sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Agilitya kasvihuoneella

Olin Mimmin ja Gimman kanssa Koivulahdessa agilityrahkoissa. Mukana oli myös Piksu Nanon ja Fraun kanssa, Susanna Colan kanssa sekä Henna Karkin kanssa. Piksu oli printannut yhden Marjo Heinon radan, joka tiivistettiin kasvihuoneeseen sopivaksi. Rata löytyy täältä.

Gimman kanssa neloselle asti piirroksen mukaisesti, neloselta mentiin 6-putki väärin päin ja sieltä 7-hypylle ja sitten taas piirroksen mukaan 10-hypylle saakka. 4-hypylle saakka meni tosi hienosti. 4-hypyltä otin valssilla, josta jatkettiin putkeen ja meni hyvin sisälle, mutta ensimmäisellä kerralla pyörähti sieltä takaisin. Toisella kerralla kuitenkin onnistui sekin. 8-putken jälkeen en meinannut millään saada Gimmaa hypylle. Pari kertaa lelupalkkaa hypyn taakse niin alkoi sujua. Muutaman kerran käänsin ihan liian aikaisin eikä Gimma hypännyt sen takia hyppyä. Se oli jotenkin kovasti mussa kiinni tällä kertaa. Saattaa johtua juuri olleista juoksuista.

Rengasta otettiin erillisenä esteenä ja nyt meni joka kerralla oikein. Keppejä otettiin remmissä, joka toimii kyllä tosi hyvin. Koitin jälleen kerran myös vapaana ja ensimmäisellä kerralla meni puoleen väliin saakka ja siitä singahti lelulle. Koitin vielä muutaman kerran uudelleen, mutta koko ajan meni huonommin. Lopuksi vielä onnistunut suoritus remmissä, että sain palkatuksi. Näyttää siltä, että se kyllä osaa, mutta ei vaan malta kun lelu on siellä päässä odottamassa. Tähän pitää kyllä miettiä ratkaisua... Mähän ennen juoksua kokeilin niin, että heitän palkan kädestä. Vauhti hiipui ihan kamalasti tuolla systeemillä, joten palasin takaisin siihen, että palkka on valmiina. Saattaa olla, että tuo hiipuminen olisi ollut vain hetkellistä, mutta mua ahdisti ihan kamalasti kun meni niin hitaasti. Ehkä voisi kokeilla niin, että joku muu on palkkaamassa keppien päässä.

Puomilla vähän naksuteltiin nenäkosketuksesta ja jatkettiin loppusuora siihen perään. Ensimmäisellä kerralla ei mennyt hyppyä vaan kiersi sen ja meni lelulle. Toisella kerralla eteni hienosti itsekseen.

Toisella kerralla otettiin ihan pikkuisen vain kun treeniaikaa ei ollut enää kovin paljon. Koitin ekat neljä estettä niin, että leikkasin nelosella. Meni hyvin hypylle, mutta kääntyi väärään suuntaan. Lelu valmiiksi maahan niin alkoi sujua. Aan kontaktia naksuteltiin myös pikkusen. Lopuksi koitin vielä jotain backlapin tapaista. Otin 4- ja 3-hypyt ja kolmoselta backlapilla 2-putkeen. Ei meinannut millään irrota putkeen vaan jäi pyörimään mun eteen. En saanut tuota kertaakaan onnistumaan. Harmi kun en huomannut tuossa käyttää esim. putken suulla olevaa lelua apuna. Kivaa olla jälkiviisas...

Mimmin kanssa alku meni tosi hienosti. Otin neloselta valssilla, josta heitin kepeille samalla itse vaihtamalla puolta putken puolelle. 7-hypylle nukahdin hetkeksi enkä ehtinyt kunnolla ohjaamaan 9-hypylle. Homma uusiksi ja nyt onnistui. Välistäveto tosi hieno ja hyvin sain siitä jatketuksi 10-hypylle ja edelleen keinulle. Mimmi meni noi hypyt taas niin nuollen ettei ole tosikaan. Keinu oli hyvä, mutta lähti jälleen ilman lupaa ensimmäisellä kerralla. Toistettiin ja pysyi vapautukseen saakka. Loppurata hyvä muurille saakka, jossa yritin leikata. Töksähti tosi pahasti. Siinä oli jotenkin tosi pitkä väli, enkä osannut sitä viedä hyvin. Sain kuitenkin onnistumaan kun otettiin uudelleen, mutta ei tommoset leikkaukset meillä kyllä hyviä ole. Siksipä niitä pitääkin harjoitella! Puomi oli hyvä, samaten puomilta loppusuora. Lelu oli valmiina maalissa ja Mimmi meni hienosti sinne. Ihan kuin se olisi jotenkin nyt tajunnut tuota eteen-käskyä vihdoin ja viimein :-)

Toisella kerralla alkua vähän eri variaatioilla. Heitin Mimmin putkeen ja siirryin itse kolmosen taakse, josta vein neloselle, valssasin ja törkkäämällä kepeille. Meni hyvin, mutta jatko ei ollut hyvä. En näköjään ehdi juosta Mimmin ohi kun olen ohjannut törkkäämällä kepeille. Koitettiin myös niin, että leikkasin nelosella, josta pujotteluun. Tätä mä en osannut tehdä oikein. Mimmi meni kyllä kepeille oikeaan väliin, mutta ei lähtenyt sitten pujottelemaan, jäi vaan ihmettelemään mun kättä. Koitin tehdä tuon vähän niinku sylkkärinä, mutta ei vaan tajunnut. Toki loppujen lopuksi sain onnistumaan, mutta aika monta toistoa siihen tarvittiin. Puomilta vielä loppusuoraharkkaa ja Mimmi ampui lelulle. Niin siistiä!!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ota hihna pois äläkä välitä vaikka hidastuu, se tarkoittaa että se ajattelee ja keskittyy uuteen tehtävään :o)
Aloita vaikka kuudella kepillä, älä anna sen hämätä; "en mä osaa, haluan tehdä vanhalla helpolla tavalla jossa saa lelun ajattelemata" ;o)

Kati kirjoitti...

Olen näköjään kirjoittanut epäselvästi. Ei siis hidastu kun otan hihnan pois, silloin vaan ei malta pujotella. Hidastui hihnalla mentäessä kun otin lelun päästä pois. Tänään pääsen kokeilemaan kaarilla kepakoita, katotaan kuinka meidän käy...

Anonyymi kirjoitti...

No näinhän siinä kyllä lukeekin :-o
Pointti kuitenkin että älä piittaa vaikka hidastaa, silloin funtsii, ei halua tehdä virhettä. Nopeutuu kun taas tietää tekevänsä oikein :o)

Kati kirjoitti...

Jees, pidän tuon mielessä :-)