keskiviikko 10. elokuuta 2011

Vöyrin kisoista kaksi nollavoittoa :-)

Sunnuntaina olin Vöyrillä kisaamassa Mimmin kanssa. Siellä oli kolme agilityrataa, joissa kaikissa tuomarina oli Anders Virtanen.

1. rata
Alussa tein pakkovalssin kakkoselle ja saksalaisen kolmoselle. Jestas kun tuli kiire :-D. Jotenkin kummasti Mimmi kuitenkin tuli ohjaukseen mukaan ja sain sen aa:lle. Aa:n jälkeen vielä paniikinomaista ohjausta, mutta sain kuin sainkin Mimmin putken oikeaan päähän. Alkuun olisi ollut järkevämpi tehdä kolmoselle valssi, mutta halusin tuota saksalaista kokeilla. Alun kiire kesti 7-putkelle saakka, sen jälkeen homma rauhoittui. Kepeillä tein päällejuoksun, että sain ohjatuksi putkeen, muuten lopussa ei ollut mitään ihmeellistä. Nolla tuli ja samalla voitto. Mimmin rata löytyy täältä.

2. rata
Tässä olin päättänyt, että pidän Mimmiä vähän kauemmin keinulla ja jos lähtee ilman lupaa, otan keinun uudestaan. Voisi joskus pitää päätöksistään kiinni :-P. Alun putki-puomi erottelu meni hyvin. Taisi Mimmi vähän varastaa puomiltakin, mutta jälleen ehdin jos jessin sanoa niin enpä voinut siihen puuttua. Vedolla putkeen, valssi muurilla ja siitä keinulle. Tuli hyvin loppuun asti ja malttoi odottaa, että keinu osuu maahan ja vapautin heti. Voi älynväläys! 9-hypylle tein poispäinkäännöksen ja se toimi aika kivasti. Pussilla vasta muistin, että munhan piti pitää Mimmiä keinulla. Hetkeksi meni ohjaus sekaisin ja sainkin Mimmin keppien tokaan väliin sisälle. Toisella yrittämällä meni oikein. Kepeiltä lähetys 14:lle ja päällejuoksu 15:llä ja siitä aa:lle. Aa:lta lähetys 17:lle itse jo siirtyen 18-19 hyppyjen väliin valssaamaan. 17:n rima tipahti. Jostain kumman syystä otin vastaisen käden tuossa kohden mukaan. Tulokseksi siis 10.

3. rata

Radan alku oli aika paha. Jatkoa ajatellen oli aika lailla pakko päästä aa:n oikealle puolelle ohjaamaan. Teinkin sitten 2-hypylle pakkovalssin, joka oli tarkoitus tehdä aika kaukana enkä näemmä sitten tehnytkään :-D. 3-hypylle valssi, jossa oli jälleen kiireen tuntua, ja siitä putkeen. Hyvin haki Mimmi 5-hypyn (oli ehkä kauempana edessä kuin piirroksen mukaan), mutta ensin näytti, että se hyppää sen kääntymättä. Kääntyi kuitenkin muhun päin, josta sain sen kepeille pienellä mutkalla kun oli vähän myöhässä mun ohjaus. 7-hypyllä valssi, josta keinulle. Luulin pitäneeni vähän kauemmin Mimmin nyt keinulla, mutta enpä tainnutkaan. Kauheen ruman kuulosta kun pikku koiralle pitää noin kovasti huutaa, että malttaa olla keinulla tarpeeksi kauan :-(. Aa:n jälkeinen kohta mua vähän pelotti kun en voi ottaa sivuttaisetäisyyttä kovin paljon, ettei Mimmi loikkaa aa:lta pois ennen aikojaan, ennen kontaktia siis. Mietin, että ehdinkö tekemään valssin 16- ja 17-hyppyjen väliin ja ihan kivasti sinne ehdin. Loppuun vielä pakkovalssi 18-hypylle. Tästä saatiin myös nollavoitto. Rata löytyy täältä.

Oli hyvä säkä sään suhteen. Koko iltapäiväksi ja illaksi oli luvattu kovaa sadetta. Sadetta tulikin jonkin aikaa hyvinkin reippaasti kolmannen radan rakennuksen ajan. Kun oltiin tutustumassa rataan niin silloinkin vielä hieman ripotteli vettä. Loppui kuitenkin ennen ensimmäisen koiran suoritusta ja sade pysyikin pois loppuajan :-)

1 kommentti:

Pasi kirjoitti...

Hyvä Kati!