tätä täytyy nyt ehdottomasti kokeilla pidemmän aikaa.

Sain myös muistutuksen jälleen olkapään käytöstä. Sitä ei saa käyttää vedoissa kun saattaa tehdä sen, että koira lähteekin ulospäin. Miksi tämänkin toteuttaminen on niin kauheen vaikeeta :-P

Ei kommentteja: